,

Si të merrni me qira një shtëpi në Emiratet e Bashkuara Arabe

Për të marrë me qira një shtëpi në Emiratet e Bashkuara Arabe, filloni me Gjetësi i pronës, homoseksual, ose një grup FB si Përgjigja e përdorimit të tyre në internet.

Përcaktoni se çfarë lloj strehimi mund të përballoni.

Kërkoni për strehim vetë ose përdorni një agjent.

Arrini një marrëveshje me pronarin ose agjentin.

Paraqisni të gjitha dokumentet tuaja dhe merrni akses në shtëpinë tuaj të re.

Për të marrë me qira një shtëpi në Emiratet e Bashkuara Arabe, ju dëshironi të lidhni një marrëveshje me agjentin tuaj ose qiramarrësin. Apartamentet ose shtëpitë mund të gjenden në internet, përmes një agjencie, ose duke kontrolluar postera "me qira" në rrugë.

Ju mund të zgjidhni midis llojeve të ndryshme të vendeve për të marrë me qira:

një shtrat në një dhomë të përbashkët ose një konvikt;

një dhomë me një banjë të përbashkët ose një banjë me banjë;

një shtëpi që është një ndërtesë e ulët që mund të jetë e shkëputur ose gjysmë e shkëputur, e mobiluar ose e pamobiluar;

një apartament në një ndërtesë apartamentesh të mesme ose të larta;

një vilë është një shtëpi e madhe e veçuar me një kopsht të gjerë.

Të gjitha lidhjet në këtë artikull çojnë në burime në arabisht ose anglisht. Përdorni Google Translate nëse keni nevojë. Ose ndonjë mjet tjetër përkthimi që ju pëlqen.

Çfarë dokumentesh më duhen për të marrë me qira në Emiratet e Bashkuara Arabe

Dokumentet që ju nevojiten varen nga mënyra se si merrni me qira dhe nga kush. Nëse po jepni një dhomë me nënqira për disa javë nga qiramarrësi fillestar, mund t'ju duhet të jepni paraprakisht vetëm pagesën tuaj të parë. Ndërsa nëse merrni me qira nga një agjenci, do t'ju duhet më shumë dokumente.

Kur zgjidhni një vend, duhet të keni parasysh se sa e shtrenjtë është për ju, si në aspektin parash ashtu edhe në kohë, të merrni të gjitha dokumentet që ju kërkon agjencia ose pronari.

Ju dëshironi të merrni çelësat, ose çdo lloj tjetër aksesi, në akomodim përpara se të paguani ndonjë gjë. Ju mund të keni nevojë për një ose më shumë nga këto dokumente:

  • Dëshmia e pagesës së parë, nëse nuk është në para;
  • Vërtetim për pagesën e një depozite, e cila mund të jetë një muaj qira ose më shumë;
  • Identifikimi i vlefshëm që mund të jetë patentë shoferi, kartë identiteti kombëtare ose pasaportë;
  • Një marrëveshje qiraje është një dokument zyrtar që shpjegon marrëveshjen tuaj me qiradhënësin;
  • Një kontroll kredie është çdo dokumentacion që tregon se keni të ardhura të mjaftueshme për të paguar qiranë.

Ju mund të keni nevojë për dokumente shtesë kur merrni me qira një shtëpi në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Gjithashtu, lexoni Si të gjeni një apartament në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Madhësia mesatare e shtëpisë

Studiot dhe apartamentet me një dhomë gjumi mund të kenë të njëjtën madhësi. Ballkonet janë në dispozicion në apartamente të caktuara. Për shembull, madhësia mesatare e apartamentit në Dubai është:

Studio 330-700 mXNUMX;

750-1300 sqft për një dhomë gjumi;

Dy dhoma gjumi, 1350–2000 metra katrorë;

2200–6000 sqft, tre dhoma gjumi;

Kërkoni më të mirën faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Emiratet e Bashkuara Arabe.

A mund të marr me qira një shtëpi në Emiratet e Bashkuara Arabe pa punë

Po, mund të marrësh me qira një shtëpi pa punë. Pasqyrat bankare mund të kërkohen për të vërtetuar të ardhurat. Nëse nuk keni punë, mund t'ju duhet të siguroni dokumentacion të mëtejshëm për të marrë me qira.

Çmimi mesatar i qirasë në Emiratet e Bashkuara Arabe

Qiraja tipike e Emirateve të Bashkuara Arabe ndryshon gjerësisht në varësi të vendit dhe llojit të pronës që merrni me qira. Nuk është e lirë të marrësh me qira një shtëpi në Emiratet e Bashkuara Arabe. Depozitat e qirasë nga një muaj deri në tre muaj nuk janë të rralla.

Në qendër të qytetit, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 1,300 AED ose më shumë. Dhe qiraja e një apartamenti me tre dhoma gjumi është rreth 2,350 AED ose më shumë.

Jashtë qendrës, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 853 AED ose më shumë. Dhe qiraja për një apartament me tre dhoma gjumi është rreth 1,570 AED ose më shumë.

Dhjetë AED është 2.72 dollarë amerikanë. Kjo është 223.68 rupi indiane ose pothuajse 19.75 juan kinez.

Qiraja mesatare në Emiratet e Bashkuara Arabe për një apartament me një dhomë gjumi është në qytetet e mëposhtme në Emiratet e Bashkuara Arabe:

në Dubai është 4600 AED;

në Abu Dhabi është 3800 AED;

në Sharjah është 2100 AED;

në Al Ain është 1200 AED;

në Ajman është 720 AED;

në Ras al-Khaimah është 2000 AED;

në Al Fujayrah është 1300 AED;

Gjetja e një qiraje nga një rekomandim

Marrja e një qiraje përmes fjalës së gojës është një mënyrë tjetër. Është një metodë e suksesshme për të zgjedhur një apartament të madh dhe të rehatshëm. Thjesht këshilloni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur që po kërkoni të merrni me qira një apartament në Emiratet e Bashkuara Arabe dhe nëse dikush di për ndonjë listim, do t'ju njoftojë.

Njerëzit zakonisht rekomandojnë miqtë ose të njohurit e tyre te pronarët e tyre kur dëshirojnë të largohen nga një apartament. Në këtë mënyrë, ju dhe pronari nuk do të duhet të shqetësoheni për të kërkuar një qiramarrës të ri ose një vend për të jetuar.


Burimi: Numbeo

Imazhi i kopertinës është diku në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe. Foto nga Khaled Ghareeb on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *