,

Si të hapni një llogari bankare në Finlandë

Hapja e një llogarie bankare në Finlandë është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Finlandë. Mund të filloni me OP.fi dhe Danske Bank.

Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në finlandisht dhe anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Finlandë

Banka në Finlandë është e organizuar ndryshe. Sot, Finlanda është shtëpia e 17 institucioneve të ndryshme financiare.

Ekzistojnë katër lloje të dallueshme të institucioneve financiare:

Bankat qeveritare

Bankat komerciale

bankat e kursimeve dhe;

Bankat (degët) e huaja.

Banka e Finlandës është institucioni financiar më i lartë i vendit, me fuqi rregullatore mbi të gjitha institucionet e tjera financiare finlandeze.

Për të hapur një llogari bankare në Finlandë, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Finlandë

Ekzistojnë disa lloje llogarish të disponueshme në Finlandë:

Llogaritë personale të kontrollit

Freelancer që kontrollon llogaritë

Kompania që kontrollon llogaritë

Llogaritë tregtare të biznesit dhe

Shumë alternativa të tjera janë në dispozicion si për individët ashtu edhe për bizneset.

Ju mund t'i mbani më mirë fondet tuaja falë shumëllojshmërisë së opsioneve të disponueshme të llogarisë, ku secila ofron veçori dhe përfitime të përshtatura për një nevojë specifike.

Kërkesat e llogarisë bankare të Finlandës

Bankat në Finlandë kanë nevojë për dokumente të ndryshme për të krijuar llogari. Sidoqoftë, me siguri do t'ju duhet të paraqisni sa vijon:

Nëse jeni rezident i BE/ZEE

Pasaportë

Një identifikues i mëtejshëm fotografik

Dëshmia e vendbanimit

Nevojat jo-BE/ZEE: 

Leja e qëndrimit

Foto-Karta Kela

ID personale finlandeze

Çfarë lloj parash përdorin finlandezët

Euro është monedha zyrtare e Finlandës. Euro është një monedhë e vetme evropiane me kodin e monedhës me tre shkronja EUR dhe simbolin €.

Banka në Finlandë në internet

Nuk ka nevojë të shqetësoheni për orët e punës të degëve fizike të bankave kur bëni bankë online. Krijimi i llogarisë dhe shumica e operacioneve të tjera bankare janë të shpejta dhe të lehta.

Gjithashtu, transfertat e parave të huaja përmes bankave online janë shpesh më të thjeshta dhe më pak të shtrenjta se ato të bëra në vendndodhje fizike.

Disa prej tyre janë:

i mençur

Revolut

Bunq

N26

WIREX

Cila bankë finlandeze është më e mira për një klient ndërkombëtar

Shumë klientë ndërkombëtarë janë ankuar se banka finlandeze Nordea është më armiqësore dhe selektive. Në këtë këndvështrim, bashkimi i kreditit Osuuspankki duket shumë më i përkushtuar ndaj klientelës së tij ndërkombëtare. Ju mund të krijoni një llogari bankare në Finlandë duke përdorur çdo monedhë që zgjidhni. Ndryshimi i tij në euro është krejtësisht i panevojshëm.

Si të gjeni degën më të afërt në Finlandë

Për fat të mirë, shumica e bankave në Finlandë kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM-sh, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin në fondet e tyre dhe menaxhimin e financave të tyre.

Mund të shkruani "banka pranë Helsinkit" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt nëse jeni larg Finlandës. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Finlandë.


Burimi: i mençur

Imazhi i kopertinës është brenda Helsinki, Finlandë. Foto nga Rod Long on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *