, ,

Si të hapni një llogari bankare në Shqipëri?

Për të hapur një llogari bankare në Shqipëri.

 • Flisni me miqtë, fqinjët ose kolegët tuaj lokalë për të marrë komente rreth bankave lokale.
 • Lexoni me kujdes kushtet e llogarisë, për të shmangur surprizat e këqija në kontratën e nënshkruar.
 • Nënshkruani dhe dorëzoni kontratën duke pranuar kushtet.
 • Do t'ju duhen dokumente identifikimi si kartë identiteti ose pasaportë.

Bankat më të mira në Shqipëri janë:

 • Banka Kombëtare Tregtare SA
 • Credins Bank SA
 • Raiffeisen Bank SA
 • Intesa Sanpaolo Bank Albania SA
 • OTP Bank Albania SA
 • Banka Amerikane e Investimeve SA
 • Tirana Bank SA

Si të hapni një llogari bankare në Shqipëri?

Për të hapur një llogari të re bankare në Shqipëri keni shumë mundësi. Pra, nëse po lëvizni në Shqipëri dhe dëshironi të hapni një llogari bankare në Shqipëri, bëni disa kërkime.

Gjërat që mund të bëni para se të hapni një llogari bankare në Shqipëri:

 • Flisni me miqtë, fqinjët ose kolegët tuaj lokalë për të marrë komente rreth bankave lokale.
 • Lexoni me kujdes kushtet e llogarisë, për të shmangur surprizat e këqija në kontratën e nënshkruar.
 • Nënshkruani dhe dorëzoni kontratën duke pranuar kushtet.
 • Do t'ju duhen dokumente identifikimi si kartë identiteti ose pasaportë.

Ata do t'ju japin gjithashtu një kartë ATM, ose Visa ose MasterCard. Nëse ky është një aspekt thelbësor për ju, duhet të konsideroni gjithashtu aktivizimin e tij për blerje online. Zbuloni nëse ka një tarifë vjetore për lëshimin dhe mirëmbajtjen e kartës, si dhe nëse ka një tarifë për përdorimin e një ATM ose kryerjen e transaksioneve online. Pastaj vendosni nëse do ta pranoni apo jo.

Dokumentet e nevojshme për të hapur një llogari bankare në Shqipëri

Pasi të zgjidhni bankën më të mirë për të hapur llogarinë tonë bankare, mund t'ju nevojiten disa nga këto dokumente:

 • Kartë identiteti ose pasaportë
 • Detajet e kontaktit si telefonat ose emailet
 • Prova e adresës
 • Emri i babait

Bankat me te mira ne Shqiperi

Pasi të keni vendosur se në cilën bankë dëshironi të hapni llogarinë tuaj. Thjesht përdorni Google Maps për të kontrolluar për ju degën e bankës aty pranë. Thjesht ecni atje dhe kërkoni pyetjet tuaja nga Ekzekutivi i Klientit i bankës përkatëse.

Në vitin 1925, u themelua Banka Kombëtare Tregtare SA (Banka Kombtare Tregtare). Në tregun e saj vendas, Banka Kombëtare Tregtare SA ofron produkte dhe shërbime bankare me pakicë dhe biznes.

Ai ofron llogari rrjedhëse, llogari kursimi dhe llogari të depozitave me afat. Llogaritë mund të jenë për studentët dhe pensionistët gjithashtu. Ofron karta debiti dhe krediti. Ju mund të aplikoni për kredi personale, kredi konsumatore dhe kredi mbitërheqje.

Intesa Sanpaolo Bank Albania është një bankë universale që ofron një gamë të gjerë produktesh dhe shërbimesh inovative për korporatat, institucionet dhe individët me vlerë të lartë neto, si dhe organizatat e vogla dhe të mesme dhe konsumatorët individualë.
OTP Bank e Shqipërisë është pjesë e Grupit OTP Bank në Hungari. OTP Bank Albania është një bankë universale që ofron shërbime financiare gjithëpërfshirëse si për individët ashtu edhe për bizneset.
Kur firma e aksioneve private NCH Capital (Shtetet e Bashkuara) bleu Credit Agricole Albania, lindi Banka Amerikane e Investimeve. Banka Amerikane e Investimeve është një bankë globale që ofron produkte dhe shërbime për individët, bizneset e vogla dhe korporatat.

Tirana Bank SA

Tirana Bank SA u themelua në vitin 1996 dhe ishte banka e parë private në Shqipëri. Tirana Bank SA është një bankë universale që ofron një gamë të gjerë të produkteve dhe shërbimeve bankare me pakicë, SME, biznes dhe korporata për të përmbushur nevojat e klientëve të saj.


Burimi: TheBanks.eu

Imazhi i kopertinës është diku në Sinicë, Shqipëri. Foto nga George Kourounis on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për “Si të hapim një llogari bankare në Shqipëri?”

 1. Youssef mamduh

  هلي يمكن فتح حساب للسياح المصرين فى البانيًا بدون ايقإمة للبلد

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *