,

Si të merrni një vizë për Jordanin nga SHBA?

Për të hyrë në Jordan, banorët amerikanë duhet të kenë një vizë jordaneze të vlefshme. Ose leje hyrje speciale nga Ministria e Brendshme e Jordanisë.

Jordania njihet si "Zvicra e Lindjes së Mesme". Pasi mban një mjedis politik të qetë dhe të qëndrueshëm. Gjithashtu, nivelet e krimit janë ndër më të paktat në Lindjen e Mesme. Shtë një nga vendet qendrore të Lindjes së Mesme. Pavarësisht lëvizjeve të vazhdueshme politike, është një vend neutral. Kjo i kushtohet gjithmonë bashkëpunimit me të gjitha palët. Për më tepër, qeveria jordaneze i kushton vëmendje të madhe situatës brenda kombit. Për të ruajtur shkallën në rritje të atraktivitetit të turizmit.

A kërkohet vizë për qytetarët amerikanë?

Shtë e nevojshme të keni një pasaportë dhe një vizë. Pas mbërritjes, Jordania jep viza për banorët amerikanë me pagesë. Në shumicën e pikave hyrëse ndërkombëtare dhe shumicës së pikave ndërkombëtare të kalimit në tokë. Një vizë e vetme hyrëse kushton 40 JD (56.50 USD). Dy hyrje kushtojnë 60 JD (85.00 USD), dhe shumë hyrje kushtojnë 120 JD (170.00 USD). Por, vizat nuk jepen me mbërritjen në vendkalimin kufitar të Mbretit Hussein/Ura Allenby.

Vizat lëshohen përgjithësisht për banorët amerikanë për 30 ditë. Të huajt që synojnë të qëndrojnë më gjatë se periudha e lejuar nga emigracioni. Ata duhet të regjistrohen në një stacion policor jordanez para skadimit të afatit. Udhëtarët që nuk regjistrohen përballen me një tarifë prej 1.5 JD (rreth 2.10 USD) çdo ditë të qëndrimit të tepërt. Kjo gjobë përgjithësisht vlerësohet në kohën e nisjes.

Si të aplikoni për vizë?

Për të aplikuar për vizë, shkoni në Ambasadë.

  • Formulari i Aplikimit për Vizë duhet të plotësohet.
  • Një pasaportë që është e vlefshme për të paktën gjashtë (6) muaj nga data e planifikuar e mbërritjes;
  • Për të vendosur vulën e vizës, pasaporta origjinale duhet të përmbajë një faqe krejtësisht të zbrazët.
  • Një fotografi aktuale (2X2) inç.
Dërgoni aplikimin për vizë dhe dokumentet e nevojshme tek:
 
 
Çështjet Konsullore, Departamenti i Vizave, Ambasada Jordaniane
 
3504 Drive International Northwest
 
20008 Uashington, DC
 
202-966-2861 është numri i telefonit.

Dokumentet e kërkuara për procesin

  • Një fotokopje e faqeve të para dhe të fundit të pasaportës suaj
  • Dy fotografi aktuale me ngjyra që janë skanuar.
  • Bileta e fluturimit të kthimit e blerë dhe e konfirmuar
  • Dëshmia e akomodimit (rezervimi i hotelit ose letër ftese nëse vizitoni dikë në Jordani)
  • Itinerari për ditën
  • Keni para të mjaftueshme për të paguar shpenzimet tuaja në Jordan për kohëzgjatjen e vizitës tuaj. (Të paktën 1500 dollarë amerikanë në para të gatshme, karta debiti ndërkombëtare dhe krediti për person).

Çfarë duhet të bëni kur të arrini në Jordan?

Mbani të gjitha letrat tuaja të udhëtimit gati për t'u paraqitur tek autoritetet e imigracionit për verifikim.
Kontrolloni që nuk mbani materiale të ndaluara. Kjo do t'ju bëjë të mos kaloni dogana. Të tilla si 'çdo send imoral që mund të provokojë një prishje të paqes. Mund të jenë romane, libra audio, audio dhe video kaseta.

Çfarë është saktësisht një vizë e grupit turistik?

Nëse keni rezervuar një pushim në grup me një operator turistik të miratuar. Ju mund të merrni një vizë kolektive turistike në pikat kufitare jordaneze të Amanit dhe Akabës. Operatori turistik do të trajtojë të gjitha aranzhimet tuaja të udhëtimit. Shumë vizitorë zgjedhin këtë zgjedhje pasi ata nuk duan të merren me shqetësimin e vizave.
Tarifa nuk është e nevojshme për një vizë në grup. Kërkohet një grup prej të paktën pesë personash. Procedurat (dokumentet) e vizës në aeroport janë të njëjta me ato që kërkohen për vizë në mbërritje.

A është e nevojshme që unë të marr sigurim udhëtimi?

Aplikantët inkurajohen të marrin Sigurim Udhëtimi për të mbrojtur pushimet e tyre. Në rast të ngjarjeve të paparashikuara siç janë krizat mjekësore, anulimet e avionëve, vonesa ose humbja e bagazheve, etj.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *