,

Si të hapni një llogari bankare në Islandë

Hapja e një llogarie bankare në Islandë është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Islandë. Mund të filloni me Landsbankinn Arion Banki.

Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Islandë

Banka Qendrore e Islandës është një agjenci autonome në pronësi të qeverisë nën mbikëqyrjen e Kryeministrit.

Qëllimet e tij janë stabiliteti i çmimeve, stabiliteti financiar dhe aktiviteti i sigurt financiar.

Banka gjithashtu promovon rezervat ndërkombëtare dhe një sistem financiar të sigurt dhe efikas, duke përfshirë ndërmjetësimin e pagesave vendase dhe ndërkufitare.

Për më shumë informacion, shihni Bankën Qendrore të Faqja e internetit e Islandës.

Për të hapur një llogari bankare në Islandë, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë të vlefshme ose ID ose kennitala, dëshmi e vendbanimit (siç është një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi e punësimit ose e regjistrimit në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Islandë

Për të krijuar një llogari bankare në Islandë, do t'ju duhet një numër ID i vlefshëm islandez.

Regjistri Kombëtar Islandez lëshon numra ID për qytetarët e Zonës Ekonomike Evropiane dhe Shoqatës Evropiane të Tregtisë së Lirë.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Islandë

Tani është e lehtë për njerëzit në Islandë të hapin një llogari bankare. Ju mund të zgjidhni midis:

bankat standarde dhe;

neobanka/EMI si Satchel.

Secili prej këtyre opsioneve do t'ju japë:

Një llogari me të njëjtat përfitime, si një IBAN evropian, për pagesa dhe transferta të rëndësishme për biznesin tuaj.

Çfarë lloj parash përdor Islanda

Në Islandë, krona ISK është monedha e zgjedhur. Fjala "kurorë" shqiptohet "króna". "Krona" islandeze është forma e vetme; "krónur" është shumësi.

Cila është mosha minimale për të krijuar një llogari bankare në Islandë

Islanda nuk ka moshë minimale të llogarisë bankare. Fëmijët gjithashtu kanë nevojë për ID elektronike për të hapur llogari.

La Auðkenni Faqja e internetit u lejon prindërve ose kujdestarëve të regjistrohen për kartat elektronike të identitetit për fëmijët e tyre. Kartat e debitit janë në dispozicion për të rinjtë mbi nëntë vjeç.

Si të gjeni degën më të afërt në Islandë

Për fat të mirë, shumica e bankave në Islandë kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM-sh, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin e fondeve dhe menaxhimin e financave të tyre.

Ju mund të shkruani "banka pranë Reykjavik" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Islandë, mund të kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Islandë.

Llogaritë bankare islandeze mund të hapen në internet

Ju mund të krijoni një llogari bankare në Islandë në internet nëse keni një ID elektronike të vlefshme. Mund t'ju duhet të prisni derisa të mbërrini në Islandë për të filluar aplikimin për një numër ID, pasi shtetasit jo-ZEE/EFTA duhet ta bëjnë këtë personalisht.

Përpara se të zhvendoseni në Islandë, krijoni një llogari bankare në internet. Kështu, ju mund të përjetoni jetën islandeze menjëherë pas transferimit.

Shmangni firmat e parave elektronike dhe zgjidhni një bankë të licencuar nëse dëshironi mbrojtjen dhe shërbimet e një banke konvencionale.


Burimi: N26

Imazhi i kopertinës është diku në Islandë. Foto nga Ethan Hu on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Si të hapni një llogari bankare në Islandë"

  1. Massimo

    a mund të hapë një llogari italiane investimi në ishull

  2. Massimo

    a mundet një italian të hapë një llogari investimi në ishull pa jetuar në ishull

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *