,

Si të kërkoni azil në Ekuador?

Ekuador, një nga vendet më të vogla të Amerikës së Jugut, ka popullsinë më të madhe të refugjatëve në kontinent. Kombi u themelua në dhjetor të 2010. Ka rreth 54,342 refugjatë të regjistruar. Dhe ka rreth 25,312 aplikantë për azil.
Popullsia reale e refugjatëve të vendit është e nën-regjistruar, numri ka shumë të ngjarë të jetë më i lartë.

Cilat janë mbrojtjet ligjore që u jepen refugjatëve?

Ligji ekuadorian njeh të drejtën e refugjatëve për të punuar.
Baza ligjore më themelore për lirinë për të punuar në Ekuador është Kushtetuta e Ekuadorit e vitit 2008.. Ai siguron që të gjithë të huajt në Ekuador të kenë të njëjtat të drejta dhe përgjegjësi. Kjo punë është njëkohësisht e drejtë dhe përgjegjësi e të gjithë njerëzve.
Kushtet e punës të përcaktuara me ligj
Kushtetuta e Ekuadorit thotë se shteti siguron të drejtën për punë dinjitoze.
Kodi i Punës përcakton kushtet më të pakta të punës që duhet të ofrojë një punëdhënës në Ekuador. Një punëtor, për shembull, mund të punojë më shumë se 8 orë në ditë dhe 40 orë në javë. 15 Më shumë orë nuk duhet të kalojnë katër në ditë dhe dymbëdhjetë në javë. Ata duhet të kompensohen të paktën 50% më shumë se orët normale të punës.

Si mund të aplikoj?

Për të kërkuar statusin e refugjatit, duhet të jeni të pranishëm në Ekuador dhe të filloni procesin sa më shpejt të jetë e mundur. Duhet të jetë brenda 90 ditëve pas hyrjes në territorin kombëtar. NUK KENI NEVOJET TË DËRKONI ASNJË DOKUMENT. Por, nëse keni një ID ose një dokument tjetër që vërteton aplikimin tuaj. Ju lutemi silleni me vete kur ta dorëzoni.

Konsideroni sa vijon:
 
 • Viza humanitare lëshohet për aplikantët për statusin e refugjatit. Personat që aplikojnë për azil. Dhe, po presin që statusi i tyre i mbrojtjes ndërkombëtare të pranohet ose të refuzohet. Kjo vizë është e vlefshme për 180 ditë.
 • Viza e mbrojtjes ndërkombëtare lëshohet për refugjatët e pranuar. Ligji i mbrojtjes ndërkombëtare kërkon një qëndrim të përkohshëm dy vjeçar, i rinovueshëm për të njëjtën kohë.

Hapat

 • Kliko në www.gob.ec
 • Futni termin Refugio në motorin e kërkimit dhe klikoni në xham zmadhues.
 • Do t'ju jepen tre alternativa; zgjidhni Determinación de la Condición de Refugiado o Apátrida (Përcaktimi i statusit të refugjatit ose personi pa shtetësi).
 • Do të hapet një faqe interneti me informacione të përgjithshme rreth procedurës; lëvizni në fund dhe klikoni opsionin Ir al trámite en la (Shko te Procedura Online).
 • Në këtë faqe, ju duhet të jepni informacionin tuaj, duke përfshirë një adresë emaili.
 • Përdorni një llogari personale emaili që mund t'i qaseni lehtësisht, pasi këtu do të merrni të gjitha informacionet në lidhje me trajtimin tuaj.
 • Kur të keni mbaruar duke e mbushur, shtypni butonin Continuar (vazhdim). Më pas do të shfaqet një ekran që ju kërkon të futni kodin e konfirmimit (kodin e konfirmimit).
 • Hyni në llogarinë tuaj të regjistruar të emailit dhe kërkoni një email me temën Código de Confirmación (Kodi i konfirmimit).
 • Hapni emailin, kopjoni kodin dhe ngjisni atë në dritaren e sapoformuar.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të kërkoni azil në Ekuador?"

 1. اريد ان اتسال عن كيفية السفر ولكم الشكر لان هذه الدولة testحق الاحترام ويستحق الآن سان النبيل العيش بدوله مثل الاكوادور هذا الاقتباس مما قرأت ولكن انتظر الرد ودمتم

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *