,

Si të merrni me qira një shtëpi në Izrael

Për të marrë me qira një shtëpi në Izrael, filloni me Madeleine   I pastrehë ose një grup FB si Gjuetia në shtëpi në Izrael.

Përcaktoni se çfarë lloj strehimi mund të përballoni.

Kërkoni për strehim vetë ose përdorni një agjent.

Arrini një marrëveshje me pronarin ose agjentin.

Paraqisni të gjitha dokumentet tuaja dhe merrni akses në shtëpinë tuaj të re.

Për të marrë me qira një shtëpi në Izrael, dëshironi të lidhni një marrëveshje me agjentin tuaj ose qiramarrësin. Apartamentet ose shtëpitë mund të gjenden në internet, përmes një agjencie, ose duke kontrolluar postera "me qira" në rrugë.

Ju mund të zgjidhni midis llojeve të ndryshme të vendeve për të marrë me qira:

një shtrat në një dhomë të përbashkët ose një konvikt;

një dhomë me një banjë të përbashkët ose një banjë me banjë;

një shtëpi që është një ndërtesë e ulët që mund të jetë e shkëputur ose gjysmë e shkëputur, e mobiluar ose e pamobiluar;

një apartament në një ndërtesë apartamentesh të mesme ose të larta;

një vilë është një shtëpi e madhe e veçuar me një kopsht të gjerë.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në hebraisht ose anglisht. Përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Çfarë dokumentesh më duhen për të marrë me qira në Izrael

Dokumentet që ju nevojiten varen nga mënyra se si merrni me qira dhe nga kush. Nëse po jepni një dhomë me nënqira për disa javë nga qiramarrësi fillestar, mund t'ju duhet të jepni paraprakisht vetëm pagesën tuaj të parë. Ndërsa nëse merrni me qira nga një agjenci, do t'ju duhet më shumë dokumente.

Kur zgjidhni një vend, duhet të keni parasysh se sa e shtrenjtë është për ju, si në aspektin parash ashtu edhe në kohë, të merrni të gjitha dokumentet që ju kërkon agjencia ose pronari.

Ju dëshironi të merrni çelësat, ose çdo lloj tjetër aksesi, në akomodim përpara se të paguani ndonjë gjë. Ju mund të keni nevojë për një ose më shumë nga këto dokumente:

  • Dëshmia e pagesës së parë, nëse nuk është në para;
  • Vërtetim për pagesën e një depozite, e cila mund të jetë një muaj qira ose më shumë;
  • Identifikimi i vlefshëm që mund të jetë patentë shoferi, kartë identiteti kombëtare ose pasaportë;
  • Një marrëveshje qiraje është një dokument zyrtar që shpjegon marrëveshjen tuaj me qiradhënësin;
  • Një kontroll kredie është çdo dokumentacion që tregon se keni të ardhura të mjaftueshme për të paguar qiranë.

Ju mund të keni nevojë për dokumente shtesë kur merrni me qira një shtëpi në Izrael.

Gjithashtu, lexoni Si të gjeni një apartament në Tel Aviv.

Gjërat për të ditur

Mbajtja e Kosher

Pronarët që respektojnë të shtunën hebraike dhe kanë një shtëpi kosher janë qiramarrës të preferuar nga disa menaxherë pronash. Mund të zbuloni shumë institucione që u shërbejnë posaçërisht njerëzve besimtarë.

Njerëzit që janë fetarë dhe kanë një kuzhinë kosher mund të jenë shokë shtëpie më të dëshirueshme, gjë që duhet të keni parasysh nëse jeni duke kërkuar për një shok dhome.

Nëse dëshironi të shmangni të jetuarit në një mjedis fetar, është më mirë të gjeni shokë dhome jofetare. Kërkoni më të mirën faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Izrael.

Madhësia mesatare e shtëpisë

Në Izrael, "një dhomë" do të thotë një apartament në studio. "Dy dhoma" nënkupton një dhomë ndenjeje dhe dhomë gjumi, ndërsa "një dhomë e gjysmë" nënkupton një dhomë me ndarje.

Apartamenti mesatar i Izraelit është 85–120 metra katrorë.

Studentët Ndërkombëtarë

Nëse jeni student nga një vend tjetër në kërkim të një vendi për të jetuar, duhet të kontaktoni shkollën tuaj për ndihmë pasi shumë institucione arsimore ofrojnë burime për të ndihmuar studentët ndërkombëtarë në kërkimet e tyre të strehimit. Pronarët në Izrael shpesh ofrojnë strehim afatshkurtër për studentët për kohëzgjatjen e studimeve të tyre.

A mund të marr me qira një shtëpi në Izrael pa punë?

Po, mund të marrësh me qira një shtëpi pa punë. Pasqyrat bankare mund të kërkohen për të vërtetuar të ardhurat. Nëse nuk keni punë, mund t'ju duhet të siguroni dokumentacion të mëtejshëm për të marrë me qira.

Çmimi mesatar i qirasë në Izrael

Qiraja tipike izraelite ndryshon shumë në varësi të vendit dhe llojit të pronës që merrni me qira. Nuk është e pazakontë të shpenzosh mbi 10,000 ILS në muaj për një apartament të rregullt me ​​katër dhoma në zonat e pasura.

Banesat më të lira të Izraelit kushtojnë 500 ILS në muaj.

Në qendër të qytetit, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 2500 ILS ose më shumë. Dhe qiraja e një apartamenti me tre dhoma gjumi është rreth 4200 ILS ose më shumë.

Jashtë qendrës, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 2100 ILS ose më shumë. Dhe qiraja për një apartament me tre dhoma gjumi është rreth 3588 ILS ose më shumë.

Dhjetë ILS janë rreth 2.6 dollarë amerikanë. Kjo është rreth 19 juan kinez ose 221 rupi indiane.

Tel Avivi ka qiranë mesatare mujore më të lartë në Izrael, ndërsa Haifa dhe Be'er Sheva janë më të lira.

Qiraja mesatare në Izrael për një apartament me një dhomë gjumi është në qytetet e mëposhtme në Izrael:

në Tel Aviv-Yafo është 5000 ILS;

në Jeruzalem është 3800 ILS;

në Haifa është 2200 ILS;

në Be'er Sheva është 1800 ILS;

në Rishon LeZion është 3000 ILS;

në Petah Tikva është 2500 ILS;

në Eilat është 3100 ILS;

Gjetja e një qiraje nga një rekomandim

Marrja e një qiraje përmes fjalës së gojës është një mënyrë tjetër. Është një metodë e suksesshme për të zgjedhur një apartament të madh dhe të rehatshëm. Thjesht këshilloni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur që po kërkoni të merrni me qira një apartament në Izrael, dhe nëse dikush di ndonjë listim, do t'ju njoftojë.

Njerëzit zakonisht rekomandojnë miqtë ose të njohurit e tyre te pronarët e tyre kur dëshirojnë të largohen nga një apartament. Në këtë mënyrë, si ju ashtu edhe pronari nuk do të duhet të shqetësoheni për të kërkuar një qiramarrës të ri ose një vend për të jetuar.


Burimi: nderkombetare, Numbeo

Imazhi i kopertinës është në Izrael. Foto nga Aleks Lerner on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *