,

Si të kërkoni azil në Sudan

Si të kërkoni azil në Sudan? UNHCR ka hapur një faqe interneti të quajtur UNHCR HELP Sudan për të ndihmuar këdo që ka nevojë për informacion dhe burime brenda vendit të Sudanit.

Nëse jeni shtetas i Sudanit dhe keni nevojë për ndihmë, duhet të dini se UNHCR nuk merret me proceset e largimit ose evakuimet nga vendi.

Nëse jeni një shtetas sudanez që keni lëvizur në Sudan për shkak të asaj që po ndodh, ata po kërkojnë mënyra për t'ju ndihmuar.

Nëse jeni jashtë Sudanit dhe dëshironi ndihmë, duke përfshirë informacionin se si të aplikoni për mbrojtje, ju lutemi vizitoni Faqja e NDIHMËS të vendit ku jeni.

Të gjitha faqet e internetit të lidhura në këtë artikull janë në anglisht. Përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi nëse keni nevojë.

A mund të marr ndihmë nga UNHCR?

Nëse keni nevojë për ndihmë nga UNHCR, ju lutemi përdorni linjat e tyre telefonike për të kontaktuar me ne. Varësisht se sa mirë funksionon rrjeti, linjat tona telefonike qëndrojnë të hapura në të gjithë vendin.

Telefononi në numrin më të afërt:

Khartoum: 0900934474

Darfuri Lindor:  090 027 8666

Darfuri Qendror:  0912202640

Darfur i Veriut (El Fasher):  0918239317

Darfuri i Veriut (Kabkabiya):  0912167015

Kassala: 0912155648 (Është e hapur për publikun nga e diela deri të enjten nga 8:30 deri në 16:00 dhe të premteve dhe të shtunave nga ora 11:3 deri në orën XNUMX:XNUMX)

Gedaref: 0123154969

Kordofan i Jugut- Kadugli: 0994490297

Kordofan i Jugut- Ebu Xhubejha: 0961300257

Kordofani Perëndimor: 0111312065

Kordofani i Veriut: 0961300215

Nili blu:  0912177814

A mund të takohem me dikë nga UNHCR në Sudan

UNHCR është ende atje në Sudan. Por për shkak të situatës së sigurisë dhe kufizimeve që vijnë me të, ata nuk mund të shkojnë në kampe refugjatësh apo vende të hapura në disa shtete dhe refugjatët nuk mund të vijnë lirisht në zyrat e tyre.

Si po i ndihmon UNHCR-ja refugjatët dhe azilkërkuesit

UNHCR vazhdon të mbajë një prani në Sudan dhe kryen operacionet e saj në zonat ku mund ta bëjë këtë në mënyrë të sigurt.

Në dritën e situatës aktuale të sigurisë, UNHCR ka reduktuar përkohësisht disa nga operacionet e saj në Khartoum, Darfurs dhe Kordofan të Veriut.

Sidoqoftë, zyrat në Kassala, Gedaref, Blue Nile dhe White Nile janë ende të hapura dhe funksionojnë në një kapacitet të kufizuar.

A mund të më ndihmojë UNHCR-ja të largohem nga Sudani?

Fatkeqësisht, UNHCR Sudani nuk i ndihmon njerëzit të largohen nga Sudani. Ju mund të zgjidhni të lëvizni në një vend më të sigurt. Pasi hulumtojnë rrugën tuaj dhe sigurinë e destinacionit, ata e rekomandojnë këtë si zgjedhjen e fundit.

Mbaj mend që shumë individë mund të përpiqen të përfitojnë nga situata juaj e vështirë duke ju premtuar se do t'ju çojnë në siguri. Ata mund të ngarkojnë shumë dhe t'ju çojnë në rrugë të pasigurta duke kufizuar lirinë tuaj.

UNHCR paralajmëron kundër duke u marrë me këdo që premton se do t'ju transferojë në mënyrë të paligjshme në shtete ose vende të tjera.

Mbani kartën tuaj të identitetit të refugjatit, dëshmi të regjistrimit dhe çdo dokument të UNHCR-së ose qeverisë me ju.

Unë jam i shqetësuar se do të duhet të kthehem në shtëpi. Mund të më ndihmoni

Ju lutemi kontaktoni linjat telefonike të UNHCR-së ose Kompaninë Bamirëse Mutawinat për Ndihmë Juridike nëse ju, familja juaj ose ndonjë refugjat që njihni rrezikon të detyrohet të kthehet në një vend të rrezikshëm.

Linjat telefonike të UNHCR-së

Çfarë ndodh me rastin tim të risistemimit/sponsorizimit/bashkimit familjar

Për shkak të shqetësimeve të sigurisë, UNHCR dhe IOM kanë ndërprerë përpunimin e rasteve, nisjet e zhvendosjes, bashkimin familjar dhe programet e sponsorizimit për pranimin në vendet e treta. Siç e lejon siguria, UNHCR, IOM dhe vendet pranuese do të përpunojnë rastet aktive dhe do të organizojnë udhëtime dhe ekzaminime mjekësore. Nëse ndryshoni numrin tuaj të telefonit, emailin ose vendndodhjen tuaj fizike, njoftoni UNHCR-në që të mund t'ju kontaktojë për rastin tuaj.

Dezinformimi i zhvendosjes mund të përhapet përmes mediave sociale, gojë më gojë dhe kanaleve të tjera. Nëse keni një rast aktiv risistemimi, prisni informacionin e konfirmuar dhe të besueshëm të UNHCR-së.

Lexoni FAQ-të e tyre në lidhje me zhvendosjen.

A mund të më ndihmojë UNHCR-ja të kthehem në shtëpi?

UNHCR nuk mund t'ju ndihmojë të ktheheni në shtëpi për shkak të shqetësimeve të sigurisë.

UNHCR mund të jetë në gjendje të japë informacione për vendin tuaj për t'ju ndihmuar të bëni një zgjedhje të arsimuar për të garantuar kthime të sigurta dhe dinjitoze.

Komisioneri për Refugjatët (COR) në Kassala, Port Sudan, Gedaref, Shteti i Nilit të Bardhë ose Shteti i Nilit Blu mund të japë gjithashtu informacion në lidhje me kthimin në shtëpi.

Keni humbur lidhjet me një të afërm

Kontaktoni Komitetin Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq (ICRC) nëse e keni humbur kontaktin me një anëtar të familjes dhe keni nevojë për ndihmë për ta gjetur atë, ose kontaktoni +249 900 907 832 për linjën telefonike të KNKK-së për Rivendosjen e Lidhjeve të Familjes. Linja telefonike është e hapur nga ora 8:30 deri në 15:00 (koha lokale e Sudanit) nga e diela deri të enjten.

Ky numër është vetëm për pyetje sudaneze. Ju lutemi kontaktoni KNKK-në lokale të vendit tuaj ose Zyra e Gjysmëhënës së Kryqit të Kuq nëse jeni jashtë Sudanit.

Gjeni shërbimet e përditësuara


Burimet: UNHCR Ndihmë Sudanin

Imazhi i kopertinës është në Sudan. Foto nga Abdulaziz Mohammed on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të kërkoni azil në Sudan"

  1. السلام عليكم ورحمة الله وبركاته انا الاجي السوداني

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *