,

Si të merrni me qira një shtëpi në Ukrainë

Për të marrë me qira një shtëpi në Ukrainë, filloni me ReiltorFlatfy.ua, ose një grup FB si ОРЕНДА КВАРТИР ЛЬВІВ БЕЗ ПОСЕРЕДНИКІВ.

Përcaktoni se çfarë lloj strehimi mund të përballoni.

Kërkoni për strehim vetë ose përdorni një agjent.

Arrini një marrëveshje me pronarin ose agjentin.

Paraqisni të gjitha dokumentet tuaja dhe merrni akses në shtëpinë tuaj të re.

Për të marrë me qira një shtëpi në Ukrainë, ju dëshironi të bëni një marrëveshje me agjentin tuaj ose qiramarrësin. Apartamentet ose shtëpitë mund të gjenden në internet, përmes një agjencie, ose duke kontrolluar postera "me qira" në rrugë.

Ju mund të zgjidhni midis llojeve të ndryshme të vendeve për të marrë me qira:

një shtrat në një dhomë të përbashkët ose një konvikt;

një dhomë me një banjë të përbashkët ose një banjë me banjë;

një shtëpi që është një ndërtesë e ulët që mund të jetë e shkëputur ose gjysmë e shkëputur, e mobiluar ose e pamobiluar;

një apartament në një ndërtesë apartamentesh të mesme ose të larta;

një vilë është një shtëpi e madhe e veçuar me një kopsht të gjerë.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në ukrainisht dhe anglisht. Përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Cilat dokumente më duhen për të marrë me qira në Ukrainë

Dokumentet që ju nevojiten varen nga mënyra se si merrni me qira dhe nga kush. Nëse po jepni një dhomë me nënqira për disa javë nga qiramarrësi fillestar, mund t'ju duhet të jepni paraprakisht vetëm pagesën tuaj të parë. Ndërsa nëse merrni me qira nga një agjenci, do t'ju duhet më shumë dokumente.

Kur zgjidhni një vend, duhet të keni parasysh se sa e shtrenjtë është për ju, si në aspektin parash ashtu edhe në kohë, të merrni të gjitha dokumentet që ju kërkon agjencia ose pronari.

Ju dëshironi të merrni çelësat, ose çdo lloj tjetër aksesi, në akomodim përpara se të paguani ndonjë gjë. Ju mund të keni nevojë për një ose më shumë nga këto dokumente:

  • Dëshmia e pagesës së parë, nëse nuk është në para;
  • Vërtetim për pagesën e një depozite, e cila mund të jetë një muaj qira ose më shumë;
  • Identifikimi i vlefshëm që mund të jetë patentë shoferi, kartë identiteti kombëtare ose pasaportë;
  • Një marrëveshje qiraje është një dokument zyrtar që shpjegon marrëveshjen tuaj me qiradhënësin;
  • Një kontroll kredie është çdo dokumentacion që tregon se keni të ardhura të mjaftueshme për të paguar qiranë.

Ju mund të keni nevojë për dokumente shtesë kur merrni me qira një shtëpi në Ukrainë.

Gjithashtu, lexoni Si të gjeni një apartament në Ukrainë.

A mund të marr me qira një shtëpi në Ukrainë pa punë

Po, mund të marrësh me qira një shtëpi pa punë. Pasqyrat bankare mund të kërkohen për të vërtetuar të ardhurat. Nëse nuk keni punë, mund t'ju duhet të siguroni dokumentacion të mëtejshëm për të marrë me qira.

Kërkoni më të mirën faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Ukrainë.

Çmimi mesatar i qirasë në Ukrainë

Qiraja tipike e Ukrainës ndryshon shumë në varësi të vendit dhe llojit të pronës që merrni me qira. Nuk është e lirë të marrësh një shtëpi me qira në Ukrainë. Depozitat e qirasë nga një muaj deri në tre muaj nuk janë të rralla.

Në qendër të qytetit, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 8000 UAH ose më shumë. Dhe qiraja e një apartamenti me tre dhoma gjumi është rreth 15,000 UAH ose më shumë.

Jashtë qendrës, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 5,500 UAH ose më shumë. Dhe qiraja për një apartament me tre dhoma gjumi është rreth 10,000 UAH ose më shumë.

Dhjetë UAH është 0.27 dollarë amerikanë ose në euro është 0.24 euro. Kjo është 22.18 rupi indiane ose pothuajse 1.96 juan kinez.

Qiraja mesatare në Ukrainë për një apartament me një dhomë gjumi është në qytetet e mëposhtme në Ukrainë:

Në Kiev është 12,000 UAH;

në Kharkiv është 6,000 UAH;

në Odessa është 7,000 UAH;

në Dnipro është 10,000 UAH;

në Lviv është 11,128 UAH;

në Bila Tserkva është 5,000 UAH;

në Chernihiv është 5000 UAH;

Gjetja e një qiraje nga një rekomandim

Marrja e një qiraje përmes fjalës së gojës është një mënyrë tjetër. Është një metodë e suksesshme për të zgjedhur një apartament të madh dhe të rehatshëm. Thjesht këshilloni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur që po kërkoni të merrni me qira një apartament në Ukrainë, dhe nëse dikush di ndonjë listim, do t'ju njoftojë.

Njerëzit zakonisht rekomandojnë miqtë ose të njohurit e tyre te pronarët e tyre kur dëshirojnë të largohen nga një apartament. Në këtë mënyrë, ju dhe pronari nuk do të duhet të shqetësoheni për të kërkuar një qiramarrës të ri ose një vend për të jetuar.


Burimi: Numbeo

Foto e kopertinës nga Niko Tsviliov on Unsplash, Chernivtsi, Oblast, Ukrainë.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *