,

Si të hapni një llogari bankare në Azerbajxhan? Një udhëzues i shpejtë

Azerbajxhani ofron një sërë opsionesh për të huajt dhe investitorët që duan të vendosen këtu ose të fillojnë një biznes. Hapja e një llogarie bankare është një nga këto veprime. Meqenëse të gjitha transaksionet sot duhet të përfundojnë përmes operacioneve bankare.

Për jo-rezidentët ose ata me viza rezidenti, konsulentët tanë lokalë mund t'ju ndihmojnë. Ata do t'ju japin informacionin. dhe përfaqësim me institucionet financiare vendore.

Si të hapni një llogari bankare në Azerbajxhan?

Disa dokumente janë të nevojshme për të hapur një llogari bankare në Azerbajxhan.
 
 • ID ose pasaportë e vlefshme në rastin e të huajve
 • ID e përkohshme për të huajt që qëndrojnë në Azerbajxhan për më shumë se një muaj
 • Një formular aplikimi i lëshuar nga banka e zgjedhur është e nevojshme.
 
 • Procesi i hapjes së një llogarie bankare në Azerbajxhan si person fizik në vitin 2021. isshtë i drejtpërdrejtë, pavarësisht nëse është është menduar për përdorim të përditshëm ose për kursime. Por, bankat lokale lëshojnë gjithashtu karta krediti dhe debiti me hapjen e një llogarie rrjedhëse me njërën prej tyre.
 • Punëdhënësit në Azerbajxhan mund të jenë në gjendje të ndihmojnë punonjësit të hapin llogari rrjedhëse. Nonshtë e mundur që jorezidentët të hapin llogari bankare në Azerbajxhan me institucionet financiare vendoreMe ose degët e bankave. të regjistruar në vendin e origjinës, në varësi të kombësisë së tyre
 • Nuk ka kërkesa specifike për jorezidentët që duan të hapin një llogari bankare në AzerbajxhanMe Bankat në vendet e tjera kanë nevojë për fatura të shërbimeve, por jo këtu.
 • Në Azerbajxhan, kompanitë dhe individët mund të hapin llogari bankare në një larmi monedhashMe Manshtë manati azerbajxhanas, monedha kombëtare.
 • Në shumicën e rasteve, dollarët amerikanë, paund britanikë dhe euro janë monedhat e zgjedhura.

 

A mundet një kompani e huaj të hapë një llogari bankare në Azerbajxhan?

 
Po. Kompanitë e huaja që zgjedhin të operojnë në vend, shumica nën formën e një dege, janë të lejuarahap një llogari bankare. dhe, përveç kësaj, ata gjithashtu mund të hapin një llogari bankare në valutë të huaj (EUR ose USD) përdoren) Importantshtë e rëndësishme të theksohet se nga hapja e një llogarie bankare në Azerbajxhan fose një degë në vitin 2021. Disa më shumë dokumente do të kërkohet. Këto do të përfshijnë kopje dhe/ose kopje të legalizuara të Neneve të Shoqërisë të kompanisë së huajMe Si dhe firmën e drejtorit.

Cilat janë kostot e hapjes së një llogarie në Azerbajxhan?

Këto kosto ndryshojnë nga banka në bankë. Ai përfshin hapjen e llogarisë, si dhe ato për tarifat e mirëmbajtjes dhe mirëmbajtjes së saj të vazhdueshme. Kjo përfshin mbylljen e një llogarie bankare dhe lëshimin e regjistrave bankar, ndër të tjera.
 
Shërbimet bankare të përfshira mund të shkojnë nga shkëmbimi i monedhës në atë vendas. Gjithashtu, transferimet e parave ndërkufitare në shërbimet e lidhura me tregtinë elektronike, huatë e korporatave në kartat e pagave në llogaritë e depozitave.

Bankat në Azerbajxhan ofrojnë një sërë shërbimesh.

Bankat në Azerbajxhan ofrojnë këtë shërbim si për rezidentët ashtu edhe për jorezidentët, dhe këto shërbime zakonisht lidhen me:

 • Internet banking dhe qasje online në llogari
 • Lloje të ndryshme kredie janë në dispozicion për kontraktim
 • Transferet e parave nga dhe nga Azerbajxhani
 • këmbim Valutor
 • Në rastin e punonjësve, pagesa e pagave
 • Overdraftet si dhe lëshimi i kartave të kreditit dhe debitit

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

3 përgjigje për "Si të hapni një llogari bankare në Azerbajxhan? Një udhëzues i shpejtë”

 1. Ali Falsafi

  Të nderuar Zotëri
  Unë dua të hap një llogari personale në një nga bankat Azeri për të marrë paratë e mia të pensionit britanik nga Anglia. Unë jetoj në Iran dhe kam pasaportë britanike dhe iraniane. Ju lutemi këshilloni.
  Best Regards
  Ali

  1. advocacy@alinks.org

   Përshëndetje, faleminderit për komentin tuaj, ju lutemi na kontaktoni për ndihmë të mëtejshme në advocacy@alinks.org

 2. Ghajath

  Hel Bamkani fth llogarinë e konsumit në Azerbajxhan ana عراقي الجنسيه ومقيم في تراكيا وليس لدي التاشيرا او الدخول السابق الى اذربيجان

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *