,

Si të hapni një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe

Hapja e një llogarie bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Emiratet e Bashkuara Arabe. Mund të filloni me Banka e parë Abu Dhabi  Emiratet NBD.

Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe

Emiratet e Bashkuara Arabe po bëhen një qendër financiare e Lindjes së Mesme. Bankat, institucionet financiare dhe siguruesit i shërbejnë një popullsie gjithnjë e më të larmishme. Bankat ofrojnë avantazhe gjatë gjithë vitit për konsumatorët, duke i lejuar ata të arrijnë qëllimet e tyre.

Bankat e Emirateve të Bashkuara Arabe klasifikohen si më poshtë:

Bankat komerciale

Bankat e investimeve

Bankat industriale

Bankat islamike

Për të hapur një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (siç është një kontratë qiraje ose një faturë shërbimi), vizë dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe

Nëse nuk jeni banor i Emirateve të Bashkuara Arabe, do t'ju nevojiten dokumentet e mëposhtme për të krijuar një llogari bankare personale atje:

Një fotokopje e faqes së hyrjes në Emiratet e Bashkuara Arabe në pasaportën tuaj.

Një kopje e shtypur e një letre referimi me karakter nga një bankë ku mbani një llogari personale ose biznesi, qoftë në vendin tuaj ose gjetkë.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe

Llogaria rrjedhëse – për përdorim të përditshëm, si tërheqje, pagesa faturash dhe blerje me kartë debiti.

Llogaritë e kursimeve - siguroni norma interesi më të shkëlqyera sesa llogaritë rrjedhëse, por kufizoni aksesin në para dhe bëni tarifa për tërheqje.

Llogaritë e investimeve - ofrojnë shërbime investimi. Një marrëveshje investimi me bankën hap një llogari investimi. Kontrata të tilla mund të zgjasin 12 muaj deri në pesë ose dhjetë vjet.

Llogaritë në det të hapur - Si një vend i sigurt për emigrantët, bankat e huaja në mbarë botën kanë zyra në Emiratet e Bashkuara Arabe, veçanërisht në Dubai. Çdokush me një vizë ligjore për të jetuar në Emiratet e Bashkuara Arabe mund të hapë një llogari bankare jashtë shtetit për të sjellë para brenda dhe jashtë vendit.

Çfarë dokumentacioni nevojitet për të krijuar një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe

 1. Vizat e qëndrimit të CEO-së dhe themeluesve ose ID-të e Emirateve.
 2. Statuti, memorandumi, regjistrimi dhe licenca e kompanisë.
 3. Autorizimi për të krijuar një llogari: prokurë ose emërimi i drejtorit të themeluesve.
 4. Adresa e firmës ligjore.
 5. Pasqyrat e llogarive të ndërmarrjeve të sapo regjistruara ose pasqyrat bankare të themeluesve.

Çfarë lloj parash përdorin Emiratet e Bashkuara Arabe

Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA) përdorin Dirhamin e Emirateve, ndonjëherë i njohur si AED, si monedhën e tyre zyrtare.

Tarifat bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe

Hapja e llogarisë: Falas

Mirëmbajtja e llogarisë: Falas

Tarifa e pabalancimit: 75 AED/muaj

Tarifat e bankës: 3 transaksione/muaj pa pagesë; 10 AED/transaksion më pas.

Libri i parë i çeqeve (5 fletë) është falas; 25 AED më pas.

200 AED për kthimin e çekut.

Tërheqje të tjera parash në ATM të bankës së Emirateve të Bashkuara Arabe: AED 2.

Tërheqja e parave jashtë Emiratet e Bashkuara Arabe: 1% minimumi 20 AED.

Cila është mosha minimale për të krijuar një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe

Fëmijët nën 18 vjeç mund të krijojnë llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe me baballarët e tyre ose kujdestarët ligjorë meshkuj. Nënat mund të krijojnë llogari për fëmijët e tyre vetëm me autorizim.

Prindërit nuk mund të marrin para nga llogaritë e fëmijëve të tyre. Pas 18, zotëruesi i llogarisë do të ketë qasje. 15-vjeçarët mund të marrin karta debiti nga banka të veçanta.

A mund të hap një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe në internet

Shumica e bankave të Emirateve të Bashkuara Arabe ofrojnë aplikacione celulare dhe SMS. Këto shërbime i lejojnë klientët të kontrollojnë gjendjen e llogarive, të transferojnë fonde, të paguajnë faturat dhe të aplikojnë për karta dhe shërbime të reja. Disa banka madje lejojnë qytetarët e Emirateve të Bashkuara Arabe të krijojnë llogari në internet.

Dy banka aktualisht u mundësojnë njerëzve të krijojnë llogari në internet duke përdorur një aplikacion smartphone:

Liv i mbështetur nga Emirates NBD;

Mashreq me neofuqi.

Hapja e një llogarie bankare biznesi në Emiratet e Bashkuara Arabe

Formimi i një korporate përpara hapjes së një llogarie bankare biznesi do të ishte më e mira.

Ligji i Emirateve të Bashkuara Arabe ndalon përdorimin e një llogarie personale për punë. Për të trajtuar shumë transaksione, llogaria juaj e biznesit duhet të jetë aktuale - dy deri në katër javë.

Llogaritë e biznesit për emigrantët kërkojnë dokumente shtesë. Këto mund të përfshijnë:

 1. Leje biznesi.
 2. Certifikatë regjistrimi.
 3. Ndani certifikatat.
 4. Statuti i kompanisë.
 5. Rezoluta e bordit që autorizon një zyrtar për të hapur llogarinë.
 6. Pasaportat dhe vizat e aksionarëve.

Si të gjeni degën më të afërt në Emiratet e Bashkuara Arabe

Për fat të mirë, shumica e bankave në Emiratet e Bashkuara Arabe kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM-sh, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin e fondeve dhe menaxhimin e financave të tyre.

Mund të shkruani "banka pranë Dubait" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër harte. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Emiratet e Bashkuara Arabe, kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Emiratet e Bashkuara Arabe.


Burimi: Investimi i emigrantëve

Imazhi i kopertinës është brenda Xhamia Sheikh Zayed, Umm Al Quwain, Emiratet e Bashkuara Arabe-Foto nga Mitesh on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të hapni një llogari bankare në Emiratet e Bashkuara Arabe"

 1. shumë artikuj të mirë و të vlefshëm në zgjedhjen e të gjithë të vendosur میدین vërtetë عالی jeni të suksesshëm.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *