,

Si të aplikoni për një vizë turistike në Indi

Për të aplikuar për një vizë turistike në Indi, duhet të aplikoni online E-viza përmes faqes zyrtare të qeverisë indiane. Ju do të duhet të vizitoni konsullatën tuaj më të afërt të vendit. Kjo është një listë e ambasadat e vendit në botë.

India është një vend padyshim mikpritës që i trajton mysafirët me respekt dhe dashuri. Një komb që beson verbërisht në vetëm një besim: "Mysafiri është i barabartë me Zotin". Ka shumë për të zbuluar në këtë vend të kulturave të ndryshme, besimeve të rrënjosura thellë dhe feve të panumërta, të gjitha të lidhura me tregime të ndryshme historike.

Si të aplikoni për një vizë turistike në Indi

Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për një vizë turistike në Indi në internet duke klikuar këtu. Kandidati mund të aplikojë 30-120 ditë përpara datës së parashikuar të mbërritjes së tyre në Indi. Nëse planifikoni të hyni në Indi, mund të keni të drejtë të aplikoni për një vizë elektronike. Lista e vendeve që kualifikohen për një vizë elektronike përditësohet rregullisht, prandaj sigurohuni që ta kontrolloni këtu.

Për të aplikuar për një vizë indiane, plotësoni dhe printoni formularin e aplikimit në internet. Nënshkruani formularin dhe dorëzojeni atë me dokumentet mbështetëse dhe pasaportën tuaj në Qendrën e Aplikimit për Viza Indiane ose në Misionin Indian në ditën tuaj të takimit. Ndiqni udhëzimet në Regular Udhëzues për aplikim për vizë për ndihmë.

Për të aplikuar për një vizë turistike në Indi, ndiqni këto tre hapa:

Apliko Online

Ju mund të plotësoni dhe dorëzoni në mënyrë të sigurt formularin e aplikimit për vizë përmes Portali zyrtar i Qeverisë së Indisë.

Paraqitni Dokumentet

Ju duhet të dorëzoni aplikimin tuaj dhe dokumentacionin e kërkuar në Misionin Indian ose Qendrën e Aplikimit për Viza Indiane.

Merrni pasaportën

Ju mund ta merrni pasaportën ose vizën tuaj nga Qendra e Aplikimit për Viza/Misioni Indian ose ta merrni me postë.

Ka përfitime të ndryshme për të marrë një vizë elektronike të Indisë:

Aplikim i thjeshtë në internet

Nuk ka nevojë të vizitoni një ambasadë personalisht

Vizat përpunohen dhe dorëzohen shpejt

A kam nevojë për vizë për Indinë

Ndoshta po, shumica e vendeve kërkojnë vizë për të hyrë në Indi, por lajmi i mirë është se qytetarët nga shumë vende mund të aplikojnë për një vizë elektronike. Kontrolloni faqen zyrtare të qeverisë indiane për një listë të vendeve të pranueshme. Butani dhe Nepali janë të përjashtuar.

Qytetarët e Japonisë, Koresë së Jugut dhe Emiratet e Bashkuara Arabe mund të aplikojnë për vizë pas mbërritjes në aeroporte të caktuara në Indi. Ata që nuk janë në listën e përshtatshmërisë ka të ngjarë të duhet të aplikojnë për një vizë tradicionale në konsullatën e tyre më të afërt indiane. Qytetarët pakistanezë duhet gjithashtu të aplikojnë përmes një konsullate indiane, pavarësisht nga pasaporta.

Çfarë është saktësisht një vizë e-turistike indiane

Viza e-Turistike e Indisë bie nën Autorizimin Elektronik të Udhëtimit (ETA). Për të hyrë në Indi, udhëtarët duhet të paraqesin një aplikim për vizë në internet dhe të presin miratimin. Pasi të miratohet, udhëtarët marrin një vulë vize pas mbërritjes. Viza e-Turist është një nën-kategori brenda skemës e-Visa, duke përfshirë Vizën e Biznesit elektronik, Vizën e Mjekësisë elektronike, Vizën e Ndihmës Mjekësore elektronike dhe Vizën e Konferencës elektronike.

Sa lloje të vizave e-turistike indiane janë në dispozicion

Viza turistike elektronike 30 ditore lejon hyrjen deri në 30 ditë nga mbërritja me një leje hyrje të dyfishtë.

Viza e-Turiste njëvjeçare është e vlefshme për 365 ditë duke filluar nga data e grantit të ETA-s dhe lejon hyrje të shumta.

Me një vlefshmëri prej 5 vite duke filluar nga data e dhënies së ETA-s, Viza e Turizmit pesë-vjeçar lejon hyrje të shumëfishta.

Është e rëndësishme të theksohet se të tre llojet e vizave e-Turist janë të pazgjatshme dhe të pakonvertueshme. Vizat e-Turist njëvjeçare dhe pesëvjeçare lejojnë hyrje të shumëfishta, por ka kufizime në kohëzgjatjen e çdo qëndrimi. Nëse jeni shtetas i SHBA-së, Britanisë së Madhe, Kanadasë ose Japonisë, mund të qëndroni vazhdimisht gjatë çdo vizite deri në 180 ditë. Megjithatë, nëse jeni nga ndonjë vend tjetër i përshtatshëm, qëndrimi juaj i vazhdueshëm gjatë çdo vizite nuk duhet të kalojë 90 ditë.

Procesi i aplikimit për vizë elektronike

Për të aplikuar për një vizë elektronike turistike në Indi, mund të vizitoni faqen zyrtare të internetit dhe të ndiqni këto hapa:

Apliko online duke ngarkuar një foto dhe një faqe nga pasaporta juaj.

Paguani tarifën e vizës duke përdorur një kartë krediti ose debiti ose portofol pagese.

Merrni ETA-n tuaj (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit) në internet, i cili do të dërgohet në adresën tuaj të emailit.

Fluturoni për në Indi: Shtypni ETA-n tuaj ose mbajeni në telefonin tuaj dhe silleni në një pikë kontrolli imigrimi për të vendosur vulën tuaj të vizës në pasaportën tuaj.

Sa kushton një vizë e-turistike indiane

Kostoja e një vize e-Turist Indian ndryshon sipas vendit dhe llojit të vizës. Shumica e vendeve të pranueshme kanë të njëjtën tarifë, e cila mund të kontrollohet në Grafiku i tarifave të vizave e-Turistike. Një tarifë bankare prej 2.5% i shtohet tarifës së vizës. Është e rëndësishme të theksohet se tarifa duhet të paguhet të paktën katër ditë përpara datës së pritshme të mbërritjes, ose aplikacioni nuk do të përpunohet.

Cila është koha e përpunimit për një vizë e-Turist Indian

Zakonisht duhen tre ditë pune për të përpunuar një aplikim për vizë e-turistike indiane. Nuk këshillohet të nxitoni aplikimin sepse ka një afat kohor prej 30 ose 120 ditësh për dorëzimin. Pas miratimit, ETA do t'i jepet emailit tuaj dhe ju mund të monitoroni statusin e aplikacionit tuaj atje. Kontrolloni statusin për t'u siguruar që thotë "Dhuar". Ju gjithashtu mund të kontrolloni statusin tuaj të vizës në faqen zyrtare të aplikimit.


Burimet: Viza indiane në internet

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është në Himachal Pradesh, Indi. Foto nga Aman Upadhyay on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *