, ,

Si të hapni një llogari bankare në Ksamil?

Për të hapur një llogari të re bankare në Ksamil, Shqipëri, duhet të sillni disa nga këto dokumente.

 • Një dokument i vlefshëm identifikimi (ID) me një foto. Një qeveri ose një institucion zyrtar do t'ju jepte një ID të tillë. Mund të jetë një kartë identiteti ose pasaportë. Por edhe patenta e shoferit mund të funksionojë.
 • Informacioni bazë personal dhe kontakti. Numri i telefonit ose emaili juaj, data juaj e lindjes dhe femri i atherit mund të jetë një informacion i tillë. E juaja Numri i identitetit kombëtar, nëse e keni, mund të jetë gjithashtu i dobishëm.  
 • Dëshmi e adresës. Kjo mund të jetë një faturë e shërbimeve në emrin tuaj.

Nëse dëshironi të hapni një llogari bankare në Ksamil, ju lutemi lexoni më shumë detaje më poshtë.

Si të hapni një llogari bankare në Ksamil?

Fillimisht shkoni në degën e bankës që keni zgjedhur. Shkoni te seksioni administrativ. Ky është i ndryshëm nga vendi ku kryeni pagesat ose tërheqni para. Operacioni është mjaft i thjeshtë dhe paksa i ndryshëm në varësi të llojit të bankës.

Ju mund të dëshironi të hapni një llogari bankare tradicionale ose një llogari bankare në internet. Në çdo rast, hapat që duhet të ndiqni janë tre:

 • lexoni me kujdes kushtet e llogarisë, për të shmangur surprizat e këqija në kontratën e nënshkruar;
 • nënshkruajnë dhe dorëzojnë kontratën duke pranuar kushtet;
 • të kenë në dispozicion dokumente identifikimi, si kartë identiteti, pasaportë ose ndonjë tjetër.

Në këtë pikë banka do të vazhdojë të mbledhë të gjithë dokumentacionin. Dhe ata aktivizojnë një llogari të re, shpesh me një numër llogarie bankare ndërkombëtare (IBAN). Kodi Iban është i rëndësishëm nëse doni të transferoni para në një llogari tjetër jashtë Shqipërisë.

Ata gjithashtu do t'ju ofrojnë një kartë debiti. Mund të jetë Visa ose Mastercard. Ju duhet të pyesni nëse mund të bëni blerje online me këtë kartë nëse kjo është e rëndësishme për ju.

Zbuloni nëse lëshimi dhe mbajtja e kartës ka ndonjë kosto vjetore. Gjithashtu, zbuloni se cilat janë kostot kur tërhiqni para nga një arkë ose në rastin e blerjeve online. Pastaj vendosni nëse do të pranoni.

Sigurisht, koha e hapjes mund të ndryshojë nëse keni ndërmend të hapni një llogari bankare në internet: meqenëse nuk ka ndërveprim të drejtpërdrejtë me stafin, hapja e llogarisë në distancë do të funksionojë vetëm pasi banka të jetë në gjendje të vazhdojë me identifikimin.

Një llogari bankare është një kontratë me bankën. Kjo ju lejon të menaxhoni paratë tuaja dhe të përfitoni nga shërbimet e ndryshme të ofruara. Ato mund të jenë: përdorimi i një karte debiti ose një karte krediti, blerja në internet ose marrja e pagës. Kontrata, që do të nënshkruani në momentin e hapjes së llogarisë, përshkruan të gjitha këto operacione.

Hapja e një llogarie bankare është falas. Por mbajtja e tij mund të ketë një kosto, si për shembull një tarifë periodike për vetë llogarinë ose për kartën e kreditit ose të debitit. Kur zgjidhni bankën më të mirë për të hapur një llogari bankare, pyesni mirë për kostot. Shumë banka ngarkojnë tarifa në kushte të caktuara. Sa i përket llogarive bankare online, kostot janë më të ulëta. Kjo mënyrë e menaxhimit të një llogarie po bëhet gjithnjë e më e zakonshme.

Gjërat që mund të bëni para se të hapni një llogari bankare në Ksamil.

 • Flisni me fqinjët ose kolegët tuaj për të marrë komente rreth bankave lokale.
 • Pyesni punëdhënësin, mikun ose fqinjin tuaj se si të hapni një llogari bankare në Shqipëri.

Ju gjithashtu mund të kërkoni grupe në internet ku mund të postoni pyetjet tuaja dhe të kërkoni ndihmë në internet. Këto janë dy grupe në Facebook për Ksemilin. Për disa arsye, ata të dy janë në italisht. Pra, përdorni një aplikacion përkthimi nëse ju nevojitet.

Ksamil (SHQIPËRI) është një grup i njohur në Facebook për Ksamilin në Shqipëri.

Ksamil, Shqipëri është një tjetër grup i njohur në Facebook për Ksamilin në Shqipëri.

Ksamil – Albania ( Qielli ) është një tjetër grup i njohur në Facebook për Ksamilin në Shqipëri.

Këto janë disa forume ku mund të vendosni pyetjet tuaja në lidhje me hapjen e një llogarie bankare në Ksamil.

Çfarë dokumentesh ju nevojiten për të hapur një llogari bankare në Ksamil, Shqipëri?

Pasi të kemi zgjedhur bankën më të mirë për të hapur llogarinë tonë bankare. Ata mund t'ju kërkojnë disa, por ndoshta jo të gjitha, disa nga këto dokumente:

 • Një dokument i vlefshëm identifikimi (ID) me një foto. Një qeveri ose një institucion zyrtar do t'ju jepte një ID të tillë. Mund të jetë një kartë identiteti ose pasaportë. Por edhe patenta e shoferit mund të funksionojë.
 • Informacioni bazë personal dhe kontakti. Numri i telefonit ose emaili juaj, data juaj e lindjes dhe femri i atherit mund të jetë një informacion i tillë. E juaja Numri i identitetit kombëtar, nëse e keni, mund të jetë gjithashtu i dobishëm.  
 • Dëshmi e adresës. Kjo mund të jetë një faturë e shërbimeve në emrin tuaj.

Në këtë pikë, duhet të keni durim që punonjësi të plotësojë formularët dhe të përgatisë kontratën.


Bankat më të mira në Kmensil

Këto janë disa nga degët e bankave më të vlerësuara në Kmensil. Kjo është sipas Google Maps.

Edhe pse keni mësuar si të hapni një llogari bankare, nuk është aspak e lehtë të zgjidhni bankën e duhur për këtë qëllim. Shpenzimet e llogarisë ndryshojnë. Ato varen nga mosha juaj sikur të jeni nën 18 vjeç, student ose pensionist. Ato gjithashtu varen nga kushtet e kontratës suaj me bankën dhe nga shërbimet që dëshironi. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një nga ofertat aktuale nga banka.

Krahasoni banka të ndryshme. Kontrolloni atë që ofron kushtet më të mira dhe kostot më të ulëta vjetore.

Shpesh, zgjidhja më e përshtatshme është hapja e një llogarie bankare online që funksionon në Shqipëri. Edhe pse në këtë rast, mund të jetë më e ndërlikuar të shkosh në një degë fizike për të kryer disa operacione.

Ju mund të përdorni llogarinë tuaj bankare për të marrë para nga një punëdhënës. Kështu që ju dëshironi të kontrolloni me ta se çfarë lloj llogarie bankare funksionon për ta.

Tirana Bank

Tirana Bank SA ofron produkte dhe shërbime bankare. Ata bëjnë banking me pakicë, banking për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme dhe banking biznesi. Ato ofrojnë llogari rrjedhëse, llogari kursimi dhe llogari të depozitave me afat. Ata mund t'ju japin karta krediti dhe karta debiti. Ata gjithashtu mund të japin kredi për banim, kredi hipotekare dhe kredi mbitërheqje. Ata gjithashtu mund të ofrojnë kredi për përkthyes të pavarur, kredi konsumatore, kredi studentore.

Dega në Kmensil ka komente të ndryshme.

Posta Shqiptare

Zyrat postare në Shqipëri ofrojnë shërbime financiare. Dhe punon me bankat shqiptare. Kështu që ju mund të gjeni shërbimin që ju nevojitet.

Dega në Kmensil ka komente të ndryshme.

Shumica e degëve të bankave janë në Sarandë afër.

Si të gjeni një bankë pranë meje në Ksamil?

Pasi të keni vendosur se në cilën bankë dëshironi të hapni llogarinë tuaj. Përdorni Google Maps për të kontrolluar degën e bankës aty pranë për ju. Shkoni atje dhe bëni pyetjet tuaja në shërbimin e klientit të bankës përkatëse.


Burimi: Elfa IT Web

Imazhi i kopertinës është diku në Kmensil, Shqipëri. Foto nga Ihor N on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *