,

Si të merrni me qira një shtëpi në Luksemburg

Për të marrë me qira një shtëpi në Luksemburg, filloni me Në shtëpi. LuImmotop. lu, ose një grup FB si Akomodimi në Luksemburg | Dhoma, Banesa dhe Shtepi me qera.

Përcaktoni se çfarë lloj strehimi mund të përballoni.

Kërkoni për strehim vetë ose përdorni një agjent.

Arrini një marrëveshje me pronarin ose agjentin.

Paraqisni të gjitha dokumentet tuaja dhe merrni akses në shtëpinë tuaj të re.

Për të marrë me qira një shtëpi në Luksemburg, ju dëshironi të lidhni një marrëveshje me agjentin tuaj ose qiramarrësin. Apartamentet ose shtëpitë mund të gjenden në internet, përmes një agjencie, ose duke kontrolluar postera "me qira" në rrugë.

Ju mund të zgjidhni midis llojeve të ndryshme të vendeve për të marrë me qira:

një shtrat në një dhomë të përbashkët ose një konvikt;

një dhomë me një banjë të përbashkët ose një banjë me banjë;

një shtëpi që është një ndërtesë e ulët që mund të jetë e shkëputur ose gjysmë e shkëputur, e mobiluar ose e pamobiluar;

një apartament në një ndërtesë apartamentesh të mesme ose të larta;

një vilë është një shtëpi e madhe e veçuar me një kopsht të gjerë.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të lidhura më poshtë janë në anglisht. Përdorni Google TranslateTarjimly, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi nëse ju nevojitet.

Çfarë dokumentesh më duhen për të marrë me qira në Luksemburg

Dokumentet që ju nevojiten varen nga mënyra se si merrni me qira dhe nga kush. Nëse po jepni një dhomë me nënqira për disa javë nga qiramarrësi fillestar, mund t'ju duhet të jepni paraprakisht vetëm pagesën tuaj të parë. Ndërsa nëse merrni me qira nga një agjenci, do t'ju duhet më shumë dokumente.

Kur zgjidhni një vend, duhet të keni parasysh se sa e shtrenjtë është për ju, si në aspektin parash ashtu edhe në kohë, të merrni të gjitha dokumentet që ju kërkon agjencia ose pronari.

Ju dëshironi të merrni çelësat, ose çdo lloj tjetër aksesi, në akomodim përpara se të paguani ndonjë gjë. Ju mund të keni nevojë për një ose më shumë nga këto dokumente:

  • Dëshmia e pagesës së parë, nëse nuk është në para;
  • Vërtetim për pagesën e një depozite, e cila mund të jetë një muaj qira ose më shumë;
  • Identifikimi i vlefshëm që mund të jetë patentë shoferi, kartë identiteti kombëtare ose pasaportë;
  • Një marrëveshje qiraje është një dokument zyrtar që shpjegon marrëveshjen tuaj me qiradhënësin;
  • Një kontroll kredie është çdo dokumentacion që tregon se keni të ardhura të mjaftueshme për të paguar qiranë.

Ju mund të keni nevojë për dokumente shtesë kur merrni me qira një shtëpi në Luksemburg.

Gjithashtu, lexoni Si të gjeni një apartament në Luksemburg.

Regjistroni adresën tuaj të re

Ju duhet të regjistroni adresën tuaj të re brenda dy javësh nga zhvendosja në një apartament të ri. Ju duhet të vizitoni një Rathaus (që është një bashki), online ose personalisht. Paraqisni një formular atje me dokumentet e mëposhtme:

  • Formulari i plotësuar i regjistrimit
  • Kartat e identitetit ose pasaportat, kartat e fëmijëve ose certifikatat e lindjes së të gjithë njerëzve që ndodhen në shtëpi
  • Marrëveshje Qiradhënie
  • Formulari i regjistrimit i firmosur nga personi qe merr apartamentin me qera.

Madhësia mesatare e shtëpisë

Aktualisht, madhësia mesatare e një shtëpie në Luksemburg është 130 metra katrorë, me shtëpi me një sipërfaqe mesatare prej 166 metrash katrorë dhe banesa mesatarisht 85 metra katrorë.

Hapësira mesatare e dyshemesë për shtëpitë e ndërtuara para vitit 1919 është 159 metra katrorë, ndërsa shtëpitë e përfunduara në vitin 2011 ose pas mesatares 191 metra katrorë.

Neideranven ka madhësinë mesatare më të madhe të shtëpisë me 192 metra katrorë, ndërsa Esch-sur-Alzette ka madhësinë më të ulët me 96 metra katrorë.

Kërkoni më të mirën faqet e internetit të pasurive të paluajtshme në Luksemburg.

A mund të marr me qira një shtëpi në Luksemburg pa punë

Po, mund të marrësh me qira një shtëpi pa punë. Pasqyrat bankare mund të kërkohen për të vërtetuar të ardhurat. Nëse nuk keni punë, mund t'ju duhet të siguroni dokumentacion të mëtejshëm për të marrë me qira.

Çmimi mesatar i qirasë në Luksemburg

Qiraja tipike luksemburgase ndryshon shumë në varësi të vendit dhe llojit të pronës që merrni me qira. Nuk është e lirë të marrësh me qira një shtëpi në Luksemburg. Depozitat e qirasë nga një muaj deri në tre muaj nuk janë të rralla.

Në qendër të qytetit, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 1,260 euro ose më shumë. Dhe qiraja e një apartamenti me tre dhoma gjumi është rreth 1,900 EUR ose më shumë.

Jashtë qendrës, qiraja për një apartament me një dhomë gjumi është rreth 1,000 euro ose më shumë. Dhe qiraja për një apartament me tre dhoma gjumi është rreth 1,600 euro ose më shumë.

Dhjetë euro, ose euro, janë rreth 11 dollarë amerikanë. Kjo është rreth 79 juan kinez ose 900 rupi indiane.

Qiraja mesatare në Luksemburg për një apartament me një dhomë gjumi është në qytetet e mëposhtme në Luksemburg:

in Luksemburg është 1200 euro;

në Esch-sur-Alzette është 1400 euro;

në Bascharage është 1600 euro;

në Differdange është 1050 euro;

në Echternach është 1300 euro;

Gjetja e një qiraje nga një rekomandim

Marrja e një qiraje përmes fjalës së gojës është një mënyrë tjetër. Është një metodë e suksesshme për të zgjedhur një apartament të madh dhe të rehatshëm. Thjesht këshilloni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur që po kërkoni të merrni me qira një apartament në Luksemburg, dhe nëse dikush di për ndonjë njoftim, do t'ju njoftojë.

Njerëzit zakonisht rekomandojnë miqtë ose të njohurit e tyre te pronarët e tyre kur dëshirojnë të largohen nga një apartament. Në këtë mënyrë, ju dhe pronari nuk do të duhet të shqetësoheni për të kërkuar një qiramarrës të ri ose një vend për të jetuar.


Burimi: Ekspektica, Numbeo

Imazhi i kopertinës është diku brenda Luksemburg. Foto nga Filbo 🇺🇦on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *