,

Si të hapni një llogari bankare në Kenia

Hapja e një llogarie bankare në Kenia është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Kenia. Mund të filloni me Banka e Ekuitetit Standard Chartered Bank.

Të kesh një llogari bankare e bën më të lehtë marrjen dhe mbajtjen e parave. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Kenia

Për të hapur një llogari bankare në Kenia, duhet të zgjidhni sa vijon:

Një lloj banke dhe llogarie.

Banka Qendrore kontrollon të gjitha institucionet financiare të Kenias. Shkurtimisht, nga 44 bankat qendrore të Kenias, kenianët zotërojnë 31 dhe të huajt zotërojnë 13. Janë tridhjetë institucione financiare lokale: tre banka në pronësi të qeverisë, një bankë hipotekore dhe njëzet e shtatë banka tregtare.

Të huajt që punojnë dhe banojnë në Kenia duhet të familjarizohen me sistemet bankare dhe financiare të vendit. Për fat të mirë, tani mund të bëni shumë operacione bankare dhe të tjera financiare në shtëpinë tuaj.

Për të hapur një llogari bankare në Kenia, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Kenia

Shtetasit e huaj që duan të krijojnë një llogari bankare në Kenia u kërkohet nga ligjet e Bankës Qendrore të Kenias ose të kenë statusin e imigracionit ose një nënshkrues lokal të mandatuar nga Kenia.

Hapja e një llogarie bankare në Kenia është e mundur për shtetasit e huaj dhe bizneset e kontrolluara nga shtetas të huaj në kushte specifike.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Kenia

Në Kenia, ka disa lloje të llogarive bankare nga të cilat individët dhe bizneset mund të zgjedhin, duke përfshirë:

Një llogari rrjedhëse: kjo është një llogari bankare e rregullt që ju lejon të paguani në internet, të depozitoni para drejtpërdrejt dhe të përdorni karta debiti dhe krediti.

Një llogari kursimi: zakonisht shkon me të dhe ndihmon paratë tuaja shtesë të fitojnë më shumë interes.

Llogaria rrjedhëse Premium: Ky produkt është i përsosur për klientelën tonë bankare të nivelit të lartë. Kjo llogari ofron shërbime të personalizuara në Shilinga Kenia (KES) dhe Valuta të Huaja (FCY).

Llogaria e valutës së huaj: Disa banka në Kenia ofrojnë llogari në valutë të huaj, të cilat ju lejojnë të mbani dhe të bëni transaksione në monedha të ndryshme nga shilinga keniane.

Llogaria rrjedhëse e diasporës: Bankingu i diasporës i lejon emigrantët të hapin llogari bankare në vendet e tyre të lindjes. Llogaritë e diasporës ndryshojnë sipas bankës.

Kërkesat e llogarisë bankare të Kenias

Për të hapur një llogari bankare në Kenia, banka duhet të verifikojë identitetin tuaj.

Për qytetarët kenianë, do t'ju duhet sa vijon:

 1. Dokument identifikimi kombëtar i vlefshëm
 2. Paraqitja e një Aplikimi Formal
 3. Verifikimi i adresës (si p.sh. një faturë e fundit e shërbimeve komunale ose qira)
 4. Fotografi e vetes në madhësinë e pasaportës (ndoshta shumëfish).
 5. Kërkohet një dokument i vlefshëm qëndrimi (ID Kenyan).
 6. Numri i identifikimit i lëshuar nga agjencia e mbledhjes së taksave të qeverisë Keniane, KRA.
 7. Një rekomandim ose referencë karakteri nga punësimi juaj aktual ose i mëparshëm.

Llogaritë rrjedhëse të diasporës në BKK kërkojnë:

 1. ID ose pasaportë keniane
 2. Do të ishte më mirë të jetonit jashtë shtetit.
 3. Certifikata PIN nga KRA
 4. Verifikimi i adresës i noterizuar
 5. Foto me ngjyra të madhësisë së pasaportës
 6. Qytetarët amerikanë duhet të nënshkruajnë gjithashtu një formular FATCA.

Çfarë lloj parash përdorin kenianët

Shilinga keniane është monedha zyrtare e vendit. Ju mund të paguani për çdo gjë që blini ose keni borxh në Kenia duke përdorur shilinga keniane pasi ato janë paratë zyrtare ligjore të vendit dhe të mbështetura plotësisht nga qeveria.

A mund të hap një llogari bankare në internet në Kenia

Me teknologjinë iBank, bankat si BKK e bëjnë hapjen e një llogarie bankare online të lehtë. Dhe me aplikacionin KCB Mobile, ju mund të menaxhoni llogarinë tuaj bankare dhe të përfundoni aktivitetet standarde bankare me një trokitje të gishtave.

Si të gjeni degën më të afërt në Kenia

Për fat të mirë, shumica e bankave në Kenia kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM-sh, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin në fondet e tyre dhe menaxhimin e financave të tyre.

Mund të shkruani "banka pranë Nairobit" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt nëse nuk jeni në Kenia. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Kenia.


Burimi: Paralajmërim

Imazhi i kopertinës është në Kenia—një foto nga Terricks Noah on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Si të hapni një llogari bankare në Kenia"

 1. Christine anghileri

  je voulais ouvrir un compte a la family banque au Kenia j'ai donner : pasaportë, 6 kopje de facture d'eau, 6 kopje të relevés de comptes bancaires francais, visa classe k, numéro pin, aliéné carte et la avec cela tout një refuzues. pourquoi ?

 2. Christine anghileri

  je voulais ouvrir un compte a la family banque au Kenia j'ai donner : pasaportë, 6 kopje de facture d'eau, 6 kopje të relevés de comptes bancaires francais, visa classe k, numéro pin, aliéné carte et la avec cela tout një refuzues. pourquoi ?

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *