,

Si të hapni një llogari bankare në Kuvajt

Hapja e një llogarie bankare në Kuvajt është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Kuvajt. Mund të filloni me Banka Tregtare e Kuvajtit dhe Banka Kombëtare e Kuvajtit.

Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Kuvajt

Për të hapur një llogari bankare, duhet të jeni:

Një banor i Kuvajtit për të hapur një llogari bankare të Kuvajtit.

Banka do të dëshirojë:

vizën tuaj të qëndrimit dhe;

Certifikata juaj e pakundërshtimit NOC

Certifikata pa kundërshtim, NOC, duhet të merret nga punëdhënësi ose sponsori juaj përpara mbërritjes tuaj kur të jeni gati të krijoni llogarinë tuaj lokale.

Disa banka mund të pyesin gjithashtu për fotografitë, qiranë dhe pasaportën tuaj.

Kuvajti tani ka 11 banka lokale, duke përfshirë 5 banka islamike, të gjitha të mbikëqyrura nga Banka Qendrore e Kuvajtit për të garantuar stabilitetin e dinarit të Kuvajtit.

La Banka Qendrore e Kuvajtit funksionon gjithashtu si këshilltar financiar dhe bankier i qeverisë së Kuvajtit. MNC si HSBC, Citigroup dhe të tjera janë gjithashtu aktive në sektorin bankar të Kuvajtit.

Për të hapur një llogari bankare në Kuvajt, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Kuvajt

Në Kuvajt, ka disa lloje të llogarive bankare nga të cilat individët dhe bizneset mund të zgjedhin, duke përfshirë:

Një llogari rrjedhëse:  Paraja është zgjedhja e preferuar e Kuvajtit për transaksionet e përditshme. Njerëz, në përgjithësi janë të kujdesshëm për përdorimin e çeqeve.

Bankat e Kuvajtit ofrojnë të gjithë gamën e shërbimeve financiare, nga depozitimi i çeqeve deri te pagesa e faturave online.

Llogaritë e depozitave dhe kursimeve: Ju mund të krijoni një llogari kursimi ose depozite në çdo bankë kuvajtiane me pakicë. Ndryshe nga SHBA dhe Britania e Madhe, nuk ekzistojnë banka kursimi apo biznese të përbashkëta. Llogaritë e kursimeve ofrojnë norma interesi më të ulëta, por tërheqje më të drejtpërdrejta. Mbajtësit e llogarisë mund të monitorojnë transaksionet nëpërmjet një librezë ose pasqyre mujore. Lloji i llogarisë përcakton nëse ata marrin para, libër çeqesh ose kartë krediti.

Shumë banka ofrojnë llogari kursimi në USD dhe GB£. Shumica e emigrantëve duan të dërgojnë pjesën më të madhe të parave të tyre jashtë vendit.

Gjithashtu, lexoni Bankat më të mira në Kuvajt

Kërkesat e llogarisë bankare të Kuvajtit

Bankat në Kuvajt kanë nevojë për dokumente të ndryshme për të krijuar llogari. Sidoqoftë, me siguri do t'ju duhet të paraqisni sa vijon:

  1. Kërkohet një vizë qëndrimi, e cila vërteton statusin tuaj ligjor brenda vendit.
  2. Kërkohet gjithashtu një "çertifikatë pa kundërshtim" (NOC) ose "letër pa kundërshtim" nga punëdhënësi juaj aktual.
  3. Pagesa juaj, siç thuhet në letrën nga kompania juaj, do të shërbejë si dëshmi se ju do të merrni depozita të rregullta bankare të asaj shume.
  4. Shumë institucione financiare mund të dëshirojnë të shohin një kopje të pasaportës ose marrëveshjes së qirasë kur verifikojnë identitetin tuaj.
  5. Ju gjithashtu duhet të sillni kopje të këtyre artikujve dhe fotografi që tregojnë identifikimin tuaj.
  6. Bashkëshorti dhe fëmijët e një punonjësi konsiderohen të varur dhe mund të krijojnë një llogari me miratimin e tij.

Çfarë lloj parash përdorin kuvajtitët

Kuvajti ka monedhën e tij, dinari kuvajtian (KWD), i quajtur sipas monedhës së lashtë romake të denarit të argjendtë.

Shumë kombe arabe përdorin KWD, e cila është e ndashme në 1000 fils.

A mund të hap një llogari bankare në internet në Kuvajt

Ju mund të hapni një llogari në një bankë pa shkelur kurrë në një degë. Ju mund të menaxhoni të gjithë llogarinë tuaj në internet nëse zgjidhni një bankë ose institucion financiar që operon vetëm online.

Si të gjeni degën më të afërt në Kuvajt

Për fat të mirë, shumica e bankave në Kuvajt kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin në fondet e tyre dhe menaxhimin e financave të tyre.

Ju mund të shkruani "banka pranë Ahmadi" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt nëse nuk jeni në Kuvajt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Kuvajt.


Burimi: Edukuar, JustLanded

Imazhi i kopertinës është në Kuvajt. Foto nga sohrab zia on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *