,

Si të hapni një llogari bankare në Ukrainë

Hapja e një llogarie bankare në Ukrainë është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Ukrainë. Mund të filloni me Banka Private    oschadbank

Të kesh një llogari bankare e bën më të lehtë marrjen e parave dhe monitorimin e tyre. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Ukrainë

Për të hapur një llogari bankare në Ukrainë, duhet të vizitoni personalisht një degë dhe të dorëzoni dokumentet e nevojshme. Hapja e një llogarie jashtë shtetit është e pamundur.

Sistemi bankar i Ukrainës është i ndarë në dy nivele:

Bankat komerciale në Ukrainë dhe;

Banka Qendrore, Banka Kombëtare e Ukrainës (NBU).

Për të hapur një llogari bankare në Ukrainë, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Ukrainë

Lloji i llogarisë përcaktohet nga arsyeja e hapjes. Më poshtë janë llojet më të zakonshme të llogarive bankare:

Një llogari karte krediti

Transaksionet e parave mund të bëhen në një ATM ose me një menaxher banke. Llogaria e kartës mund të përdoret për të tërhequr fonde, për të blerë pasuri të paluajtshme (operacione me pasuri të paluajtshme), për të kryer transaksione parash pa para ose për t'u angazhuar në aktivitete të tjera financiare.

Një llogari rrjedhëse

Mund të përdoret për të njëjtat qëllime si një llogari karte, me përjashtim të faktit se vetëm një menaxher banke mund të kryejë operacione me para.

Një llogari kursimi

Ato përdoren për të krijuar kapital. Normat fikse të depozitave në Ukrainë janë më të larta se ato në vendet e tjera. Megjithatë, është e mundur të kryhen transaksione financiare vetëm pasi të ketë skaduar kontrata.

Një llogari për të investuar

Ato përdoren për investime në Ukrainë, si për shembull blerja e një pjese të kapitalit aksionar nominal të një kompanie ukrainase.

Llogaria mund të hapet në UAH ose në një monedhë tjetër (dollarë amerikanë, euro, paund britanik, etj.).

Një jorezident mund të hapë llogari të shumta bankare në Ukrainë, ose me të njëjtën bankë ose me banka të ndryshme. Është jetike të mbani mend se mund të tërhiqni UAH vetëm nga një ATM.

Në pikën bankare, valuta e huaj mund të tërhiqet nga llogaria.

Nëse keni të gjitha dokumentet e nevojshme, hapja e një llogarie bankare në Ukrainë kërkon pak kohë.

Kërkesat e llogarisë bankare të Ukrainës

Për të krijuar një llogari bankare në Ukrainë, mund t'ju kërkohet informacioni i mëposhtëm:

  1. Një kopje e pasaportës tuaj, me të dhënat e rezidencës dhe vizës së punës.
  2. Llogaritë e rezidentëve kanë nevojë për dëshmi të vendbanimit, të tilla si një marrëveshje qiraje.

Nëse ofroni një adresë hoteli, disa banka do të hapin një llogari jorezidente edhe nëse udhëtoni.

3. ID Tatimore (vetëm rezidentë).

4. Depozita minimale. Disa banka vendosin një tarifë të vogël administrative për llogaritë e reja.

Nëse dëshironi të gjeni bankën që i përshtatet preferencave tuaja, shikoni bankat më të mira në Ukrainë.

A është e mundur të hapni një llogari bankare në Ukrainë nga jashtë

Për të krijuar një llogari bankare në Ukrainë, duhet të shkoni fizikisht në një degë dhe të siguroni dokumentacionin e nevojshëm. Ata që jetojnë jashtë vendit nuk janë në gjendje të krijojnë një llogari.

Si të gjeni degën më të afërt në Ukrainë

Shumica e bankave në Ukrainë kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin në fondet e tyre dhe menaxhimin e financave të tyre.

Ju mund të shkruani "banka pranë Kharkiv" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt jashtë Ukrainës.

Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Ukrainë.


Burimi: i mençur

Imazhi i kopertinës është diku në Rubizhne, Ukrainë. Foto nga Anatol Lem on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *