,

Si të gjeni një punë në Mali?

Për të gjetur një punë në Mali, mund të filloni nga Mali Baara Faqet e Mali. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Mali. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Mali. Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Mali duhet së pari të kërkojë një punë në Mali.

Mali është pjesë e Komunitetit Ekonomik të Shteteve të Afrikës Perëndimore, KESHPA. Kepi ​​Verde, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Liberia, Mali, Senegali dhe Sierra Leone janë të gjitha shtete anëtare të Zonës A të ECOWAS. Benini, Burkina Faso, Gana, Bregu i Fildishtë, Nigeri, Nigeria dhe Togo janë të gjitha shtete anëtare të Zonës B të ECOWAS.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Mali. Qytetarët e Malit, banorët dhe shumica KESHPA shtetasit nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Mali pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Mali dhe si të merrni një leje pune për Mali.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht ose frëngjisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi, për t'i shfletuar ato.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Mali?

Ju mund të gjeni një punë në Mali duke kërkuar në internet për mundësi pune në Mali. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, në një agjenci rekrutimi ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Qytetarët dhe banorët e Malit nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Mali

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Mali. Disa fokusohen në profesione dhe industri të caktuara. Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Për shembull, 'Punëtor ndërtimi në Sikasso' ose 'Babysitter në Bamako'. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Kalabancoro" ose "Mall in Koutiala".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Malin ose për punë.

Y'a Bara-Mali Punonjës

Mali Baara

Anpe Mali

Faqet e Mali

Punë në Mena

Punonjës Mali

Baara Sugu

i pakanalizuar

ngojobsinafrica

pishinë me ndikim

Me të vërtetë

minierën e karrierës

Opsioni Carriere

Jumia Mali

Monedhë Afrique Mali

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Mali

Grupet në Facebook ju ndihmon të lidheni me njerëzit për punë në Mali. I gjeta këto grupe për punë në Mali. Mund të kërkoni më shumë.

Sipërmarrësit Mali Ofres d'emploi Appels d'Offres Fazat e Konkurseve

ml.LinkedIn është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Mali.

Agjenci rekrutimi në Mali

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Ju mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Bamako" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Mali. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Mali.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Mali

Flisni me çdo person që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Mali. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Mali, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletinit, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës në Mali.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Mali

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Mali. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo hartë e aplikacionit të hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'fabrika pranë Bamakos'.

Ecni kudo në Mali për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Mali, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për 'tregun pranë Kalabancoro'. Ju mund t'i vizitoni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Malit, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Mali" ose "Programi i punësimit në Mali". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


Burimet: Kam përdorur SimilarWeb për të kontrolluar se sa të njohura janë disa nga vendet e punës të paraqitura më lart.

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është Xhamia e Madhe në Djenne në Mali – afër Timbuktu. Foto nga aboodi vesakaran on Unsplash.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të gjesh një punë në Mali?"

  1. انا اتكلم اللغه العربيه وقبل ٨ أشهر أتيت إلى مالي

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *