,

Si të hapni një llogari bankare në Somali

Hapja e një llogarie bankare në Somali është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Somali. Mund të filloni me Banka Selam Banka Kryeministri.

Kur keni një llogari bankare, është më e lehtë të merrni para dhe t'i mbani shënim ato. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Somali

Meqenëse nuk ka asnjë sistem bankar somalez që është i lidhur me bankat kryesore të huaja. MTO-të e Somalisë janë të përshtatshmet për këdo që kërkon të dërgojë para në shtëpi. Operatorët e transferimit të parave (MTO) mund të transferojnë fonde ndërkombëtarisht në çdo vend në Somali, duke përfshirë qytetet e mëdha, qytezat dhe madje edhe fshatrat e largëta.

Për të bërë zgjedhjen më të mirë, merrni parasysh tarifat e ngarkuara nga banka, shërbimet e ofruara dhe cilësinë e mbështetjes së klientit. Këta faktorë do t'ju ndihmojnë të zgjidhni bankën e duhur për nevojat tuaja.

Për të hapur një llogari bankare në Somali, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

Po në lidhje me sistemin financiar të Somalisë

Banka qendrore kreu një nisje të butë të sistemit në korrik 2021, dhe ai shkoi pa probleme. Në gusht, nëntë nga trembëdhjetë bankat e Somalisë morën pjesë në debutimin zyrtar të sistemit. Katër banka të tjera në vend u bashkuan përfundimisht në 2022.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Somali

Dy llogari të zakonshme formohen zakonisht në Somali, të cilat mund t'ju lejojnë të paguheni dhe të paguani taksat:

Një llogari rrjedhëse: është një llogari bankare normale që ju lejon të paguani në internet, të depozitoni para drejtpërdrejt dhe të përdorni karta debiti dhe krediti.

Një llogari kursimi: zakonisht shkon me të dhe ndihmon paratë tuaja shtesë të fitojnë më shumë interes.

Bankat më të mira në Somali: Një udhëzues për klientët

Kur zgjidhni një bankë në Somali, është thelbësore të merrni parasysh qëllimet, nevojat dhe preferencat tuaja financiare. Për më tepër, secila prej këtyre bankave ka pikat e saj të forta dhe të dobëta. Prandaj, është thelbësore të hulumtoni dhe krahasoni produktet dhe shërbimet e ofruara nga çdo bankë përpara se të merrni një vendim.

Këtu janë disa banka në Somali që duhet të keni parasysh:

Banka Selam

Banka Kryeministri.

Banka IBS

Banka ime

Banka në det të hapur somaleze:

i mençur

Në mënyrë të largët

Western Union

Money Gram

Si të gjeni degën më të afërt në Somali

Për fat të mirë, shumica e bankave në Somali kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin në fondet e tyre dhe menaxhimin e financave të tyre.

Ju mund të shkruani "banka pranë Mogadishu" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Somali, mund të kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Somali.

Si të gjeni një makinë parash në Somali

Bisedoni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Somali. Do të zbuloni se disa nga miqtë ose familja juaj i njohin degët më të afërta të bankave. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "ATM pranë Baidoa".


Burimi: wikipedia

Imazhi i kopertinës është në Somali. Foto nga Dami Adebayo on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *