,

Si të gjeni një punë në Tiranë

Për të gjetur një punë në Tiranë, bëni kërkimin tuaj, rrjetëzohu dhe apliko për punë online dhe personalisht. Mund të filloni me Duapune.com Njoftime. al. Të gjithë ata që duan të gjejnë punë në Tiranë duhet të kërkojnë punë atje. Mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Tiranë. Mund të kërkoni punë në Tiranë në grupet në Facebook.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Këtë mund ta bëni nga jashtë ose në Tiranë. Qytetarët dhe banorët shqiptarë dhe kosovarë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur punë.

Marrëveshja e mobilitetit të punës ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës, e iniciuar nga Agjencia e Punësimit e Republikës së Kosovës dhe Agjencia Kombëtare për Punësim dhe Aftësi të Republikës së Shqipërisë, ka hyrë në fuqi menjëherë pas nënshkrimit të saj në Tiranë, më 2 tetor 2020, nga dy ministrat përkatës thotë:

“Kjo marrëveshje synon të thjeshtojë proceset e punësimit duke ndikuar drejtpërdrejt në tregjet e punës të dy kombeve, duke përfituar ekonominë dhe, më e rëndësishmja, banorët. Kjo u lejon qytetarëve të secilës palë të punojnë në tjetrën me dokumente të reduktuara dhe pa leje pune. Lëvizshmëria falas e personelit nëpër vende është një komponent kyç i një tregu rajonal.”

Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune për të ardhur në Tiranë pa ofertë pune. Lexoni më poshtë se si të gjeni një punë në Tiranë.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të kërkoni punë në Tiranë 

Mund të gjeni një punë në Tiranë duke kërkuar online për mundësi pune. Ju mund të gjeni një punë në një kompani ose një agjenci rekrutimi. Në Shqipëri, punëdhënësi ka të drejtën e plotë ligjore për të shpallur vende të lira pune në AKPA. Gjithashtu, një mënyrë tjetër për të kërkuar punë në Tiranë është duke shkuar fizikisht në zyrat e punës në Tiranë për të paraqitur se jeni i papunë dhe nëpërmjet e-Albania në sistemin online, do të merrni një përgjigje zyrtare si pozitive ose negative.

Bashkia e Tiranës publikon vende pune online. Mund të aplikoni në Bashkinë e Tiranës duke kontaktuar Burimet Njerëzore pranë zyrës së informacionit pranë bashkisë, online në adresën e-Albania, ose duke kërkuar një takim me Kryetarin e Bashkisë Erjon Veliaj. Takimet me kryetarin mund të bëhen në zyrën e informacionit ose në Faqja e internetit e Bashkisë Tiranë.

Nëse keni fat, mund ta takoni, pasi kryebashkiakët në Shqipëri takohen rrallë me qytetarët. Megjithatë, kërkimi i një pune në qeveri në Tiranë është më i ndërlikuar sesa të gjesh një punë në biznes në Tiranë.

Njerëzit në Shqipëri flasin kryesisht shqip. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate ose ndonjë aplikacion tjetër përkthimi.

Bëni kërkimin tuaj të punës në një ose më shumë nga këto gjuhë për të marrë rezultate më të mira.

Vendet e lira të punës janë në faqet e internetit të punës, në agjencitë e rekrutimit ose në mediat sociale. Mund të kontaktoni drejtpërdrejt kompanitë ose të vizitoni vendet. Ju mund të pyesni rreth kujtdo ose të ecni përreth dhe të gjeni mundësi. Gjithashtu, mund të mësoni për vendet e lira të punës në Tiranë nga njerëz që sapo keni takuar ndërsa jeni duke bërë një bisedë të rastësishme online ose personalisht.

Çdo sektor i punës është i ndryshëm. Për shembull, vendet e lira të punës në IT mund të jenë kryesisht online. Disa vende të lira pune në hoteleri mund të gjenden duke vizituar çdo hotel apo restorant. Disa vende të lira pune në ndërtim janë në dispozicion përmes agjencive të punësimit.

Faqe pune ne Tirane 

Për të gjetur një punë, provoni të përdorni motorët e kërkimit si Baidu, Google, Naver, Sogouose Yandex. Për shembull, provoni të kërkoni "Punonjës ndërtimi në Tiranë" ose "Dado në Tiranë" dhe mos u kufizoni në faqet e para të rezultateve.

Provoni uebsajte të ndryshme pune derisa të gjeni atë që kërkoni. Mund të kërkoni gjithashtu organizata me vende pune, si “Baniku në Tiranë” ose “Shtëpiake në Tiranë”.

Tirana, si kryeqyteti i Shqipërisë ose “Tirana Business Matching”, ka shumë biznese të huaja që zhvillojnë mundësinë e punësimit në Tiranë. Në Tiranë mund të gjeni biznese kineze, japoneze, italiane, gjermane, koreane, indiane etj. Kjo bën të mundur që punësimi në Tiranë të jetë pak më i lehtë se në qytetet e tjera të Shqipërisë.

Kontrollo per:

programet e punësimit

Programet e praktikës profesionale

Programet e trajnimit përmes punës

Programi i punës në komunitet

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Tiranë. Disa prej tyre janë të fokusuara në profesione dhe industri specifike.

Kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës më poshtë:

AKPA

Bashkia Tirane

e-Albania

LinkedIn

Ne pune

Talentifikoj

Papunë

Muse

Glassdoor

Njoftime. al

Duapune.com

Ndihmë në internet

Karriera

Assist Digital

PWC

Ju gjithashtu mund të kërkoni grupe dhe kontakte të dobishme në LinkedIn, WhatsApp, Instagram, Twitter ose aplikacione të tjera.

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Tiranë.

Grupet në Facebook t'ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Tiranë. Këto grupe i gjeta duke folur për punë në Tiranë. Mund të kërkoni më shumë.

Punë Shqiptare

Kerkoj / Ofroj Pune ne Tirane

Kerkoj Ofroj Pune Tirane

NJOFTIME PUNE 

Kerkoj / Ofroj Pune Tirane

Kërkoj & Ofroj Punë

Agjensi rekrutimi ne Tirane 

Google Maps, Hartat Baidu, Naver Maps, 2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani “agjensi rekrutimi pranë Tiranës” në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjenci lokale rekrutimi nëse nuk jeni në Tiranë. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Tiranë.


Në shumicën e rasteve, ju nuk duhet të paguani një agjenci kur ju gjejnë një punë. Kur një agjenci ju kërkon para, pyesni ata se për çfarë janë.

Kërkoni pranë jush për punë në Tiranë 

Për të gjetur një punë në Tiranë, flisni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar atje. Disa nga miqtë ose familja juaj do të njohin dikë që mund t'ju ndihmojë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për “Fabrika pranë Tiranës”.

Shëtisni kudo për punë të mundshme në Tiranë 

Nëse jeni diku në Tiranë, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato.

Për të gjetur një punë në Tiranë, mund të printoni CV-në tuaj dhe të vizitoni çdo vend, organizatë apo biznes. Shkuarja në një vend personalisht tregon iniciativë dhe besim. Gjithashtu i lejon menaxherit t'ju shohë personalisht dhe të kuptojë personalitetin tuaj. Mund t'ju jepet një intervistë ose një gjykim në vend.

Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për 'dyqan në Tiranë'. Mund të vizitoni këto vende dhe të pyesni për mundësitë e punësimit.

Mund të lexoni më shumë në

Si të gjeni një punë në Durrës

Si të gjeni një punë në Vlorë

Si të gjeni një punë në Gjirokastër

Si të gjeni një punë në Shkodër

Si të gjeni një punë në Berat


Burimet:  SimilarWeb 

Foto e kopertinës nga Douglas O on Shpërthe.