,

Si të hapni një llogari bankare në Hong Kong?

Hong Kong është një nga juridiksionet kryesore në botë bankare. Ky artikull ka të bëjë kryesisht me mënyrën e hapjes së llogarive bankare personale dhe të biznesit, si të aplikoni për kredi, si të krijoni një llogari tregtare dhe si të transferoni para në dhe nga Hong Kong.

Si të hapni një llogari bankare në Hong Kong?

E mira e bankingut jorezident në Hong Kong është se mund të aplikoni për kredi. Hong Kongu ka shumë karta fantastike për të fituar milje. Nëse nuk keni një dosje krediti, banka ka të ngjarë t'ju kërkojë ose një dëshmi të të ardhurave ose të lini një depozitë sigurie. Kjo do të varet nga banka, se depozitimi i sigurisë mund të jetë i barabartë ose më i madh se kufiri i kredisë i dhënë. Në shumicën e rasteve, ju kthehet plotësisht pasi të keni krijuar një histori të mirë pagesash. Ndërsa shumë banka ndjekin rregullat e tyre, shumica e tyre priren të kërkojnë një depozitë të barabartë me rreth 10% të pagës minimale të kërkuar për një kartë specifike. Për shembull, nëse një kartë ka një kërkesë prej 150000 HK $ paga minimale, atëherë depozita e kërkuar nga banka ka të ngjarë të jetë 15000 HK $.

Përgatitja dhe kujdesi i duhur

Natyrisht, hapi juaj i parë është të zgjidhni një lloj banke. Ky hap është më i rëndësishmi dhe meriton kujdes edhe pse pasi do të ndikojë drejtpërdrejt në procesin e hapjes së llogarisë dhe në shërbimet që do të përdorni si mbajtës i llogarisë. Ka shumë banka që operojnë në Hong Kong, ndoshta më shumë se 150, dhe vetëm një pjesë e vogël do të pranojë jorezidentë. HSBC, Hang Citibank, Seng dhe Standard Chartered janë disa prej tyre

Të gjitha bankat e listuara ofrojnë llogari dhe karta debiti të ngjashme (Unionpay dhe Citibank kanë një MasterCard debiti). Ata të gjithë kanë banking në internet, banking celular, si dhe pajisje për arkëtimin e çeqeve dixhitale dhe llogari në valutë të huaj.

banka vendase: HSBC.
banka e korporatave dhe investimeve: HSBC.
bankë ndërkombëtare: Citi.
banka private: Credit Suisse.
banka dixhitale: Standard i Chartered.
banka për SME-të: Hang Seng Bank.
bankë për CSR: Banka e Kinës (Hong Kong)

Hapja e llogarive të biznesit

Për të hapur një llogari biznesi, fillimisht do të rezervoni një takim me bankën. ju rekomandojmë të telefononi të paktën 2 ose 3 ditë përpara, në mënyrë që të merrni kohën tuaj të preferuar. Gjatë telefonatës, banka do t'ju njoftojë për kërkesat e saj të kujdesit të duhur dhe vendbanimin ose selinë e qendrës së saj bankare tregtare. Thjesht paraqituni me dokumentet e kërkuara të kujdesit të duhur. Llogaria mund të hapet menjëherë ose në ditët (ose javët) në vijim kjo do të varet nga banka, . Zakonisht lëshohet një kartë debiti dhe në disa raste, një pajisje vërtetimi me dy faktorë. Ju lutemi vini re se shumica e bankave të Hong Kongut njoftojnë një tarifë kërkimi të kompanisë kur hapin një llogari biznesi.

Banka e Hong Kongut nuk është shumë e ndryshme nga bankat në shumicën e vendeve të tjera. Mund të kërkoni bilancin tuaj dhe të filloni transferimet gjithashtu në çdo kohë duke përdorur bankingun në internet, një aplikacion ose përmes telefonit. Karta e debitit që keni marrë duhet të funksionojë kudo në botë, thjesht sigurohuni që makina përpunuese / ATM të ketë logon e shfaqur në kartën tuaj (Visa, Unionpay ose Cirrus). Pra, ky është përshkrimi i bankave dhe shërbimeve financiare në Hong Kong.


Imazhi i kopertinës është diku në Hong Kong. Foto nga Joshua Rawson-Harris on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të hapni një llogari bankare në Hong Kong?"

  1. Joyce Tjong Tjin Joe

    kan een niet ingezetene een bank rekening openen bij Hang Seng Bank?
    Zo ja, welke stukken moet men overleggen?

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *