,

Si të hapni një llogari bankare në Macau

Hapja e një llogarie bankare në Macau është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Macau. Mund të filloni me Banka e Kinës   Banka Tai Fung.

Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në gjuhën kineze dhe angleze. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Macau

Krijimi i një llogarie bankare në Macau është i mundur edhe nëse vizitoni vetëm territorin. Të Rajoni i Posaçëm Administrativ i Macau (SAR) është shtëpia e katër nga njëzet e shtatë bankat e licencuara të qytetit.

Bankat lokale të Macau financojnë sektorë të ndryshëm socialë dhe përmirësojnë infrastrukturën e qytetit.

Për të hapur një llogari bankare në Macau, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Macau

Krijimi i një llogarie bankare në Macau është i mundur edhe nëse vizitoni vetëm territorin. Hapni derën me ndihmën e të dhënave të dhëna. Hapja e një llogarie bankare në Macau mund të jetë një ide e mirë nëse planifikoni të derdhni të gjitha paratë tuaja në tryezën e baccarat.

Cilat janë shërbimet bankare në Macau

Shërbimet e mëposhtme janë të disponueshme kur krijoni një llogari të korporatës në Macau:

Llogaria në monedhë të shumëfishtë

Banking online në anglisht

Kartat e korporatës: kur tejkalohet kufiri i kartës, ato mund të tërheqin para nga terminali ose banka.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Macau

Llojet e llogarive bankare në Macau varen nga fakti nëse jeni duke hapur një llogari të korporatës ose personale.

Për llogaritë personale, ka më shumë opsione të disponueshme nga banka të ndryshme lokale. Sa i përket llogarive të korporatave, varet nëse keni regjistruar një kompani offshore në Macau ose nëse keni një ent lokal që operon atje.

Shumica e bizneseve në përgjithësi regjistrojnë kompani në det të hapur për të kryer operacionet e tyre dhe procesi lejon hapjen e llogarive pa shkuar fizikisht në Macau.

 Këtu janë disa avantazhe të procesit të hapjes së llogarisë:

 1. Asnjë menaxhim i pasurisë, depozita ose tarifa menaxhimi.
 2. Deri në 100 milionë pataca Macau, çdo ditë, përdorin internet banking.
 3. Firmat e Macau dhe Hong Kong mund të krijojnë llogari.
 4. Hapja e llogarisë zgjat 7-10 ditë pune për firmat e Macau dhe 10-12 për ndërmarrjet e Hong Kongut.
 5. Agjentët e autorizuar mund të kryejnë procedurën e hapjes së llogarisë vetëm nëse vizitojnë Macau.
 6. Nuk ka kufizime të këmbimit valutor, duke mundësuar transaksione T/T deri në 100 milionë pataca Macau në ditë dhe marrjen e valutës së huaj.
 7. Ka kursime HKD, kursime në USD, kursime MOP, llogari tregtare RMB, llogari jotregtare RMB dhe depozita fikse.
 8. Suksesi është rritur për shkak të dokumentacionit të thjeshtë.

Çfarë dokumentacioni nevojitet për të krijuar një llogari bankare në Macau

Do t'ju duhen këto dokumente për të krijuar një llogari bankare në Macau:

 1. Pasaportë ose ID tjetër
 2. Dokumentacioni i vendbanimit aktual i lëshuar jo më shumë se tre muaj më parë.

Nëse dëshironi të hapni një llogari biznesi, do t'ju nevojiten sa më poshtë:

 1. Certifikata e formimit të kompanisë
 2. Certifikata më e fundit e themelimit
 3. Dokumentet Kushtetuese
 4. Formulari tatimor i Departamentit të Shërbimeve Financiare
 5. Drejtori dhe Stafi i Autorizuar Foto Identifikimi

Për të miratuar aplikacionin tuaj për një llogari bankare në Macau, duhet të paraqiteni fizikisht në bankë.

Çfarë lloj parash përdor Macau

Monedha në Macau është Macau Pataca (MOP), e cila është lirisht e konvertueshme dhe nuk i nënshtrohet rregullave të këmbimit valutor.

Përveçse është i njohur gjerësisht në Hong Kong, Dollari i Hong Kongut është gjithashtu i pranuar gjerësisht në Macau.

Si të gjeni degën më të afërt në Macau

Për fat të mirë, shumica e bankave në Macau kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM-sh, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin e fondeve dhe menaxhimin e financave të tyre.

Ju mund të shkruani "banka pranë Macau" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse jeni larg nga Macau, kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Macau.


Burimi: Edukuar, Di pothuajse

Imazhi i kopertinës është në ishullin Macau, 澳门—Foto nga Wang dinamik on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *