,

Si të hapni një llogari bankare në Suedi

Hapja e një llogarie bankare në Suedi është një hap thelbësor për këdo që planifikon të jetojë ose të punojë në Suedi. Mund të filloni me  Handelsbanken Nordea.

Të kesh një llogari bankare e bën marrjen dhe mbajtjen e parave më të aksesueshme. Është gjithashtu i nevojshëm për gjërat e përditshme si marrja e qirasë, marrja e pagesës dhe blerja e gjërave.

Një llogari bankare kursen para në tarifat e ATM-ve dhe thjeshton menaxhimin financiar duke lejuar pagesa të lehta të pagave dhe duke vendosur debitime direkte të përshtatshme për të paguar faturat.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

Si të hapni një llogari bankare në Suedi

Suedia ka banka kursimesh, tregtare, kooperative dhe ndërkombëtare. Disa banka vendosin kërkesa për bilancin minimal ose kufizime të transaksioneve për jorezidentët. Suedia është një nga vendet më të sofistikuara ekonomikisht të Evropës dhe hapja e një llogarie bankare është e lehtë. Këto mund të hapin llogari bankare personale, kontrolluese dhe të biznesit.

Për të hapur një llogari bankare në Suedi, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Zgjidhni një bankë: Kërkoni personalisht ose online në banka të ndryshme për të gjetur atë që i përshtatet nevojave tuaja.

Mblidhni dokumentet e nevojshme: Ju mund të keni nevojë për një pasaportë ose ID të vlefshme, dëshmi të vendbanimit (të tilla si një kontratë qiraje ose një faturë komunale) dhe dëshmi punësimi ose regjistrimi në shkollë.

Lini një takim: Kontaktoni bankën dhe lini një takim për të hapur një llogari.

Vizitoni bankën personalisht: Sillni dokumentet tuaja në takim dhe plotësoni formularët e nevojshëm, ose mund të aplikoni online.

Prisni për aktivizimin e llogarisë: Pasi banka të miratojë aplikacionin tuaj, ajo do të aktivizojë llogarinë tuaj.

A mund të krijojnë të huajt një llogari bankare në Suedi

Nëse jeni banor i ligjshëm i një vendi të BE/ZEE dhe mund t'i siguroni bankës konfirmim të mjaftueshëm identifikimi, mund të krijoni një llogari bankare në Suedi.

Banka nuk mund të ketë nevojë për një ID suedeze ose adresë.

Qytetarët jashtë BE-së/ZEE-së pa a numri i personit (Numri tatimor suedez) mund të krijojë dhe të përdorë një llogari bankare suedeze. Megjithatë, ka kufizime.

Cilat janë llojet e llogarive bankare në Suedi

Në Suedi, ju mund të hapni një nga dy kategoritë kryesore të llogarive bankare:

Llogaria e pagesës (Betalkonto, Privatkonto, Lönekonto, Transaktionskonto ose Personkonto):

Të gjitha bankat kanë të njëjtën llogari me emra të ndryshëm. Kjo llogari është për faturat dhe pagat. Ai përfshin një kartë debiti dhe banking në internet.

llogari kursim: Llogari kursimi afatgjata me norma interesi të shkëlqyera.

Çfarë dokumentacioni nevojitet për të krijuar një llogari bankare suedeze

Do t'ju duhen këto dokumente për të krijuar një llogari bankare suedeze:

Letërnjoftimi kombëtar suedez, pasaporta e BE/ZEE ose pasaporta jo-BE/EEA me leje qëndrimi suedez;

Dëshmi e adresës suedeze (fatura e shërbimeve, kontrata e qirasë, formulari i qeverisë);

Dëshmi e shkollës ose e punës.

Nëse nuk jeni shtetas i BE/ZEE, jepni;

Numri suedez i sigurimeve shoqërore (numri i personit).

Çfarë lloj parash përdor Suedia

Suedia përdor Krona. Suedia përdor Kronën si monedhën e saj kombëtare. Kështu, ju mund ta përdorni atë për të paguar për produktet, shërbimet, taksat dhe borxhet.

Suedia pranon vetëm Kronën.

A mund të hap një llogari bankare në internet në Suedi

Ju mund të krijoni një llogari bankare suedeze në internet duke paraqitur numrin tuaj të personit në një bankë.

Pas verifikimit të vendbanimit tuaj, do të merrni një ID Banke celulare, ID-në tuaj dixhitale. Kjo ju lejon të bëni pagesa të sigurta në internet dhe të krijoni një llogari bankare në internet.

Ju gjithashtu mund të krijoni një llogari me I hënës, një bankë dixhitale suedeze ose;

N26

Northmill

Si të gjeni degën më të afërt në Suedi

Për fat të mirë, shumica e bankave në Suedi kanë një rrjet të gjerë degësh dhe ATM-sh, duke e bërë të lehtë për klientët aksesin e fondeve dhe menaxhimin e financave të tyre.

Ju mund të shkruani "banka pranë Stokholmit" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të degëve përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Suedi, kërkoni zonën tuaj për degën më të afërt. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një bankë në Suedi.


Burimi: i mençur

Imazhi i kopertinës është brenda Suedi-Foto nga Toa Heftiba on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *