,

Si të hapni një llogari bankare në Izrael

Hapja e një llogarie bankare në Izrael është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Izrael. Mund të filloni me Hapoalim  Leumi.

Kur keni një llogari bankare, është më e lehtë të merrni para dhe t'i mbani shënim ato. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në hebraisht dhe anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Izrael

Për të hapur një llogari bankare në Izrael, duhet të zgjidhni një nga këto lloje bankash:

Komercial

Investim

Zhvillimi bankar ose;

Bashkëpunuese.

Për të bërë zgjedhjen më të mirë, merrni parasysh tarifat e ngarkuara nga banka, shërbimet e ofruara dhe cilësinë e mbështetjes së klientit.

Këta faktorë do t'ju ndihmojnë të zgjidhni bankën e duhur për nevojat tuaja.

Do të ishte më mirë nëse do të kishit pak probleme për të hapur një llogari bankare në Izrael pasi shumica e bizneseve pranojnë karta krediti ndërkombëtare.

Për të hapur një llogari bankare në Izrael, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

Banka në Izrael: Çfarë duhet të dini

Në Izrael, ju mund të përdorni dy ATM të ndryshme:

Transaksionale dhe informative.

ATM transaksionale është makina e vetme që mund të përdoret për të tërhequr para.

Kërkesat e bilancit, printimi i pasqyrave, rivendosja e fjalëkalimit dhe shërbime të tjera janë të gjitha të disponueshme përmes terminalit alternativ.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Izrael

Po, mundeni nëse nuk jeni vendas. Ka shumë vende ku njerëzit që jetojnë jashtë mund të hapin llogari bankare. Ka disa përfitime nga këto, si mospagimi i taksave dhe tarifave të caktuara dhe marrja e normave më të mira të interesit.

Nëse situata juaj është e ndërlikuar, Nefesh B'Nefesh organizata mund t'ju ndihmojë të krijoni një llogari bankare.

Çfarë dokumentacioni nevojitet për të krijuar një llogari bankare izraelite

Për të hapur një llogari bankare në Izrael si i huaj, ju nevojiten sa më poshtë:

Një pasaportë e vlefshme

Juaj teudat oleh, i cili verifikon statusin tuaj si emigrant duke bërë Aliyah, dhe kartën tuaj të identitetit të rezidentit. Kontrolloni me bankën për të parë nëse mund ta realizoni atë vetëm me teudat oleh.

Numri i Sigurimeve Shoqërore (për shtetasit amerikanë).

Hapja e llogarisë me para në dorë ose me çek.

Pas mbërritjes në Izrael, ju duhet të merrni një "Shënim të llogarisë bankare të së ardhmes" për t'ju ndihmuar të regjistroheni në Ministrinë e Aliyah dhe Integrimit.

Nëse jeni duke hapur një llogari të përbashkët, bashkëshorti juaj duhet të jetë i pranishëm.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Izrael

Ekzistojnë dy lloje të zakonshme të llogarive që bankat izraelite u japin banorëve të rinj dhe të huajve:

Llogaritë rrjedhëse dhe;

Llogari kursimi.

Llogaritë rrjedhëse:

Në hebraisht, një llogari rrjedhëse, ose mbi v'shav, shërben si një vend për të mbajtur paratë për shpenzime të rregullta, duke përfshirë:

duke paguar faturat,

kryerja e transfertave dhe;

blerjen e sendeve ushqimore.

Llogaritë e kursimit:

Norma e interesit të një llogarie kursimi mund të jetë ose fikse ose e ndryshueshme. Qasja në fonde në një llogari kursimi mund të kufizohet nga termat dhe kushtet e llogarisë, duke përfshirë normën e interesit.

Depozitat minimale dhe tarifat bankare

Më poshtë janë disa shembuj të tarifave të bankave izraelite:

  1. Tarifat e tërheqjes nga një ATM: Kjo shumë mund të ndryshojë në varësi të sasisë që merrni. Ju gjithashtu mund të jeni në gjendje të merrni vetëm një sasi të caktuar.
  2. Çmimet për tërheqje me bankë: Kur punoni me një person në bankë për të marrë para, do të tarifoheni më shumë se kur përdorni një ATM.
  3. Tarifat e këmbimit: Ju duhet t'i paguani këto për çdo aktivitet në llogarinë tuaj.
  4. Tarifa e llogarisë çdo muaj: Ju duhet ta paguani këtë edhe nëse nuk e përdorni llogarinë tuaj ose nëse ajo nuk lëviz shumë.

Tarifa të tjera të nevojshme mund të përfshijnë sa vijon:

Kostoja e një fletore çeqesh,

Kurset e këmbimit,

tarifat për mbrojtjen e mbitërheqjes,

tarifat mujore të kartës së kreditit,

tarifat e transfertave ndërkombëtare,

tarifat standarde të transfertave dhe telit, dhe;

Një tarifë për futjen e monedhave të huaja.

Çfarë lloj parash përdor Izraeli

Monedha zyrtare e Izraelit është Shekli i Ri i Izraelit (NIS), i njohur ndonjëherë thjesht si shekel.

Cila është shuma minimale e nevojshme për të hapur një llogari bankare izraelite

Për të hapur llogarinë tuaj, duhet të depozitoni të paktën 100 ILS (rreth 28 USD).

Si të gjeni degën më të afërt në Izrael

Për fat të mirë, shumica e bankave në Izrael kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin në fondet e tyre dhe menaxhimin e financave të tyre.

Ju mund të shkruani "banka pranë Jerusalemit" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Izrael, mund të kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Izrael.


Burimi: i mençur, Ndërkombësitë

Imazhi i kopertinës është diku në Tel Aviv. Foto nga Ose Hakimi on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *