,

Si të hapni një llogari bankare në Brazil

Hapja e një llogarie bankare në Brazil është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Brazil. Mund të filloni me Banka e Brazilit Banka Bradesco.

Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në portugalisht dhe anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Brazil

Qeveria braziliane zotëron dy banka qendrore, Banco do Brasil dhe Banka Federale e Kursimeve. Ato janë dy nga bankat qendrore në Amerikën Latine që qeveria zotëron.

Për të hapur një llogari bankare në Brazil, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Brazil

Nuk ka asnjë rregull të Bankës Qendrore të Brazilit që kërkon një llogari bankare të huaj jorezidente, një dokument zyrtar fotografik të lëshuar nga një autoritet brazilian dhe dëshmi të vendbanimit, por pothuajse të gjitha institucionet braziliane kërkojnë praninë e të huajit dhe dokumentet e raportuara për hapjen e një llogarie rrjedhëse. .

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Brazil

Në Brazil, ka disa lloje të llogarive bankare nga të cilat individët dhe bizneset mund të zgjedhin, duke përfshirë:

Llogaria rrjedhëse (Conta Corrente): Ideale për aktivitetet tuaja të përditshme financiare si transaksionet dhe pagesat e faturave.

Llogaria e Kursimeve (Conta de Poupança): Ku mund të mbahen paratë tuaja.

Llogaria e pagave (Conta Salário): e cila merr të ardhura dhe ka përfitime të caktuara kursimi, është e ngjashme me një llogari rrjedhëse.

Çfarë parash përdor braziliani

Real brazilian ose BRL është monedha e tij. Qeveria braziliane e njeh realin brazilian si monedhë të ligjshme, kështu që ju mund ta përdorni atë për të paguar për mallra, shërbime, taksa dhe borxhe.

Kërkesat e llogarisë bankare të Brazilit

Bankat në Brazil kanë nevojë për dokumente të ndryshme për të krijuar llogari. Ju mund të keni nevojë për një ose më shumë nga këto dokumente:

  • Kërkohet vërtetimi i qëndrimit të ligjshëm, si pasaporta dhe viza.
  • Numri i ID-së tatimore një CPF

A mund të hap një llogari bankare virtuale në Brazil?

Po, ju mund të krijoni një llogari bankare virtuale në Brazil me kusht që të plotësoni kërkesat. CRNM-të janë të nevojshme për hapje, njësoj si me bankat konvencionale braziliane. Megjithatë, disa njerëz kanë hapur llogari pa CRNM, por këto zakonisht mbyllen pas një muaji.

Si të gjeni degën më të afërt në Brazil

Për fat të mirë, shumica e bankave në Brazil kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM-sh, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin në fondet e tyre dhe menaxhimin e financave të tyre.

Mund të shkruani "banka pranë Sao Paulos" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse që mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Brazil, mund të kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Brazil.


Burimi: i mençur

Foto nga Joao Tzanno on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *