,

Si të gjeni punë në Azerbajxhan? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë

Nëse tashmë keni një leje pune, ose jeni Azerbajxhan, thjesht mund të zbresni për të parë se si të gjeni një punë në Azerbajxhan.
Nëse nuk keni leje pune, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni një punë. Pra, zbritni për të parë se si të gjeni një punë në Azerbajxhan.

Si të gjeni një punë në Azerbajxhan? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë

Njerëzit Azerbajxhanë mund t'ju marrin një punë në Azerbajxhan pa leje pune. Ju thjesht mund të gjeni një punë në Azerbajxhan. Shkoni më poshtë për të parë mënyra të ndryshme për të gjetur një punë në Azerbajxhan personalisht dhe në internet.

Nëse nuk keni leje pune, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni një punë dhe më pas të merrni një leje pune me ndihmën e punëdhënësit tuaj. Pra, zbritni për të parë se si të gjeni një punë në Azerbajxhan.

Kërkimi në internet është opsioni më efikas dhe i popullarizuar për ish-pronarët për të gjetur punë në Azerbajxhan. Ka faqe në internet që janë miqësore për përdoruesit dhe të lehta për t'u lundruar, dhe ato përdorin një përzierje të anglishtes dhe azerbajxhanishtes. Ata kanë një shkallë shumë të lartë të suksesit në punësim. Kërkimi i punës.az është një shembull.

Shumë të huaj preferojnë të kërkojnë vende pune në gazeta, veçanërisht në Baku, kryeqytetin. Klasifikimet e punësimit në Avrasiya, Bakinsky Bulvar dhe Baku Sun janë të gjitha të gjera. Vendet e lira të punës reklamohen në një sërë sektorësh dhe biznesesh si në internet ashtu edhe në shtyp, dhe punonjësit e ardhshëm duhet të ruajnë këto postime.

Si të gjesh një punë në Azerbajxhan? 

Ju mund të filloni të shikoni përreth në disa uebfaqe të dobishme për listat e punëve.

 • Google: kur filloni kërkimin e punës, një kërkim i thjeshtë në google mund të jetë një fillim i mirë. Kërkoni llojin e punës që dëshironi të bëni, për shembull, "menaxherët e kontabilitetit në Azerbajxhan" ose "Shoferi i dorëzimit në Azerbajxhan". Përdorni gjuhën që ndiheni më komode duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që është përreth dhe cilat faqe interneti pune janë më të përshtatshme për nevojat tuaja.
 • Punë në Facebook: mund të jetë gjithashtu një mundësi për të filluar të shihni se çfarë ju rrethon. Ju gjithashtu mund të pyesni përreth në Grupet në Facebook që janë të rëndësishme për profesionin tuaj, ose gjuhën ose kombësinë tuaj, ose thjesht të rëndësishme për interesat tuaja më të gjera.
 • kërkimi i punës.azMe : Faqja më e mirë për punë në Azerbajxhan.
 • Kapitali Njerëzor Baku: Isshtë një pikënisje e shkëlqyeshme nëse jeni duke kërkuar të bëni diçka ndryshe.
 • Glassdoor: Ka mjaft vende pune në Baku.
 • Mësoni 4 mirë:

A kam nevojë për një vizë të Azerbajxhanit? 

Një pasaportë dhe vizë azerbajxhanase janë të nevojshme për hyrje
Ekzistojnë tre ditë pune për lëshimin e një Vize Elektronike. Visashtë një vizë me një hyrje dhe është e vlefshme për 30 ditë.

A mund të punoni në Azerbajxhan pa e ditur arabishten standarde moderne?

Varet nga puna që po kërkoni. Disa njerëz do të thonë se nuk do të keni asnjë shans për të filluar punën pa mësuar arabisht nëse nuk jeni të kualifikuar për të mësuar anglisht ose ndonjë gjuhë tjetër që mësohet gjerësisht në Jemen. Disa njerëz të tjerë do t'ju tregojnë se ata jetuan dhe punuan për vite në Jemen me vetëm arabisht të mjaftueshëm për të porositur në një restorant ose për të marrë një taksi.
Nëse një punëdhënës është i interesuar t'ju punësojë nga jashtë, njohuritë tuaja në gjuhën arabe ndoshta nuk do të jenë të rëndësishme. Prandaj përpiquni të gjeni një punë dhe më pas shqetësohuni që të flisni rrjedhshëm gjuhën arabe më vonë.

Punë në Azerbajxhan që mund të bëni

Punë me orar të pjesshëm 

Puna me kohë të pjesshme është e disponueshme në të gjithë Azerbajxhanin, veçanërisht në turizëm. Ju nuk do të paguheni mirë për këtë lloj pune dhe mund të jetë më mirë për ata të rinj që nuk duan të kursejnë. Për shembull, nëse punoni në një bar, mund të paguheni mjaftueshëm për qiranë tuaj. 

Vini re gjithashtu se shumë punë me kohë të pjesshme paguhen me para në dorë dhe punëdhënësit nuk do të sponsorizojnë vizat e punës. Edhe pse kjo mund të mos jetë një çështje për ju, ju duhet të shmangni shfrytëzimin. Gjithashtu, duhet të kërkoni mbrojtje nga punëdhënësit e pandershëm. 

Mësimi i gjuhës angleze në Azerbajxhan

Nëse nuk jeni në gjendje të siguroni një punë mësimore para se të mbërrini në Azerbajxhan, atëherë do t'ju duhet të vizitoni shkollat ​​personalisht për të pyetur për hapjet. Ju duhet të keni diploma dhe certifikime të avancuara për mësimdhënien për të marrë punët më të mira.

Provoni të vizitoni disa shkolla private nëse mendoni se kualifikimet tuaja mund të mungojnë. Sigurohuni që të keni pasaportën tuaj, një kopje të gradës suaj, një certifikatë mësimore dhe një rezyme.
Gjithashtu, shumë shkolla mund të rekrutojnë mësues pa certifikata formale të mësimdhënies.

Nëse jeni duke kërkuar punë të mësuesve të anglishtes në internet, atëherë përdorni një faqe në internet si Kafeneja e Dave's ESL që ofron lista të azhurnuara të pozicioneve të hapura. 

Punët më të njohura në Azerbajxhan

Bankimi, i cili përfshin profesione të ndryshme si specialistë të kredisë, financa, sigurime dhe menaxherë kontabël, është sektori i dytë me rritjen më të shpejtë në tregun e punës të Azerbajxhanit. Ndryshe nga dhjetë vjet më parë, kur të rinjtë kërkonin karrierë në diplomaci, avokim dhe mësimdhënie, industria bankare tani është më e popullarizuar. Shërbimi publik është bërë më i popullarizuar në mesin e të rinjve sot sesa ishte 10-15 vjet më parë. Përkundër faktit se paga mesatare për këto pozicione është 300 manat (370 dollarë), të rinjtë e konsiderojnë shërbimin publik si një nga prioritetet e tyre kryesore për punësimin e ardhshëm.

Punët kryesore në Azerbajxhan

Operatori i vinçit në Azerbajxhan - Për shkak se sektorit të zhvilluar të ndërtimit në Azerbajxhan i mungojnë operatorët e aftë të vinçave vendas, shumë të huaj me aftësitë e nevojshme punësohen.
Punëtor mbështetës në Azerbajxhan -Megjithëse është një nga punët me pagën më të ulët në Azerbajxhan, shumë të huaj janë të interesuar për të sepse nuk kërkon që punonjësit të kenë aftësi specifike profesionale.
Punonjës i mirëmbajtjes në Azerbajxhan - Ky është një pozicion i rëndësishëm për të gjitha kompanitë e naftës dhe gazit.
Punëtor prodhimi në Azerbajxhan - Punëtorët e prodhimit zakonisht punojnë në prodhimin e pajisjeve të naftës ose në kompanitë e prodhimit të ushqimit në Azerbajxhan
Shofer kamioni në Azerbajxhan - Për transportin ndërkombëtar, kompanitë e transportit të naftës preferojnë të punësojnë shoferë të huaj kamionësh.

Taksimi i Azerbajxhanit

Kushdo që fiton para në Azerbajxhan i nënshtrohet taksimit. Punëdhënësit llogaritin tatimin mbi të ardhurat dhe e zbresin atë nga të ardhurat e punonjësve sipas sistemit të pagimit (sa paguani) (PAYE).

Çdo e ardhur shtesë e fituar nga aktiviteti tregtar ose ndonjë aktivitet tjetër biznesi, siç është qiraja, duhet të raportohet dhe deklarohet veçmas para përfundimit të vitit tatimor më 31 mars.

Formulari i tatimit mbi të ardhurat, si dhe më shumë informacion mbi rregulloret tatimore të Azerbajxhanit, mund të merren në faqen zyrtare të internetit.

Banorët pa vizë rezidenti janë të detyruar të paguajnë vetëm taksën mbi të ardhurat e krijuara në vend; megjithatë, banorët e përhershëm do të tatohen mbi fitimin dhe të ardhurat e bëra jashtë. Një pagë vjetore prej 24,000 AZN i nënshtrohet një tatimi mbi të ardhurat prej 14 përqind. Çdokush që fiton më shumë se kjo shumë i nënshtrohet një norme tatimore 30%.

Sistemi i Sigurimeve Shoqërore të Azerbajxhanit

Të gjithë banorët dhe qytetarët e Azerbajxhanit kërkohet të regjistrohen për sigurime shoqërore; kontributet zbriten nga paga bruto e secilit punonjës (22 përqind), dhe punëdhënësi duhet të paguajë 3% shtesë të kompensimit bruto. Papunësia, materniteti, invaliditeti dhe pensioni i pleqërisë mbulohen të gjitha nën sistemin e sigurimeve shoqërore të vendit, i cili siguron përfitime për një spektër të gjerë njerëzish.


Imazhi i sipërm i kopertinës tregon Flame Towers, në Baku, Azerbajxhan. Foto nga Lloyd Alozie on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

11 përgjigje për “Si të gjesh punë në Azerbajxhan? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë”

 1. أنا خريج بكالوريوس كيمياء صناعيه من اليمن

  1. redaktor

   يمكننا أن ندرسك في كثيفة عن عمل, لكننا لسنا وكالة توظيف. يرجى إرسال بريد إلكتروني إلى advocacy@alinks.org

 2. Ibroxim

  Ish bolsa bas

 3. عمرى ٥٨ عام ارغب في فرصه عمل بسيطه عامل واعمل شبف شرقي

 4. مصري ارغب في حصولى على فرصه عمل بمهنه شيف شرقى فى أذربيجان

 5. Md Hafizur Rahman

  আমার ফ্যামিলি সহ স্হায়ী ভাবে আজারব বাস করতে চাই

 6. يسرى محمد عطية

  عمرى 59 سنة من مصر , اعم از përgjegjësit , أكثر من 10سنوات , خبير استفاده اكسل و ورد على دورة تعليمية sphr , ابحث عن عمل فى دولة اذربيجان

 7. مرحباً بكم جميعا تحيّة وألف ألف تحية انا من المغرب ولكنني تمنيت ان ازور البلاد إذربيجان الجميلة واشعبها الطيب تعجبني سياحتها وأتمنى دالك

 8. Anuar Hussain

  jam i interesuar ITI weldar dhe montues wark Eksperience -12yars tv goma mirembajtje temperament wark viza lejoj

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *