,

Si të merrni një vizë për Mianmarin?

Ju merrni një vizë elektronike për Mynamar në faqen e internetit të Ministrisë së Emigracionit të Mynamar. Kur të mbërrini në Myanmar, duhet të printoni një kopje të miratimit të vizës elektronike dhe ta keni gati për ta shfaqur. Ju do të mund të hyni në Mianmar vetëm nga një numër i kufizuar portesh nëse aplikoni për një eVisa, e cila përfshin tre aeroportet kryesore (Yangon, Nay Pyi Taw dhe Aeroporti Ndërkombëtar Mandalay) si dhe disa kalime tokësore me Tajlandën dhe Indinë.

Myanmar është një nga vendet ku duhet të merret një vizë përpara mbërritjes; përndryshe, do t'ju refuzohet hyrja dhe do të detyroheni të hipni në një aeroplan për në vendin tuaj.

Si të merrni një vizë për Mianmarin?

Ju merrni një vizë elektronike për Mynamar në faqen e internetit të Ministrisë së Emigracionit të Mynamar.

Plotësoni formularin e sigurt të vizës në internet për të marrë një vizë elektronike në katër hapa. Aplikanti duhet të plotësojë formularin e aplikimit për vizë me të gjitha detajet përkatëse.

Verifikoni dhe paguani

Para se të kaloni në fazën tjetër, aplikanti duhet të kontrollojë dy herë që të gjitha informacionet e dhëna janë të sakta. Përdorni një kartë krediti për të bërë pagesën. Një email pranues do të dërgohet në adresën e emailit të aplikantit, së bashku me kodin e referencës së aplikacionit.

Merrni një letër miratimi

Në tre ditë, procedura e miratimit mund të zgjasë deri në tre ditë. Pasi të pranohet, aplikanti do të marrë një letër miratimi eVisa përmes emailit. Shtypni letrën e lejes dhe silleni me vete kur të merrni pasaportën tuaj. Duhet të paraqitet kur të mbërrini.

Sa kushton një vizë për Mianmarin?

Tarifat e përpunimit të vizave për një vizë turistike online janë 50 USD. Viza turistike online Express është 56 USD. Viza e biznesit online është 70 USD.

Sa kohë duhet për të aplikuar për vizë në Mianmar?

Rreth dy javë një aplikim tipik për vizë Myanmar në Ambasadë ose Konsullatë kërkon afërsisht dy javë për t'u përpunuar. Megjithatë, kohët e përpunimit ndryshojnë në varësi të vendit nga i cili aplikoni, nëse aplikoni personalisht ose me postë, dhe llojin e vizës për të cilën aplikoni.

 


Dokumentet e nevojshme për një vizë në Myanmar

 • Kopjet e skanuara me ngjyra të faqeve të përparme dhe të pasme të një pasaporte janë dokumente të nevojshme për vizat e Mianmarit.
 • kopje e skanuar e fotos më të fundit të pasaportës me sfond të bardhë, me ngjyra;
 • Letra e ftesës dhe certifikata e regjistrimit të kompanisë në Dhomën e Tregtisë së Mianmarit (Për vizë biznesi).

 

Pyetje për vizën e Mianmarit (mund të keni!)-

Çfarë është një vizë e Myanmar?

Myanmar ka nisur një sistem eVisa që lejon udhëtarët të marrin vizën e tyre të Mianmarit në internet për herë të parë në mbarë botën.

Për cilin lloj vize mund të aplikoj online?

Me këtë sistem eVisa ju mund të aplikoni vetëm për viza turistike dhe biznesi. Ofrohet një shërbim unik 24-orësh i Vizave Turistike për përpunim më të shpejtë të vizave turistike.

Si mund të përdor një eVisa për të hyrë dhe dalë nga Mianmar?

Ju mund të futni ndonjë nga vendndodhjet e mëposhtme me një eVisa:

1. Një nga tre aeroportet ndërkombëtare të Yangon, Mandalay ose Nay Pyi Taw

2. Pika e Kontrollit Ndërkombëtar Tokësor Tachileik, Myawaddy ose Kawthaung është një nga tre.

Ju mund të përdorni cilindo nga aeroportet ndërkombëtare të listuara më sipër, pikën e kontrollit kufitar tokësor Htikee dhe pika të tjera kontrolli kufitare tokësore ndërkombëtare, për t'u larguar nga Mianmari.

 

Sa kohë mund të kaloj në Myanmar?

Ju lejohet të qëndroni në Mianmar deri në 28 ditë me një vizë elektronike turistike brenda periudhës së saj të vlefshme. Ju lejohet të qëndroni deri në 70 ditë me një vizë elektronike biznesi.

E-Viza ime ka skaduar dhe udhëtimi im është shtyrë. A mund ta ndryshoni datën e vlefshmërisë së vizës time elektronike?

Ne nuk jemi në gjendje të ndryshojmë datat e vlefshmërisë së vizës elektronike. Ne ju këshillojmë të paraqisni një aplikim të ri për vizë.

A do të jem në gjendje të aplikoj për një vizë turistike ose biznesi përmes një ambasade ose konsullate të Mianmarit nëse aplikacioni im në internet eVisa refuzohet?

Po. Ju mund ta provoni përsëri aplikimin tuaj duke përdorur shërbimin eVisa ose ta dorëzoni atë në një ambasadë ose konsullatë të Mianmarit. Megjithatë, të gjitha ambasadat dhe aplikimet online ndjekin të njëjtat standarde për verifikimin dhe pranimin e aplikimit për vizë.

 

 

A duhet të printoj letrën e miratimit, apo mund t'i tregoj zyrtarit të emigracionit një kopje dixhitale ose një foto të saj?

Letra e miratimit eVisa duhet të shtypet dhe t'i tregohet zyrtarit të imigracionit pas mbërritjes. Hyrja juaj mund të vonohet nëse nuk jepni një kopje të printuar.

A e marr vizën time në pikën e kontrollit të Mianmarit apo do të më dërgohet me postë?

Kur të paraqisni kopjen tuaj të printuar të letrës elektronike të miratimit të vizave në sportelin e mbërritjes së imigracionit në Myanmar, viza juaj do të lëshohet dhe do të vuloset brenda pasaportës suaj. Letra e miratimit për aplikimin tuaj për vizë elektronike dërgohet në adresën e emailit që keni dhënë kur e keni dorëzuar atë.

Lloji i vizave të Mianmarit -

Turistik
 • Koha e përpunimit: Deri në 3 ditë
 • Periudha e qëndrimit: 28 ditë
 • Vlefshmëria: 90 ditë
 • Hyrja: Beqare
Turistike – Express
 • Koha e përpunimit: Deri në 24 orë
 • Periudha e qëndrimit: 28 ditë
 • Vlefshmëria: 90 ditë
 • Hyrja: Beqare
Biznes
 • Koha e përpunimit: Deri në 3 ditë
 • Periudha e qëndrimit: 70 ditë
 • Vlefshmëria: 90 ditë
 • Hyrja: Beqare
 • taksat: 6,299 INR/-

Imazhi i kopertinës është diku në Myanmar (Burma). Foto nga Myat Lone on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të merrni një vizë për Mianmar?"

 1. মুহাম্মদ তৈয়ব খান, রহমানিয়া ট্রেড

  আপনাদের পরামর্শ সহযোগিতা ভালো লাগছর রিশ চল্লিশ জন ইয়াঙ্গুন যেতে চাই, সেন মোনায়েম খান চাকুরির সুবাদে রেঙ্গুরুবাদে রেঙ্গুর কাস্টম কালেক্টর পদে যোগদান করেন, প৾ে যোগদান করেন, প্৾ বছর পূর্বে, সেখানে তাহার সমাধিসমাধিসবত কর ানে বাঙালী বাবা ভাণ্ডারী বাবা নামে, র সমাধি সঠিক তথ্য পেলে আমরা ভ্রমন করপব, াধ্যমে সঠিক তথ্য জানতে সহযোগিতা আশা াহার আওলাদ, পূর্বে ও অনেক চেষ্টা করে, রিস্থিতি তৈরি হয়নি, যে কোন ভাবয সঠিि আমাকে ফোন, ওয়ার্সএেপ,মেইলে জানালে িব, মুহাম্মদ তৈয়ব খান +৮৮০১৯৭৫০০১১০২ ওয়ার্সএেপ নাম্ব

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *