,

Si të merrni një vizë për Kosta Rika

Të huajt mund të aplikojnë për një sërë vizash në Kosta Rika, por ata së pari duhet të marrin një leje qëndrimi (qoftë të përkohshme ose të përhershme në varësi të situatës së tyre). Lexoni për të mësuar se si të merrni një leje pune, pavarësisht nëse jeni një punëtor i aftë ose i interesuar për një vizë vetëpunësimi për Kanadanë.

Kosta Rika është vendi për ju nëse shijoni peizazhe të harlisura, të gjelbra, duke u angazhuar me kafshë dhe duke pushuar në një plazh të bukur, të mbrojtur larg nga rrugët e vrullshme dhe ndërtesat e larta. Mund të mos jetë aq e drejtpërdrejtë sa të rezervoni një fluturim për në Kosta Rika, në varësi të vendit nga jeni. Para hyrjes në Kosta Rika, disa kombe duhet të marrin një vizë.

Sa kohë duhet për të marrë një vizë në Kosta Rika?

Nëse aplikacioni është kompleks ose shërbimi i imigracionit është veçanërisht i zënë, mund të duhen çdo gjë nga katër muaj deri në një vit për miratim. Ndërkohë, ose mund të ktheheni në vendin tuaj ose të qëndroni në Kosta Rika pa pasur nevojë të largoheni çdo 90 ditë për të rinovuar vizën tuaj.

Nga kush kërkohet të aplikojë për vizë për të hyrë në vend?

Nëse jeni duke vizituar Kosta Rikën për turizëm ose ndonjë qëllim tjetër që nuk kalon 30 ditë, do t'ju kërkohet një vizë turistike. Politika e vizave të Kosta Rikës ndahet në katër kategori:

 • Vendet e liruara nga vizat mund të qëndrojnë në Kosta Rika deri në 90 ditë pa vizë.
 • Vendet e liruara nga vizat mund të qëndrojnë në Kosta Rika deri në 30 ditë pa vizë.
 • Shtetasit nga vendet e kërkuara për vizë duhet të aplikojnë për një vizë normale turistike të Kosta Rikës (Vizë Konsullore) në një Konsullatë të Kosta Rikës në vendin e tyre.
 • Shtetasit nga vendet e kërkuara për vizë duhet të aplikojnë për një Vizë të Kufizuar në Kosta Rika. Kjo nënkupton që ata duhet të kenë dikë në Kosta Rika (anëtar i familjes ose avokat i caktuar) i cili mund të paraqesë një kërkesë për vizë në Departamentin e Vizave të Kufizuara në emër të tyre.

Për më tepër, edhe nëse jeni shtetas i një vendi, qytetarët e të cilit kërkojnë vizë turistike për Kosta Rikën, jeni të përjashtuar nëse tashmë keni një vizë të vlefshme turistike për:

 • Një vend që është anëtar i BE -së
 • Një shtet anëtar i Shengenit
 • SHBA
 • Kanadë
 • Korea e jugut
 • Japoni

Si mund të aplikoj për një vizë turistike në Kosta Rika?

Ju duhet të aplikoni për një pasaportë të Kosta Rikës në një ambasadë ose konsullatë të Kosta Rikës në vendin tuaj. Nëse kombi juaj nuk ka një ambasadë ose konsullatë Kosta Rika, ju duhet të shkoni në vendin tjetër që ka. Më poshtë është procedura për marrjen e një vizë turistike në Kosta Rika:

 • Vendosni një takim me Ambasadën ose konsullatën e Kosta Rikës për të paraqitur aplikimin.
 • Mblidhni dokumentet e nevojshme dhe dorëzojini ato personalisht.
 • Plotësoni formularin e aplikimit për vizë në Kosta Rika, e cila mund të gjendet në faqen e internetit të Departamentit të Imigrimit të Kosta Rikës (Dirección General de Migración y Extranjera).
 • Zyrtarët e konsullatës do të vlerësojnë kërkesën tuaj dhe do të përcaktojnë nëse kërkohen dokumente të tjera.
 • Ata do të fillojnë të përpunojnë kërkesën tuaj për vizë pasi të jenë siguruar të gjitha dokumentet e nevojshme.
 • Ju gjithashtu mund të jeni të ftuar të merrni pjesë në një intervistë.

Kur viza juaj turistike pranohet, ajo do të vuloset në pasaportën tuaj dhe do të keni 60 ditë për të vizituar Kosta Rikën.

Mbani në mend se kriteret dhe proceset e funksionimit të konsullatave të ndryshme mund të ndryshojnë. Si rezultat, kontaktimi i ambasadës lokale të Kosta Rikës duhet të jetë gjithmonë hapi fillestar në aplikimin për një vizë turistike të Kosta Rikës.

Përveç kësaj, disa konsullata e kanë bërë procedurën e aplikimit në Kosta Rika dixhitale. Nëse është kështu, konsullata është përgjegjëse për sqarimin e procesit të aplikimit.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

3 përgjigje për "Si të merrni një vizë për Kosta Rika"

 1. ویزای هلجرین برای اتباع افغانی درکاستاریکا

 2. মোঃ আবুল হোসেন

  আমি কোস্টারিকায় কাজের ভিসায় যেতा আমার একটি কাজ প্রয়োজন।

 3. gëzim

  كيف يمكنني التأكد من دخولي الى كوستاريكا اذا انكام فيزا شينغن فيزا اليابان? ماهو الضمان?

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *