,

Si të gjeni një punë në Somali? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë

Për të gjetur një punë në Somali, mund të filloni nga Qaran Jobs Punë Somaleze. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Somali. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Somali. Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Somali duhet së pari të kërkojë një punë në Somali.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Somali. Kombësia0 Qytetarët dhe banorët, nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një vend pune. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Somali pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Somali dhe se si të merrni një leje pune për Somali.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht, somalisht ose arabisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi, për t'i shfletuar ato.

Si të gjeni një punë në Somali?

Hapi i parë për të gjetur një punë në Somali është të kërkoni një punë në Somali. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Somali në seksionet e mëposhtme.

Kombësia0 Qytetarët dhe banorët, nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një vend pune. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune.

Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse jeni banor i Somalisë.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në vend nëse nuk jeni tashmë në Somali.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Ju do të duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për të marrë një leje pune ose një vizë pune për ju. Emigrantët që kërkojnë punë në Somali duhet të marrin një leje pune. Emigrantët duhet të kenë një sponsor të qëndrueshëm për kohëzgjatjen e qëndrimit të tyre në vend për ta bërë këtë. Është më e thjeshtë për t'u bërë nëse puna që kërkoni është afatgjatë. Pasi sponsorizimi mund të merret nga firma për të cilën po punoni. Kontaktoni ambasadën tuaj lokale për më shumë informacion rreth vizave të punës në Somali.

Ju gjithashtu mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Somali pa një ofertë pune më parë.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Somali?

Ju mund të gjeni një punë në Somali duke kërkuar në internet për mundësi pune në Somali. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në Somali

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Somali. Disa fokusohen në profesione dhe industri të caktuara. Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë për shembull, 'punëtor ndërtimi në Hargeysa' ose 'Babysitter në Mogadishu'. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Berbera" ose "Mall in Kismayo".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Somalinë ose për punë.

Qaran Jobs është një faqe tjetër e njohur për punë në Somali. Flitet gjithashtu për bursa dhe karrierë.

Punë Somaleze është një faqe interneti pune në Somali.

Q4Jobs Somali është një faqe tjetër pune në Somali.

Joblink Somali është një faqe tjetër pune në Somali.

Pishina e ndikimit është një faqe tjetër pune në Somali. Ka lista pune në Kombet e Bashkuara, Bashkimin Evropian dhe organizatat ndërkombëtare.

Rrjeti i punës i OKB-së është një faqe tjetër pune në Somali. Ka lista pune në Kombet e Bashkuara, Bashkimin Evropian dhe organizatat ndërkombëtare.

Uebfaqe më të dobishme për të gjetur një punë në Somali

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

Afribaba është një faqe interneti për njoftime në Somali.

Loozap Somali është klasifikuar në Somali. Ka lista pune në shumë qytete.

Grupet e Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Somali

Grupet në Facebook t'ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Somali. I gjeta këto grupe për punë në Somali. Mund të kërkoni më shumë.

është një grup në Facebook për punët në Somali. është një grup publik me mijëra anëtarë.

është një grup tjetër në Facebook për punët në Somali.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose Somalinë.

LinkedIn Somali është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Somali.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Somali. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Somali.

Agjencitë e rekrutimit në Somali

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Hargeysa' në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Somali, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Somali.

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e punës së përkohshme, agjencitë e personelit në Somali

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.

Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues. Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.

Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.

Nëse, për shembull, shkruani 'agjenci punësimi pranë Mogadishu' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Somali, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Somali.

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Somali

Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Somali. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Për të gjetur një punë në Somali, shikoni gazetat lokale, tabelat lokale të buletineve, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë një burim i mirë informacioni për punët në Somali.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Somali

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Somali. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'fabrika pranë Kismayo'.

Ecni kudo në Somali për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Somali, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për 'tregun pranë Berberës'. Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e kombësisë0, por mund të jenë të hapura edhe për të huajt. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Somali" ose "Programi i punësimit në Somali".

Cilat janë profesionet më të njohura në Somali?

Bujqësia është industria më e rëndësishme. Ajo punëson rreth 70% të fuqisë punëtore. Dhe, blegtoria përbën afërsisht 40% të PBB-së së vendit. Telekomunikacioni dhe prodhimi janë sektorë të tjerë kryesorë.

Sa fiton një somalez tipik?

1000 Shilinga Somaleze janë rreth 1.7 dollarë amerikanë ose 1.7 euro. Kjo është gjithashtu rreth 140 rupi indiane dhe 12 juanë kinezë.

Një punëtor somalez në përgjithësi fiton afërsisht 259,000 shilinga somaleze çdo muaj. Pagat variojnë nga 65,600 Shilinga Somaleze (mesatarja më e ulët) në 1,160,000 Shilinga Somaleze (mesatarja më e lartë).


Imazhi i mësipërm tregon diku brenda Cadaado, Somali. Foto nga Ismail Salad Osman Haxhi dirir on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Një përgjigje për "Si të gjesh një punë në Somali? Një udhëzues i shpejtë për të gjithë”

  1. Ramla isck Mohamed

    waxan ahay shaqo Don qeb nadatad

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *