,

Si të gjeni një punë në Kubë

Për të gjetur një punë në Kubë, mund të filloni me punët e qeverisë federale   milionerë. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Kubë duhet së pari të kërkojë një punë në Kubë. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Kubë. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Kubë.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Kubë. Qytetarët dhe banorët kubanë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Kubë pa një ofertë pune. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Kubë.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve janë në anglisht dhe spanjisht. Nëse ju nevojitet, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Kubë

Ju mund të gjeni një punë në Kubë duke kërkuar në internet për mundësi pune në Kubë. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët kubanë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Kubë

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Kubë. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë, për shembull, "punëtor ndërtimi në Havana" ose "Banakier në Santiago de Kuba". Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Do të kuptoni menjëherë se çfarë ka përreth dhe cilat faqe interneti pune i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni "Shitje me pakicë në Varadero" ose "Mall in Cienfuegos".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Kubën apo punët.

punët e qeverisë federale

milionerë

ne-xpats

icc-cpi

Jobisland

vektrus

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Kubë

Grupet në Facebook t'ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Kubë. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Kubë. Mund të kërkoni më shumë.

Trabajar en Kuba

Punë në Kubë

cu.linkedin.com është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Kubë.

Agjenci rekrutimi në Kubë

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjensi rekrutimi pranë Havanës" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Kubë. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Kubë.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Kubë

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Kubë. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Kubë, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës në Kubë.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Kubë

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Kubë. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Cienfuegos".

Ecni kudo në Kubë për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Kubë, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun pranë Camagüey". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët kubanë, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Kubë" ose "Programi i punësimit në Kubë". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: Kam përdorur SimilarWeb për të kontrolluar se sa të njohura janë disa nga vendet e punës të paraqitura më lart. 

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është marrë Havana e Vjetër, Havana, Kuba. Foto nga Emanuel Haas on Unsplash.