,

Si të merrni azil në Algjeri?

Aplikimi për azil në Algjeri

Vetëm zyra e UNHCR-së në Algjer pranon dhe regjistron kërkesat për azil.

Ju mund t'i kontaktoni ata në + 213 (0) 23 05 28 53 nga e diela në të enjte, h. 09:00-12:30-14:00-16.30:XNUMX, për informacion mbi regjistrimin.

Ju gjithashtu mund të pyesni për rinovimin tuaj të dokumenteve të UNHCR-së. Gjithashtu, mos ngurroni të kërkoni çdo informacion tjetër mbi procedurën e azilit.

Telefononi njësinë e mbrojtjes me bazë në komunitet nëse keni nevojë të flisni me një anëtar të ekipit të mbrojtjes.

(+213) 0657 782733 : të dielave dhe të martave nga ora 9:00-13:00-14:00-17:00.

Për komunikim në lidhje me postën, ju gjithashtu mund të kontaktoni UNHCR-në me email në algalprt@unhcr.org.

Si të merrni azil në Algjeri?

Nëse dëshironi azil në Algjeri, mund të kontaktoni UNHCR-në. Këta të dy janë ndër organet kryesore funksionale në Algjeri që mbështesin drejtpërdrejt refugjatët ose azilkërkuesit.

Le të shohim se si UNHCR po i ndihmon refugjatët në Algjeri:

Algjeria është nënshkruese e Konventës së Refugjatëve të vitit 1951 dhe Protokollit të Konventës së 1967-ës. Megjithatë, për shkak se Algjerisë i mungon një kornizë kombëtare për azilin, UNHCR-ja po kryen një procedurë për përcaktimin e statusit të refugjatit atje. Ju mund të aplikoni për azil në Algjeri duke dërguar email algalreg@unhcr.org ose me faks 023 05 28 52 në zyrën e UNHCR-së në Alger.

Në Algjeri, UNHCR-ja ka dy zyra. Vizitat bëhen vetëm me takim për shkak të COVID-19. Nga e diela deri të enjten, nga ora 9 deri në 12.30:2 dhe nga ora 4 deri në 213, telefononi +0 (23) 05 28 53 XNUMX për informacion mbi regjistrimin, dokumentacionin dhe procesin e azilit në Algjeri.

Paraqitja e një kërkese për azil

Ju mund ta dërgoni kërkesën tuaj për azil në Zyrën e UNHCR-së në Algjer vetëm me email në adresën e mëposhtme: email adresë:  algalreg@unhcr.org ose nga fax në numrin 023 05 28 52.

Informacioni i mëposhtëm duhet të përfshihet në kërkesën për azil:

 • EMRI DHE MBIEMRI
 • Data dhe vendi i lindjes
 • Seks
 • kombësi
 • Gjuhe
 • Data e mbërritjes në Algjeri
 • Pika hyrëse në Algjeri
 • Adresa aktuale algjeriane
 • Informacioni i kontaktit (në çdo kohë gjatë procedurës së azilit ju duhet të informoni UNHCR-në nëse ndryshoni numrin tuaj të telefonit)
 • Regjistrimi i mëparshëm i UNHCR-së në një vend tjetër
 • Arsyeja e dëshirës suaj për të kërkuar azil
 • Emrat e familjarëve që ju shoqërojnë në Algjeri
 • Nënshkrimi dhe data

UNHCR do t'ju dërgojë një email ose SMS në lidhje me detajet e konfirmimit dhe në lidhje me marrjen e kërkesës suaj për azil. Por nuk do të jetë në gjendje të planifikojë intervistën tuaj të regjistrimit në këtë moment. Procesi i azilit është plotësisht falas dhe nuk nënkupton ndonjë tarifë shtesë në proces.

Në asnjë rrethanë nuk duhet të pranoni oferta nga njerëzit që kërkojnë para. Për paraqitjen e një kërkese për azil, marrjen e një takimi, ose marrjen e një dokumenti. Vetëm Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatët (UNHCR) mund të japë këshilla për procedurat e azilit. Ai përfshin gjëra të tilla si regjistrimi, intervistat për azil dhe ndihmë.

Për më shumë informacion, mund të kontaktoni zyrën e UNHCR-së në numrin e mëposhtëm:

Tel.: (+213) 23 05 28 53 ose (+213) 23 05 28 54

Procedurat e azilit

Procedurat e azilit kryhen në zyrën e UNHCR-së në Algjer.

Intervistë për regjistrim

Pas marrjes së kërkesës suaj për azil, UNHCR do t'ju kontaktojë për të caktuar takimin tuaj të regjistrimit. Pas kësaj, takimi do të konfirmohet me SMS. Gjatë intervistës së regjistrimit, një anëtar i stafit të UNHCR-së do t'ju bëjë pyetje dhe do të regjistrojë të dhënat tuaja personale. Stafi më pas do të marrë gjurmët e gishtërinjve tuaj, të dhënat e irisit (fotografinë e syve) dhe një fotografi identiteti.

Informacioni i mbledhur do të mbahet rreptësisht konfidencial.

Dokumentet e lëshuara

UNHCR-ja do t'ju japë juve dhe personave në ngarkim tuaj një certifikatë azilkërkuesi. Duhet ta mbani gjithmonë me vete origjinalin e këtij dokumenti dhe t'ia ktheni UNHCR-së kur të skadojë.

Rinovimi i dokumenteve

Ju mund të vini në zyrën e UNHCR-së për të rinovuar dokumentet tuaja përpara se të skadojnë; të gjitha rinovimet trajtohen çdo ditë nga ora 09:13 deri në 13:XNUMX; kushdo që arrin pas orës XNUMX do të largohet dhe do të duhet të kthehet një ditë tjetër.

Intervistë për përcaktimin e statusit të refugjatit

Pas regjistrimit, UNHCR do t'ju kontaktojë për të caktuar një intervistë. Kjo intervistë është për të përcaktuar statusin tuaj të refugjatit. Ju duhet të jepni detaje për arsyet dhe rrethanat e largimit tuaj nga vendi juaj i origjinës. Në fund të kësaj interviste, stafi do t'ju tregojë për vendimin për kërkesën tuaj për azil pas disa ditësh.

Njoftimi i vendimit

Ju dhe vartësit tuaj do të merrni një kartë refugjati nëse vendimi është i favorshëm.
 
Nëse vendimi është negativ (ata refuzojnë kërkesën tuaj). UNHCR do të shpjegojë pse dhe si të parashtrohet një apel. Paraqisni ankesën me shkrim brenda 30 ditëve, ose me faks në 023 05 28 52 ose me email në adresën algalreg@unhcr.org. Nëse nuk apeloni brenda kësaj vonese, dosja juaj do ta apelojë të jetë i mbyllur.
 
Ankesa juaj do të rishikohen, dhe ju do të njoftohet të rezultatit. Ky vendim mund t'ju japë statusin e refugjatit ose të konfirmojë refuzimin e kërkesës suaj. Dosja juaj do të jetë i mbyllur nëse aplikimi juaj është refuzuar në apel.

UNHCR Tunis

128 Chemin Bachir El-Ibrahimi, Poirson, El-Biar, 16000 Alger, Algérie
Email: algalprt@unhcr.org
Tel: (+213) 23 05 28 53 ose (+213) 23 05 28 54
Faksi: +213 (0) 23 05 28 52
Orari: Të dielave deri të enjten, 8.30-5

UNHCR Tindouf

89 – 90 Rue Moussani, Tindouf, Algérie
Tel: + 213 49 92 3555
Fax: + 213 49 924229
Email: algalti@unhcr.org
Orari: nga e diela deri të enjten, nga ora 8:5 deri në XNUMX:XNUMX

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Si të merrni azil në Algjeri?"

 1. محمد ديب الحاج عمر

  رايد اطلب لجوء

 2. اريد اللجوء لدولة كندا
  فأنا في امس الحاجة للخروج من الجزائر لاني مهددة بقتل وحرق و مافي عندي اي حماية

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *