,

Si të hapni një llogari bankare në Maltë

Hapja e një llogarie bankare në Maltë është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Maltë. Mund të filloni me Banka e Valetës Banka BNF.

Të kesh një llogari bankare e bën më të lehtë marrjen e parave dhe monitorimin e tyre. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Maltë

Kur bëhet fjalë për licencimin dhe monitorimin e institucioneve financiare dhe ofruesve të kredisë, vetëm një organizatë në Maltë mund të pretendojë këtë dallim:

La Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Maltës (MFSA).

Në Maltë operojnë kryesisht tre lloje bankash ndërkombëtare dhe lokale:

Bankat Universale

Bankat ndërkombëtare

Banka e të Huajve

Për të hapur një llogari bankare në Maltë, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

Kush mund të marrë një llogari bankare malteze

Sipërmarrësit që duan të formojnë një kompani në Maltë duhet të marrin një llogari bankare biznesi në Maltë.

Ai do të përdoret për kapital aksionar minimal dhe aktivitete financiare të firmave.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Maltë

Të huajt mund të hapin llogari bankare në Maltë. Megjithatë, shumica e bankave kërkojnë një vendndodhje të regjistruar në vend. Autoritetet e Maltës luftojnë mashtrimin dhe pastrimin e parave. Kontrollimi i origjinës së parave të banorëve ose banorëve të taksave malteze është i lehtë.

Çfarë dokumentacioni nevojitet për të krijuar një llogari bankare malteze

Do t'ju duhen sa më poshtë për të krijuar një llogari bankare në Maltë:

Identiteti i vlefshëm (pasaportë ose leje qëndrimi);

Rekomandimi i një bankieri

Numri i Identifikimit (TIN);

Fatura e shërbimeve komunale, kontrata e qirasë ose dëshmi tjetër e rezidencës malteze.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Maltë

Në Maltë, llojet më të shpeshta të llogarive bankare janë:

  1. Një llogari rrjedhëse është një llogari rrjedhëse për kryerjen e pagesave elektronike dhe shpenzimet e përgjithshme të përditshme në vendet ku flitet gjerësisht anglishtja.
  2. Llogaria themelore: Kjo është llogaria standarde rrjedhëse në të gjitha vendet e BE-së; është falas çdo muaj, por shërben vetëm për kërkesat më themelore financiare.
  3. Llogaria e Kursimeve: Një lloj llogarie bankare që ju lejon të vendosni para, por që kufizon se si dhe kur mund t'i hiqni ato.

Depozitat minimale dhe tarifat bankare

Shumica e bankave malteze nuk ngarkojnë tarifa të rregullta për llogaritë rrjedhëse.

Në vend të kësaj, ata fitojnë para duke:

Ngarkimi i tarifave për pagesat,

Mbyllja e parakohshme e llogarisë,

Depozitat minimale, dhe

Shërbimet e tjera tarifohen më rrallë në pjesë të tjera të BE-së.

Bankat malteze paguajnë gjithashtu për gjëra të tilla si tërheqjet e parave nga ATM-të, çeqet, mbitërheqjet dhe pagesat e huaja.

Çfarë lloj parash përdor Malta

Malta përdor euron si monedhën e saj zyrtare. Malta miratoi euron më 1 janar 2008, pas anëtarësimit në BE në 2004.

Sa kushton llogaria bankare e Maltës

Kostoja e krijimit të një llogarie në Maltë ndryshon në varësi të bankës dhe kushteve të saj. Zakonisht është falas.

Bankat shpesh vendosin tarifa administrimi prej 0 € për individët dhe 100-200 € për klientët e biznesit.

A mund të hap një llogari bankare në Maltë në internet

Po ti mundesh. Bankat online ofrojnë të gjitha ose shumicën e shërbimeve bankare.

Ata nuk kanë degë dhe ofrojnë të gjitha shërbimet bankare online.

Bankat në internet ofrojnë më pak shërbime sesa bankat konvencionale me një kosto më të ulët përmes një ndërfaqeje të përshtatshme për përdoruesit në internet ose të aplikacionit celular.

Si të gjeni degën më të afërt në Maltë

Për fat të mirë, shumica e bankave në Maltë kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin në fondet e tyre dhe menaxhimin e financave të tyre.

Ju mund të shkruani "banka pranë Valletta" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Maltë, kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Maltë.


Burimi: Investimi i emigrantëve

Imazhi i kopertinës është diku brenda Valetta, Maltë. Foto nga Tim Bernhard on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *