,

Si të aplikoni për një vizë në Gana

Për të aplikuar për vizë në Ganë, duhet të vizitoni faqen e internetit të Ambasada e Ganës. Ju do të duhet të vizitoni konsullatën tuaj më të afërt të vendit. Kjo është një listë e ambasadat e vendit në botë.

Ju nuk keni nevojë për vizë për Gana nëse keni një pasaportë nga KESHPA dhe disa vende afrikane, Karaibe dhe aziatike.

Marrja e një vize në Ganë kërkon planifikim dhe dokumentacion të duhur. Ky artikull do t'ju udhëheqë përmes llojeve të disponueshme të vizave dhe do të japë këshilla për miratimin e shpejtë të aplikimit.

Si të aplikoni për një vizë në Gana

Ju mund të aplikoni për vizë në Ambasada e Ganës, online dhe në portin e hyrjes. Ju mund të gjeni llojin e vizës që ju nevojitet në atë faqe. 

Pasi të keni plotësuar formularin e aplikimit, duhet të paguani tarifën e aplikimit në internet dhe të siguroni dokumente mbështetëse që vërtetojnë se i përmbushni kriteret e përshtatshmërisë për zgjatjen. Këto dokumente mund të përfshijnë pasaportën tuaj, pasqyrat financiare dhe dokumentacion tjetër përkatës.

Megjithatë, qytetarët e vendeve të tjera mund të kenë nevojë të marrin një vizë përpara se të hyjnë në Ganë. Lloji i vizës së kërkuar do të varet nga qëllimi i vizitës, si për arsye pune, studimi ose familjare.

Për të aplikuar për vizë në Gana, do t'ju duhet të ndiqni këto hapa:

Përcaktoni llojin e vizës bazuar në qëllimin e vizitës.

Mblidhni dokumentet e kërkuara.

Paguani tarifë.

Prisni për përpunim.

Mblidhni pasaportën me vizë nëse miratohet. Ju mund të aplikoni online ose personalisht në një strukturë aplikimi për vizë.

Llojet e vizave për të cilat mund të aplikoni:

Viza turistike/vizitore: Kjo vizë u jepet individëve që dëshirojnë të vizitojnë Ganën për turizëm ose për të vizituar miqtë dhe familjen.

Viza e Biznesit: Kjo vizë u jepet individëve që dëshirojnë të angazhohen në aktivitete biznesi, të tilla si pjesëmarrja në konferenca dhe takime ose eksplorimi i mundësive të biznesit.

Viza/Leja Studentore: Kjo vizë u jepet individëve të pranuar në institucionet arsimore në Ganë.

Leje pune/leje qëndrimi: Kjo leje u jepet individëve që kanë siguruar punësim në një kompani ose institucion ganez.

Viza e rihyrjes: Kjo vizë kërkohet për udhëtarët që duhet të largohen dhe të rihyjnë në Gana brenda periudhës së vlefshmërisë së vizës së tyre fillestare.

Viza e tranzitit: Kjo vizë kërkohet për udhëtarët që kalojnë nëpër Gana gjatë rrugës për në një destinacion tjetër.

Vizat familjare: Këto viza janë për anëtarët e familjes së qytetarëve të Ganës ose banorëve që duan të bashkohen me ta në Ganë, si bashkëshortët, partnerët, fëmijët ose prindërit.

Leje qëndrimi për një kohë të pacaktuar: Kjo leje u jepet individëve që dëshirojnë të qëndrojnë në Gana për një kohë të pacaktuar.

A kam nevojë për vizë për Gana

Mbajtësit e pasaportave nga shumica KESHPA vende dhe disa vende afrikane, karaibe dhe aziatike, duke përfshirë Xhamajkën, Kenia, Singapori, Tanzania, Trinidad dhe Tobago, Uganda, Zimbabve, Mauritius, Seychelles, Barbados, Ruanda, Guajana dhe Shën Vincenti dhe Grenadinet, janë të përjashtuara nga kërkesat për vizë kur vizitoni Ganën.

Si të merrni një vizë turistike në Ganë

Disa procese shpesh përfshijnë marrjen e një vize turistike, e cila mund të ndryshojë në varësi të vendit që dëshironi të vizitoni. Gjithmonë konsultohuni me faqen e internetit të ambasadës ose konsullatës për çdo udhëzim ose kërkesë për situatën tuaj.

Për të marrë një vizë turistike, mund të ndiqni këto hapa:

Një pasaportë e vlefshme me një vlefshmëri minimale prej gjashtë muajsh dhe të paktën një faqe bosh për vizën.

Dy fotografi me madhësi pasaporte.

Një formular i plotësuar aplikimi për vizë.

Biletat e fluturimit dhe itineraret janë shembuj të vërtetimit të përgatitjeve të udhëtimit.

Rezervimet e hoteleve, për shembull, shërbejnë si dëshmi e akomodimit.

Dëshmi e fondeve të mjaftueshme për qëndrimin tuaj në Gana.

Pagesa e tarifës së aplikimit për vizë.

Është e rëndësishme të theksohet se kërkesat dhe procedurat specifike mund të ndryshojnë në varësi të vendit tuaj të origjinës dhe ambasadës ose konsullatës ku aplikoni.

Si të merrni një vizë pune në Ganë

Ekzistojnë tre mënyra për të marrë një vizë pune në vend.

Gjeni punë në Gana. Më pas punëdhënësi juaj do t'ju bëjë vizën e punës ose lejen e punës.

Gjeni një agjenci rekrutimi afër jush që mund t'ju ndihmojë të gjeni punë në Gana.

Aplikoni në skemën e punësimit në Gana. 

Lexo më shumë, Si të gjeni një punë në Gana?

Viza e rihyrjes

Viza e rihyrjes lëshohet nga Shërbimi i Imigracionit në Ganë individëve në mënyrë të ligjshme në Ganë, duke i lejuar ata të largohen dhe të kthehen përpara se leja e tyre aktuale të skadojë përkohësisht. Është menduar për ata me leje qëndrimi të vlefshme si leje pune, studimi ose leje në varësi. Vlefshmëria e vizës së rihyrjes varet nga vlefshmëria e mbetur e lejes. Nëse leja është e vlefshme për gjashtë muaj, viza e rihyrjes mund të lëshohet deri në gjashtë muaj.

Si të merrni një vizë studentore në Ganë

Për të studiuar në Gana si student ndërkombëtar, së pari duhet të merrni një vizë studentore. Kjo mund të bëhet në ambasadën ganeze të vendit tuaj ose në Faqja e internetit e Komisionit të Lartë të Gana. Universiteti juaj do të jetë në gjendje t'ju ndihmojë me procedurën e aplikimit për vizë. Marrja e vizës përpara se të udhëtoni në Gana; përndryshe, do t'ju refuzohet hyrja.

Për të marrë një vizë studentore ganeze, ju nevojiten vetëm disa dokumente thelbësore: një letër pranimi nga një institucion i akredituar, një pasaportë e vlefshme, vërtetim i pagesës ose përjashtimit të tarifave, vërtetim i akomodimit, një formular aplikimi i plotësuar (në dy kopje), dy pasaporta -fotografi me përmasa, një itinerar udhëtimi dhe një deklaratë bankare tre mujore.

Si të merrni një vizë familjare në Ganë

Një vizë për bashkim familjar mund të kërkohet nga njerëz me një anëtar të ngushtë të familjes, zakonisht një partner i punësuar jashtë vendit. Vizat familjare shpesh janë afatgjata dhe kushtet e përshtatshmërisë mund të ndryshojnë në varësi të se cili anëtar i familjes po ju sponsorizon.

Për t'u kualifikuar për qëndrim të përhershëm në Gana, duhet të tregoni se përvoja juaj e punës dhe arsimimi mund të kontribuojnë në rritjen ekonomike. Shërbimi i Emigracionit të Ganës vlerëson përshtatshmërinë tuaj bazuar në përvojën e punës, arsimin, planet e investimeve, karakterin e mirë, gjendjen shëndetësore dhe aftësinë gjuhësore.


Burimet: Shërbimi i Imigracionit në Ganë, Ambasada e Ganës, Lidhja e studimit.

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është në Accra, Gana. Foto nga Rock Star on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Si të aplikoni për një vizë në Ganë"

  1. মোঃ ফয়েজুর রহমান সাহেদ

    আমি ঘানা যেতে আগ্রহী। আমার একজন প্রিয় বন্ধু সেখানে থাকে। এখন আমার কি করণীয়?

  2. יצחק זנוא

    אני רוצא להוצי ויזה לגאנה למטרת טיול

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *