,

Si të merrni një vizë për Nigeri? 

Procesi i vizave për Nigeri është shumë i thjeshtëzuar. Procesi i aplikimit për vizë nigeriane tani është bërë në internet. Ka disa gjëra që duhet të dini para se të aplikoni për vizë, pasi ka disa vende, qytetarët e të cilave mund të vizitojnë Nigerinë pa leje. Pra, nëse keni nevojë për akses, duhet të ndiqni disa nga hapat për të aplikuar për vizë. Më e rëndësishmja për aplikimin është të plotësoni formularin e aplikimit korrekt. Klasifikimet kryesore për pasaportën nigeriane janë si më poshtë:

 • Vizat e turistëve
 • Vizat e biznesit
 • Viza e Punës së Përkohshme
 • Subjekt i rregullimit

A më duhet një vizë për të hyrë në Nigeri?

Për të hyrë në Nigeri, duhet të keni një pasaportë të vlefshme për gjashtë muaj vizë. Dhe dëshmi të vaksinimeve për poliomielitin dhe ethet e verdha. Vetëm me marrëveshje zyrtare paraprake para udhëtimit mund të merrni një "vizë pas mbërritjes" në aeroport. Vizitoni faqen e internetit të Ambasadës së Nigerisë për informacionin më të fundit mbi vizat dhe hyrjet.

Ish shtetasit nigerianë që kanë një pasaportë të huaj të vlefshme së bashku me pasaportën nigeriane të skaduar gjithashtu nuk kanë të drejtë të marrin viza.
 
Shtetasit kenianë mund të marrin një vizë për një maksimal qëndrimi prej 90 ditësh pas mbërritjes.
 
Mbajtësit e pasaportave të grupeve diplomatike ose të shërbimit të lëshuara për shtetasit e Brazilit, Kinës, Namibisë dhe Afrikës së Jugut nuk kanë nevojë për vizë për Nigerinë dhe mbajtësit e pasaportave diplomatike të lëshuara për shtetasit turq.
Shtetasit kinezë që mbajnë pasaporta të çështjeve publike nuk kanë nevojë për vizë për një maksimal qëndrim prej 30 ditësh.

Si të merrni një vizë për Nigeri?

 • vizat
 • Vlefshmëria e pasaportës
Pasaporta juaj duhet të jetë e vlefshme për të paktën gjashtë muaj nga data kur arrini në Nigeri.
Raportet në MB për Udhëtimet Emergjente.
ETD në Mbretërinë e Bashkuar janë të lejuara për hyrje dhe dalje nga Nigeria, me kusht që të kenë lëshuar vizën e kërkuar.
 
 • Kërkon Certifikatën e Etheve të Verdha
Kontrolloni nëse keni nevojë për një çertifikatë të etheve të verdha duke vizituar Uebfaqja e TravelHealthPro. 

Dokumentet e kërkuara për Aplikimin e Vizës

Visa e Turistëve

 • Një pasaportë e vlefshme është e detyrueshme, me të paktën gjashtë muaj vlefshmëri.
 • Formularin e aplikimit për vizë të mbushur.
 • Faturë pagese në internet për konfirmim.
 • Fotografi e fundit e përmasave të pasaportës (2 kopje).
 • Rezervim hoteli.
 • Bileta ajrore kthyese e vlefshme.
 • Dëshmi të fondeve të mjaftueshme për të mbuluar për të qëndruar në Nigeri (si deklarata bankare, etj.).

Vizë biznesi

 • Një pasaportë e vlefshme është e detyrueshme, me të paktën gjashtë muaj vlefshmëri.
 • Formularin e aplikimit për vizë të mbushur.
 • Faturë pagese në internet për konfirmim.
 • Fotografi e fundit e përmasave të pasaportës (2 kopje).
 • Rezervim hoteli.
 • Bileta ajrore kthyese e vlefshme.
 • Letër ftesë nga Kompania Pritëse. Ajo duhet të tregojë imigrimin tuaj të plotë dhe statusin financiar ndërsa qëndroni në Nigeri.
 • Letër hyrëse nga kompania ose organizata e aplikantit.

Viza e Lejes së Punës së Përkohshme

 • Një pasaportë e vlefshme është e detyrueshme, me të paktën gjashtë muaj vlefshmëri.
 • Formularin e aplikimit për vizë të mbushur.
 • Faturë pagese në internet për konfirmim.
 • Fotografi e fundit e përmasave të pasaportës (2 kopje).
 • Letër hyrëse nga kompania ose organizata e aplikantit në Nigeri.
 • Bileta e vlefshme e fluturimit (nëse është e zbatueshme).

Subjekt i Vizave të Rregullimit (STR)

 • Një pasaportë e vlefshme është e detyrueshme me të paktën gjashtë muaj vlefshmëri.
 • Formularin e aplikimit për vizë të mbushur.
 • Faturë pagese në internet për konfirmim.
 • Fotografi e fundit e përmasave të pasaportës (2 kopje).
 • Letër e ofertës për punësim (4 kopje).
 • Kopja e pranimit të letrave të punës (4 kopje).
 • Jetëshkrimi, Diplomat dhe të gjitha certifikatat e kërkuara (4 kopje me origjinalin)
 • 4 Kopje të rinisë, gradave dhe certifikatave të fituara
 • Letra zyrtare kërkonte vizë STR nga kompania në Nigeri (4 dokumente).

Dokumentet e sipërpërmendura duhet të renditen në grupe prej 4 kopjesh të secilit dokument.
Për informacion më të hollësishëm mbi dokumentet e kërkuara, referojuni kësaj faqe.

Dokumente individuale nën moshën 18 vjeç

 
 • Kërkesa duhet shoqërohet nga fotokopje të pasaportave të prindërve (faqe e bio-të dhënave). Ose ID e vlefshme si dhe dëshmi e pagesës tek Innovate1 Service.
 • Kopja e certifikatës së lindjes për foshnjën
 • Letër miratimi e noterizuar e lexuar së bashku nga të dy prindërit

Sa kushton një Visa për Nigeri?

Një tarifë vize prej $ 180USD plus një tarifë përpunimi prej $ 30USD paguhet për çdo vizë hyrëse të vetme ose shumëfish vizat e hyrjes. Të gjitha pagesat janë mbledhur nga mënyra e një urdhër parash që i paguhet Ambasadës Nigeriane.

Sa kohë duhet për të marrë një vizë nigeriane?

Procesi i aplikimit për vizë në Nigeri zakonisht zgjat 3-5 ditë pune për tu aprovuar. Megjithëse varet nga lloji i aplikimit për vizë për të cilën keni aplikuar.

Si të aplikoni për një Visa Nigeria në internet?

 • Kliko këtu portal.imigracioni.gov.ng
 • Plotësoni formularët në internet, ngarkoni dhe shtypni atë.
 • Vazhdoni në seksionin e pagesës; zgjidhni pagesën me zgjedhjen e porosisë së parave. Sigurohuni që të keni tarifat aktuale të porositjes së parave, siç do të bëni të pritet për të futur informacionin e urdhërit të parave në sistem.
 • Për mbajtësit e pasaportave amerikane, tarifa e re e vizës është 160 dollarë.
Për akuzat e reja për vizë, ju lutemi shkoni te www.innovate1services.com. Shko te kolona Mbështetje dhe kliko Vendi. Ju lutemi vini re se tarifat e ngarkuara pas dorëzimit të aplikacioneve nuk kthehen.

UDHZUES SI T F PLOTILLSONI VISAN ONLINE

Hapi 1:
 
Shkoni në faqen e internetit për imigrim në Nigeri në https: /portal.immigration.gov.ng.
 
Hapi 2:
 
Zgjidhni Zonë e Lirë për vizë / hyrje të vizës.
 
Hapi 3:
 
Klikoni në Renditjen e Vendeve, zgjidhni SHBA.
 
Hapi 4:
 
Klikoni në Kërkesën e Fillimit
 
Hapi 5:
 
Aplikacioni shfaqet në faqen e internetit të Shërbimeve Inovate1. Ju lutemi identifikohuni me emailin tuaj aktual të Google ose llogarinë tuaj të Yahoo. Dhe krijoni një llogari për procesin e aplikimit.
 
Hapi 6:
 
Filloni procesin e aplikimit pasi të keni hyrë. Regjistroni llogarinë tuaj në Innovate1 Services
 
Hapi 7:
 
Zgjidhni WASHINGTON DC si qendrën tuaj të shërbimit.
 
Hapi 8:
 
Plotësoni formularin dhe shtypni butonin SUBMIT, dhe pastaj shtypni të gjithë dokumentin (shtatë faqe)
 
Hapi 9:
 
Pasi të keni aplikuar do të merrni një ID të aplikimit.
 
Hapi 10:
 
Ju lutemi vazhdoni dhe bëni një PAGESE TE VISA FEE me kartën tuaj të debitit ose të kreditit duke përdorur ID-në e aplikacionit.
 
Hapi 11:
 
Nëse nuk keni një kartë debiti ose krediti, ju lutemi blini një urdhër parash $ 160 (tarifë për vizë). Lidhni porosinë e parave në ID-në e Aplikimit dhe numrin e referencës
 
Ju lutemi vini re: Nëse paguani me një urdhër parash, duhet të prisni të merrni konfirmim nga Innovate1 Services se ata kanë marrë porosinë tuaj të parave.
 
Hapi 12:
 
Ju lutemi shtypni fletëpagesën tuaj të Visa-s dhe Formularin e Visa-Marrjes.

PASPORTET ZYRTARE, DIPLOMATIKE, & TJERA

 
Mbajtësit e Pasaportës Diplomatike / Zyrtare priten për të plotësuar formularin e aplikimit në internet: portal.immigration.gov.nglirë se vini për të marrë një ID të Aplikimit dhe një numër Reference. Formulari i plotësuar i aplikimit duhet të jenë të shtypura dhe dorëzuar me dy foto me madhësi pasaporte. Përfshirë gjithashtu Pasaportën Zyrtare dhe çdo dokument tjetër mbështetës në Ambasadë.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të merrni një vizë për Nigerinë? ”

 1. Kashif

  viza pune 😴 😑

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *