,

Si të merrni një vizë turistike për Kosta Rika?

Për të marrë një vizë turistike për Kosta Rika, ju dëshironi për të rezervuar një takim në konsullatën tuaj më të afërt të Kosta Rikës. Por së pari, ju doni të kuptoni nëse keni nevojë për një vizë turistike për Kosta Rika.

Ju nuk keni nevojë për vizë turistike nëse keni një pasaportë nga shumë vende të Amerikës, Evropës dhe Oqeanisë. Afrika e Jugut, Malajzia, Koreja dhe Japonia gjithashtu nuk kanë nevojë për vizë turistike për Kosta Rikën. Lexoni më shumë detaje më poshtë.

Nëse keni nevojë të aplikoni për një vizë turistike për Kosta Rika. Ju duhet një pasaportë, një biletë kthimi dhe dëshmi se keni mjaft para për të qëndruar në Kosta Rika.

Si të merrni një vizë turistike për Kosta Rika?

Shumë vende nuk kanë nevojë për vizë turistike për Kosta Rika. Këto vende janë renditur më poshtë.

Shtetas të tjerë mund të mos kenë nevojë për vizë për të hyrë në Kosta. Për të marrë një vizë turistike për Kosta Rika, ju dëshironi së pari për të rezervuar një takim në konsullatën tuaj më të afërt të Kosta Rikës.

Për të marrë një vizë turistike që dëshironi të tregoni:

 • një pasaportë e vlefshme
 • një biletë udhëtimi që tregon se si po largoheni nga Kosta Rika.
 • një provë që keni para të mjaftueshme për të qëndruar në Kosta Rika. që është 100 dollarë amerikanë në muaj që po qëndroni.

Shihni më shumë detaje më poshtë.

Ju duhet një vaksinë kundër etheve të verdha nëse vini nga disa vende të Amerikës së Jugut dhe Afrikës Perëndimore dhe Qendrore. Këto janë Angola, Benini, Burkina Faso, Kameruni, Republika Demokratike e Kongos, Gaboni, Gambia, Gana, Guinea, Liberia, Nigeria, Sierra Leone, Sudani, Bolivia, Brazili, Kolumbia, Ekuador, Peru, Guajana dhe Venezuela. Pas goditjes, keni 10 ditë për të shkuar në Kosta Rika.

Nevoja për vizë diktohet nga marrëveshje ose traktate ndërkombëtare. Sidoqoftë, viza nuk siguron hyrjen në Kosta Rika, e cila, si në çdo vend, është në diskrecionin e oficerit të imigracionit pas mbërritjes.

Cilat janë kërkesat për vizë në Kosta Rika?

Dokumentet e kërkuara që duhet të dorëzoni me aplikimin tuaj për vizë në Kosta Rika jane:

 • Detajet e pasaportës
 • Detajet e udhëtimit
 • Dëshmi e mjeteve të mjaftueshme financiare, si p.sh. nëpërmjet deklaratave bankare të tre muajve të fundit, letër nga punëdhënësi, vërtetim i pasurisë.
 • Certifikata e lejes policore nga vendi juaj.
 • Dëshmi e vaksinimit kundër Etheve të Verdha nëse vini nga një vend që është në rrezik të Etheve të Verdha.
 • Nëse jeni mbajtës i vizës ose rezident i përhershëm në një vend tjetër: Duhet të dorëzohet vërtetimi i vizës/Lejes së Qëndrimit.

Dokumentet që dorëzoni duhet të përkthehen në spanjisht dhe të legalizohen.

Mbani në mend se kjo nuk është një listë e plotë e kërkesave, pasi konsullata e Kosta Rikës do të kërkojë dokumentacion të mëtejshëm siç e shohin të arsyeshme në varësi të rastit tuaj.

A kam nevojë për vizë për Kosta Rika?

Ju nuk keni nevojë për vizë turistike për Kosta Rika nëse keni një pasaportë nga një nga vendet e mëposhtme:

 • Bashkimi Evropian, pra Austria, Belgjika, Bullgaria, Kroacia, Republika e Qipros, Republika Çeke, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Gjermania, Greqia, Hungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luksemburgu, Malta, Holanda, Polonia, Portugalia, Rumania, Sllovakia, Sllovenia, Spanja dhe Suedia
 • Andorra
 • Antigua dhe Barbuda
 • Argjentinë
 • Australi
 • Bahamas
 • Barbados
 • Belize
 • Bolivi
 • Brazil
 • Brunei
 • Kanadë
 • Kili
 • Dominica
 • El Salvador
 • Fiji
 • grenada
 • Guatemala
 • Guajana
 • Honduras
 • Islandë
 • Izrael
 • Japoni
 • Kazahstan
 • Qiribati
 • Republika e Koresë (Koreja e Jugut)
 • Lihtenshtajni
 • Malaysia
 • Maldivet
 • Ishujt Marshall
 • Lojra
 • Meksikë
 • Mikronezi
 • Monaco
 • Mali i Zi
 • Naurua
 • Zelanda e Re
 • Norvegji
 • Palau
 • Panama
 • Paraguaj
 • Peru
 • Filipinet
 • Qatar
 • Rusi
 • Saint Kitts dhe Nevis
 • Saint Lucia
 • Shën Vincenti dhe Grenadinet
 • Samoa
 • San Marino
 • Sao Tome dhe Principe
 • Serbia
 • Seychelles
 • Singapore
 • Ishujt Solomon
 • Afrika e Jugut
 • Suriname
 • Zvicër
 • Taiwan
 • karrocë me dy rrota
 • Trinidad dhe Tobago
 • Turqi
 • Tuvalu
 • Ukrainë
 • Emiratet e Bashkuara Arabe
 • Mbretëria e Bashkuar (UK)
 • Shtetet e Bashkuara (US)
 • Vanuatu
 • Qyteti i Vatikanit
 • Uruguay

A kanë nevojë qytetarët amerikanë për vizë për në Kosta Rika?

Qytetarët amerikanë nuk kanë nevojë për vizë për të hyrë në Kosta Rika. Megjithatë, ata duhet të kenë një pasaportë të vlefshme dhe një biletë kthimi në mënyrë që të largohen nga Kosta Rika brenda 90 ditëve. (Për t'u kthyer në vendin tuaj ose për të udhëtuar në një vend tjetër.) Që nga dita kur hyni në Kosta Rika, pasaporta juaj amerikane duhet të jetë e vlefshme për të paktën një ditë. Turistët nga Shtetet e Bashkuara janë të kufizuar në 90 ditë në vend. Për qëndrime mbi 90 ditë kërkohet një leje qëndrimi.


Imazhi i kopertinës tregon diku në Kosta Rika. Foto nga Jose Leon on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *