,

Si të merrni një vizë për Kamboxhia?

Për të hyrë në Kamboxhia, do t'ju duhet një pasaportë e vlefshme dhe një vizë kamboxhiane. Vizat turistike dhe të biznesit në Kamboxhia janë të vlefshme për një muaj nga dita e hyrjes. Turistët mund të marrin një vizë kamboxhiane në të gjitha pikat kryesore kufitare, si dhe në aeroportet në Phnom Penh dhe Siem Reap.

Populli Khmer jeton në Mbretërinë e Kamboxhias, një komb i Azisë Juglindore që kufizohet me Vietnamin, Laosin dhe Tajlandën. Kur zhurma e jetës së qytetit bëhet shumë e zhurmshme, ju mund të eksploroni zonat mikpritëse rurale, të cilat janë shtëpia e tempujve të bukur historikë, një kulturë e veçantë dhe atraksione të tjera. Por a kërkojnë indianët një vizë për të hyrë në këtë komb mahnitës? Nëse po, si do të merrni një vizë?

Si të merrni një vizë për Kamboxhia?

Për të aplikuar për vizë, ndiqni këto hapa:

Hapi 1

Aplikoni për vizë dhe kaloni në procesin e para-kontrollit. (Kërkohet një adresë e vlefshme emaili dhe një numër celulari). Lejoni 2-3 ditë pune për një përgjigje nga Zyra e Vizave përmes emailit. Prisni për një email konfirmimi pasi të keni dorëzuar të gjitha dokumentet thelbësore në mënyrë dixhitale.

Hapi 2

Për aplikantët e tipit E dhe C për vizë, ju mund ta dërgoni me postë aplikimin tuaj për vizë nëpërmjet UPS/FedEx (e preferuar). Ose dorëzojeni personalisht duke caktuar një takim me email ose telefonatë. Mund ta bëni pasi të merrni emailin e konfirmimit nga consular.camemb.usa@gmail.com. Ju mund të kaloni HAPI 1 dhe të dërgoni me postë ose ta dërgoni aplikacionin tuaj në vend të kësaj, për sa kohë që të përfundoni procedurat.

ORA E AMBASADES

9:00 deri në 12:00 / 1:00 deri në 4:00 (EST), e hënë në të premte

NUMRI I KONTAKTEVE: 202-726 7742 202-997 7031 (Khmer)

FAX NUMBER: 202-726-8381 202-726-8381 202-726-8381

Pikat e hyrjes për të marrë vizën e mbërritjes

Aeroportet

 • Aeroporti Ndërkombëtar Phnom Penh
 • Aeroporti Ndërkombëtar i Siem Reap

Kufiri Kamboxhia-Vietnam

 • Pika Ndërkombëtare e Kontrollit Bavet (Provinca Svay Rieng) / Moc Bai, Tay Ninh, Vietnam
 • Pika e kontrollit ndërkombëtar Kha Orm Sam Nor (Provinca Kandal). / Ving Xuong, An Giang, Vietnam ("Kalimi Chau Doc")
 • Pika Ndërkombëtare e Kontrollit Tropieng Phlong (Provinca Kampong Cham) / Xa Mat, Vietnam
 • Pika e kontrollit ndërkombëtar kufitar Banteay Chakrey (Provinca Prey Veng)
 • Pika Ndërkombëtare e Kontrollit Samrong (Provinca Svay Rieng)

Tarifat për vizë

Tarifa për një vizë turistike me një hyrje (T) (30 ditë): 30 USD Tarifa për një vizë biznesi me një hyrje (E) (30 ditë): 35 USD

Si të zgjasni vizën?

Zgjatjet e vizave janë në dispozicion në Departamentin e Imigracionit për të dyja vizat turistike-biznesore. Departamenti Konsullor i Ministrisë së Punëve të Jashtme mund të zgjasë vizat diplomatike. Mundet vetëm një vizë turistike të zgjatet një herë, për një muaj më të madh (një hyrje).

Një vizë biznesi mund të rinovohet për arsyet e mëposhtme

 • Për një muaj (hyrje e vetme)
 • një periudhë prej tre muajsh (hyrje e vetme)
 • një periudhë prej gjashtë muajsh (shumë hyrje)
 • Një vit (shumë hyrje)
 • Vlerësuesit e tepërt do të përballen me një tarifë ditore prej dhjetë dollarësh amerikanë.

INFORMACION KONTAKTONI

ORA E AMBASADES

9:00 - 12:00 pasdite / 1:00 - 4:00 pasdite (Koha e Lindjes)

 • nga e hena ne te premte

NUMRI I KONTAKTIT

 • 202-726 7742

EMAIL ADRESA

 • camemb.usa@mfaic.gov.kh (Zyrtare Biznesi dhe Marrëdhëniet me Publikun)
 • konsullore.camemb.usa@gmail.com (Shqetësimet për viza)

ADRESA E AMBASASËS

 • 4530 16th Street NW Washington DC 20011
 • Hyrja është në Buchanan St. NW me cep me 16 St. NW.

UDHËZIM PËR PARKIM

 • Parkimi i kufizuar në parkim rezidencial në rrugën Buchanan

nëpërmjet trenit të metrosë

Nëpërmjet autobusit të metrosë

 • Merrni S9 (Express)S1, S2, S4 (Rruga e 16-të)
 • Stacionet e autobusit në Rrugën BUCHANAN

Ecin-në

 • Ambasada tani është e hapur për aplikim/aplikime për vizë në këmbë midis orës 10:00 – 12:00 dhe 1:00 – 3:00, vetëm nga e hëna në të premte.
 • Sigurohuni që të keni plotësuar tashmë formularin/format e aplikimit për vizë. Dhe plotësoi kërkesat për vizë për të shmangur vonesën. Ju lutemi kontrolloni kërkesat e tyre përkatëse për vizë
 • Për vizitat shtetërore, ju rekomandojmë të caktoni një takim dhe të klikoni lidhjen më poshtë. Një takim në ambasadë (Washington DC)

Dërgojeni me postë

Vizë BIZNES (Tipi-E).

 • Vizë me një hyrje
 • vlefshmëri 3 mujore
 • Qëndrimi i lejuar vetëm 30 ditë
 • Vizë ngjitëse (jo elektronike)
 • E rinovueshme pas hyrjes nëDepartamenti i Emigracionit Kamboxhian
 • Nuk është e rimbursueshme apo e transferueshme.

KUSH MUND T AP APLIKOJ

 • Ata që kanë pranuar një ofertë punësimi nga Kamboxhia
 • Ata që kanë marrë një ftesë nga një kompani/organizatë e regjistruar në Kamboxhia
 • Ata që dërgohen në Kamboxhia për qëllime biznesi nga një kompani e regjistruar në SHBA.

Vizë TURISTIKE (Tipi-T).

 • Vizë me një hyrje
 • vlefshmëri 3 mujore
 • Qëndrimi i lejuar vetëm 30 ditë
 • Vizë ngjitëse (jo elektronike)
 • E rinovueshme për 30 ditë të tjera pas hyrjes në Departamenti i Emigracionit Kamboxhian
 • Nuk është e rimbursueshme apo e transferueshme.

KUSH MUND T AP APLIKOJ

Udhëtarët e përgjithshëm (qëllime turistike)

Vizë KURTEZY (Tipi-C).

KUSH MUND T AP APLIKOJ

 • Ata që kanë pranuar një ofertë punësimi/pune vullnetare në Kamboxhia
 • Ata që kanë marrë një ftesë nga një organizatë e regjistruar. Dhe kjo ka një të vlefshme MM me qeverinë kamboxhiane 
 • Imazhi i kopertinës është diku në Siem Reap, Kamboxhia. Foto by John Kann on Unsplash

Kush ka nevojë për vizë për Kamboxhia?

Shumica e vizitorëve ndërkombëtarë, duke përfshirë të sapolindurit dhe fëmijët, do të kërkojnë vizë (çmimi është i njëjtë si për të rriturit). Ju mund të hyni në Kamboxhia pa vizë deri në 30 ditë nëse jeni nga një vend i ASEAN-it dhe keni një pasaportë nga Brunei, Indonezia, Laosi, Malajzia, Filipinet, Singapori, Tajlanda ose Vietnami. Kohëzgjatja varet nga kombi.

Ju duhet të aplikoni për vizë paraprakisht në ambasadën më të afërt kamboxhiane në vendin tuaj nëse jeni nga Afganistani, Algjeria, Arabia Saudite, Bangladeshi, Irani, Iraku, Nigeria, Pakistani, Sri Lanka ose Sudani, sipas udhëzimeve zyrtare (megjithëse të gjithë, përveç qytetarëve të Nigerisë, mund të aplikojnë në internet për një vizë elektronike të paktën 20 ditë pune përpara). Kriteret për marrjen e vizës janë shumë më të vështira për shtetasit e këtyre kombeve. Ju do të kërkoni një biletë kthimi, si dhe një letër sponsori ose letër ftese nga një kompani ose grup, të paktën. Kini parasysh se shumë viza për Kamboxhia në fakt refuzohen pas mbërritjes, pavarësisht nga fakti se qytetarët e kombeve afrikane janë zyrtarisht të kualifikuar.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

2 përgjigje për "Si të merrni një vizë për Kamboxhia?"

 1. Rabiul Hasan

  Assalamu alaikum kam një letër zyrtare pune që vjen dhe dua të di nëse është emaili juaj zyrtar apo emaili i rremë

  NUMRI I REFERENSËS SË PUNËS: VOG /665819/CDA/2023
  DATË:27.07.2023
  PUNËTORI: MOHAMMED RABIUL HASAN CHOWDHURY,

 2. Ashfak Ahmed sunkad Noor sab sunkad Sunkad

  mere ko call center job ke liye bolayaa hai viste to work kya ho saktaaa hai sahe hai pergjigje karo

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *