,

Si të hapni një llogari bankare në Mauritius

Hapja e një llogarie bankare në Mauritius është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Mauritius. Mund të filloni me Banka Tregtare e Mauritius Grupi SBM.

Kur keni një llogari bankare, është më e lehtë të merrni para dhe t'i mbani shënim ato. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Si të hapni një llogari bankare në Mauritius

Hapat e kërkuar për të hapur një llogari bankare në Mauritius mund të ndryshojnë nga një institucion financiar në tjetrin. Çdo klient është i lirë të zgjedhë llojin e llogarisë që funksionon më mirë për të.

Për të bërë zgjedhjen më të mirë, merrni parasysh tarifat e ngarkuara nga banka, shërbimet e ofruara dhe cilësinë e mbështetjes së klientit. Këta faktorë do t'ju ndihmojnë të zgjidhni bankën e duhur për nevojat tuaja.

Për të hapur një llogari bankare në Mauritius, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (siç është një kontratë qiraje ose një faturë shërbimi CEB, CWA, etj.) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Lojra

Po, shtetasit e huaj (rezidentë dhe vizitorë) mund të krijojnë llogari financiare në vend. Edhe pse për transaksione rutinë, banking online, transferta dhe tërheqje. Nëse keni një llogari kursimi. Do të merrni një kartë debiti për tërheqje nga ATM dhe pagesa të debitit direkt.

Lexoni më shumë rreth Si të gjeni një punë në Mauritius?

A mund të hapet një llogari në internet

Ju mund të hapni një llogari nga larg për sa kohë që jeni prezantuar nga një kompani administruese në Mauritius që lejohet nga Komisioni i Shërbimeve Financiare (FSC).

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Lojra

Në Mauritius, ekzistojnë disa lloje të llogarive bankare nga të cilat individët dhe bizneset mund të zgjedhin, duke përfshirë:

Llogaria rrjedhëse: Transaksione ditore, depozita, tërheqje, lehtësi mbitërheqjeje.

Llogaria e Kursimeve: Kursimi i parave, tërheqjet e lehta, normat më të ulëta të interesit.

Llogaria e depozitës fikse: Norma më të larta interesi, të mbyllura për një periudhë të caktuar.

Llogaria e valutës së huaj: Mbajtja dhe transaksioni i valutave të huaja.

Llogari e perbashket: Ndahet nga shumë njerëz, të drejta të barabarta për të vepruar.

Llogaria studentore: Kërkohen tarifa më të ulëta, kufij transaksionesh dhe dëshmi të regjistrimit.

Çdo institucion financiar ka kërkesën e tij minimale të depozitave. Ka afërsisht një Rs. 1,000–Rs. Shpërndarja e çmimit 5,000.

Bankat më të mira në Lojra: Një udhëzues për klientët

Kur zgjidhni një bankë në Lojra, është thelbësore të merrni parasysh qëllimet, nevojat dhe preferencat tuaja financiare. Për më tepër, secila prej këtyre bankave ka pikat e saj të forta dhe të dobëta. Prandaj, është thelbësore të hulumtoni dhe krahasoni produktet dhe shërbimet e ofruara nga çdo bankë përpara se të merrni një vendim.

Këtu janë disa banka në Mauritius që duhet të keni parasysh:

Banka Tregtare e Mauritius

Grupi SBM

Banka e Lojra

Banka Afrasia

Banka Absa

Bankat më të mira në Lojra për të huajt janë:

HSBC

Banka e Baroda

Banka e Kinës Mauritius

Habib Bank

Përfitimet për të hapur një llogari bankare në Mauritius si i huaj

Një llogari bankare private jorezidente në Mauritius ju lejon të bëni pagesa të shpejta për transaksionet tregtare me partnerët aziatikë ose afrikanë. Kur krijoni një llogari bankare në Mauritius, ju keni akses në një gamë të gjerë shërbimesh bankare dhe financiare dhe opsione të tregtisë elektronike.

Këtu janë disa përfitime:

Ka shumë lloje të ndryshme të mallrave të personalizuara të kreditit.

pagesat SWIFT.

Përdorimi i shërbimeve bankare si kartat e kreditit dhe buxhetimi online.

Është konfidencial.

Bank online falas.

Transfertat bankare brenda vendit janë falas.

Ju mund të lidheni me Internet Banking deri në tre persona.

Ndihma në anglisht është në dispozicion.

Si të gjeni degën më të afërt në Mauritius

Për fat të mirë, shumica e bankave në Mauritius kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM-sh, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin në fondet e tyre dhe menaxhimin e financave të tyre.

Mund të shkruani "banka pranë Port Louis" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Mauritius, mund të kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Mauritius.

Si të gjeni një makinë parash në Mauritius

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Mauritius. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Quatre Bornes".


Burimi: Wikipedia.

Imazhi i kopertinës është në Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa, Black River, Mauritius. Foto nga Xavier Coific on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *