, ,

Si të hapni një llogari bankare në Togo?

Për të hapur një llogari bankare në Togo, mund të shkoni në bankën aty pranë me disa dokumente të kërkuara me vete.

Këto dokumente mund të jenë:

 • një dokument identifikimi, që mund të jetë karta juaj e identitetit, pasaporta ose leja juaj e qëndrimit,
 • dëshmi e adresës,
 • një numër telefoni dhe
 • disa foto.

Fillimisht mund të telefononi për të caktuar një takim. Ju gjithashtu mund të përdorni shërbimin online për t'u regjistruar. Kjo varet nga banka.

Si të hapni një llogari bankare në Togo?

Mbi të gjitha, pyesni veten nëse hapja e një llogarie bankare në Togo është e dobishme për financat tuaja.
Nëse po filloni një biznes, dëshironi të hapni një llogari bankare në Togo.
Nëse keni nevojë të lëvizni para vetëm për shpenzimet tuaja personale, mund të mos keni nevojë për një llogari bankare në Togo. Ju mund të përdorni një kartë bankare nga një vend tjetër për të kryer tërheqje dhe pagesa.

Ju thjesht mund të shkoni në bankën aty pranë me listën e dokumenteve të kërkuara me vete. Ose fillimisht mund të caktoni një takim me telefon. Ju gjithashtu mund të përdorni shërbimin online për t'u regjistruar.

Monedha e Togos është franga CFA. Ka një kurs këmbimi fiks me euron.

Shumica e bankave në Togo ofrojnë banking celular. Çdo bankë togoleze mund të ofrojë shërbime të ndryshme në internet. Pra, kontrolloni se cilat shërbime bankare celulare janë të disponueshme me një llogari të re bankare në Togo.

Shumica e institucioneve bankare të Togos janë në kryeqytet, Lome. Shumica e njerëzve në Togo që kanë një llogari bankare jetojnë në Lome.

Pas kësaj, mjafton të jepni të dhënat dhe dokumentet tuaja personale dhe pas verifikimit, llogaria juaj do të hapet në bankën përkatëse.

Ju mund të vizitoni degët e ndryshme pranë jush në Togo. Dhe zbuloni se çfarë ofron çdo bankë në Togo. Cilat janë shërbimet e tyre dhe kostoja e këtyre shërbimeve?

Çdo bankë ka një listë të ndryshme të dokumenteve që dëshironi të shfaqni kur hapni një llogari bankare në Togo.

Por në përgjithësi, kjo është një listë e dokumenteve që banka juaj mund të kërkojë.

Çdo bankë mund të kërkojë të paktën

 • një dokument identifikimi, që mund të jetë karta juaj e identitetit, pasaporta ose leja juaj e qëndrimit,
 • dëshmi e adresës,
 • një numër telefoni dhe
 • disa foto pasaporte.

Disa banka mund të kërkojnë dëshmi të të ardhurave.

Depozita fillestare është e ndryshueshme, në përgjithësi është midis 10,000 dhe 20,000 FCFA. Një punonjës mund të hapë një llogari pa depozitë. Nëse i transferojnë pagat në llogarinë e tyre bankare. Për një llogari organizate, pagesa më e vogël është 250,000 FCFA.

Lloje të ndryshme llogarish mund të jenë të disponueshme:

 • llogari personale,
 • llogaria e kompanisë,
 • llogaria e shoqatës,
 • llogari rrjedhëse,
 • llogaria e Kursimeve,
 • llogari depozite me afat ose
 • një llogari me franga të konvertueshme.

Llogaria personale është më e lehta për t'u marrë, në disa banka mund ta hapni për 30 minuta. Me një llogari bankare, mund të keni një libër çeqesh dhe një kartë debiti ose krediti. Është e mundur të keni një kartë debiti të lidhur me disa llogari kursimi.

Bankat në Togo

Këtu janë disa nga bankat më të mira në Togo.

Ajo ka mbi 130,000 klientë, duke përfshirë 115,000 individë dhe 15,000 biznese. Këto janë biznese të vogla dhe mikro, biznese të vogla dhe të mesme, shitës me pakicë dhe institucione. Ka shërbime për të vetëpunësuar, profesionistë ose studentë.

Orabank Togo është një nga bankat më të mëdha në sistemin bankar të Togos. Kjo është për shkak të kapitalit, bilancit, kapitalit dhe përfitimit të saj.

Orabank Togo ka një fuqi punëtore prej 384 punonjësish dhe një rrjet prej 38 degësh.

Orabank Togo ka një fuqi punëtore prej 384 punonjësish dhe një rrjet prej 38 degësh.

Ecobank Togo

Ecobank është një bankë tregtare me bazë në Togo që operon në 36 vende afrikane. Qeveritë, institucionet financiare, shumëkombëshe, SME-të dhe individët mund të përdorin shërbimet bankare të bankës me shumicë, pakicë dhe investime.

Ajo punëson 200 njerëz dhe gjeneron 33.76 milionë dollarë të ardhura (USD).

A mund të hap një llogari bankare në Togo?

Një shtetas i huaj mund të hapë një llogari bankare në Togo me dokumentet e duhura dhe investimin fillestar. Bazuar në rregulloret ekonomike dhe strukturat tatimore, kjo mundësi për llogaritë dhe investimet ndërkombëtare ofron një sërë përfitimesh.


Burimi: Shkoni në Afrikë në internet

Imazhi i kopertinës është diku në Lome, Togo. Foto nga Gnim Zabdiel Mignake on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

3 përgjigje për "Si të hapni një llogari bankare në Togo?"

 1. Doston

  men sizlarni mijozingizman menga yordamingiz kerak

 2. mohamed mokhtar mohamed

  هل للبنك فرع بمصر

 3. Ismail Zeiad

  i dyshuar për mashtrim në bankën tuaj

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *