,

Si të gjeni një punë në Zambia

Për të marrë një punë në Zambia, mund të filloni nga Shkoni në punë në Zambia Webweb Zambia. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi ose agjenci punësimi në Zambia. Dhe mund të kërkoni punë edhe në grupet e Facebook në Zambia. Kushdo që dëshiron të marrë një punë në Zambia duhet së pari të kërkojë një punë në Zambia.

Zambia është një vend afrikan pa dalje në det në hemisferën jugore. Republika Demokratike e Kongos, Malavi dhe Tanzania janë disa nga fqinjët e saj. Anglishtja është gjuha zyrtare.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Zambia. Qytetarët dhe banorët e Zambisë, nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Zambia pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Zambia dhe se si të merrni një leje pune për Zambia.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve të mëposhtme janë në anglisht. Nëse keni nevojë, përdorni Google Translate, ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi, për t'i shfletuar ato.

Si të gjeni një punë në Zambia?

Hapi i parë për të gjetur një punë në Zambia është të kërkoni një punë në Zambia. Zbuloni se ku të kërkoni punë në Zambia në seksionet e mëposhtme.

Qytetarët dhe banorët e Zambisë, nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër duhet të aplikojë për një leje pune.

Pasi të keni një ofertë pune, mund t'ju duhet të aplikoni për një leje pune, ose një vizë pune, së bashku me punëdhënësin tuaj ose vetë. Ju nuk do të keni nevojë për ndonjë leje nëse jeni banor i Zambisë.

Në shumicën e rasteve, ju aplikoni për një leje pune me punëdhënësin tuaj të ri, një kompani ose një agjenci punësimi. Ata do t'ju marrin një vizë për të hyrë në vend nëse nuk jeni tashmë në Zambia. Për të punuar në Zambia, së pari duhet të aplikoni për një leje pune përpara se të hyni në vend. Nëse jeni duke u punësuar nga një kompani Zambiane, ata do të duhet të paraqesin për vizën tuaj të punës tek shefi i imigracionit. Ata tregojnë se asnjë Zambian tjetër nuk është i përshtatshëm për të plotësuar postin.

Pasi të keni një punëdhënës që mund t'ju sponsorizojë. Ju do të duhet të trajtoni së bashku të gjitha dokumentet për të marrë një leje pune ose një vizë pune për ju.

Ju gjithashtu mund të gjeni një skemë për vizë pune që të mund të vini në Zambia pa një ofertë pune më parë.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Zambia?

Ju mund të gjeni një punë në Zambia duke kërkuar në internet për mundësi pune në Zambia. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani, ose në një agjenci rekrutimi, ose nëpërmjet një agjencie punësimi.

Faqet e internetit të punës në Zambia

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Zambia. Disa fokusohen në profesione dhe industri të caktuara. Një fillim i mirë është të kërkoni për një punë në këto faqe interneti të njohura të punës.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose çdo motor tjetër kërkimi, mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Kjo mund të jetë për shembull, 'punëtor ndërtimi në Kitwe' ose 'Babysitter në Lusaka'. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Mos u ndalni në faqet e para dhe shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një ndjenjë të menjëhershme të asaj që ka përreth dhe se cilat faqe interneti për punë janë më të përshtatshmet për nevojat tuaja.

Google MapsHartat BaiduNaver Maps2gis, ose çdo aplikacion tjetër harte, mund t'ju ndihmojë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit. Kërkoni llojin e organizatës që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, mund të kërkoni "Shitje me pakicë në Ndola" ose "Mall in Kabwe".

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook që flasin për Zambinë ose për punë.

Shkoni në punë në Zambia është një faqe interneti e njohur për punë në Zambia. Është një vend i mirë për të filluar kërkimin e punësimit në çdo industri. Punëdhënësit dhe agjencitë e rekrutimit të dy e përdorin atë për të postuar vende pune. Mund t'ju ndihmojë të kuptoni se cilat lloje të punës janë në dispozicion. Ju gjithashtu mund të mësoni më shumë për aftësitë, përvojën dhe kualifikimet e nevojshme për punë specifike.

Punë Zambia është një faqe tjetër e njohur për punë në Zambia. Flet edhe për pagat dhe karrierën.

Webweb Zambia është një faqe interneti për punë në Zambia.

Jobsbwana është një faqe tjetër pune në Zambia.

Careerjet Zambia është një faqe tjetër pune në Zambia.

Uebfaqe më të dobishme për të gjetur një punë në Zambia

Këto janë më shumë faqe interneti që mund të jenë të dobishme kur kërkoni një punë.

Jumia Zambia është një faqe interneti e njohur për njoftime në Zambia.

Loozap është klasifikuar në Zambia. Ka lista pune në shumë qytete.

Zambiayp është një drejtori biznesi në Zambia. Ka lista pune.

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Zambia

Grupet në Facebook ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Zambia. I gjeta këto grupe për punë në Zambia. Mund të kërkoni më shumë.

është një grup në Facebook për punët në Zambia. është një grup publik me mbi njëqind mijë anëtarë.

është një grup tjetër në Facebook për punët në Zambia.

është një grup tjetër për punët në Zambia.

është një grup tjetër për punët në Zambia.

është një grup tjetër për punët në Zambia.

është një grup tjetër për punët në Zambia.

Ju mund të përdorni mediat tuaja të preferuara sociale për të kërkuar grupe që flasin për punë ose Zambia.

LinkedIn Zambia është gjithashtu një zgjedhje popullore kur lidhni rrjete për punë në Zambia.

Çdo media sociale ose platformë komunikimi mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë në Zambia. Mund të jetë për shembull Instagram ose ndonjë grup njerëzish WhatsApp në Zambia.

Agjencitë e rekrutimit në Zambia

Një agjenci rekrutimi merr një përshkrim për një punë nga një punëdhënës që ka nevojë për dikë. Pastaj agjencia e rekrutimit kërkon një person për ta bërë atë punë.

Agjencitë e rekrutimit kërkojnë punëtorë të kualifikuar për t'iu përshtatur rolit të punës në dispozicion. Një punëtor i kualifikuar ka disa përvojë dhe çertifikime për të punuar në një rol të caktuar. Shembujt mund të jenë një infermiere, një kontabilist, një kuzhinier, një punëtor ndërtimi ose një shofer kamioni.

Agjencitë e rekrutimit specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Ndonjëherë një agjenci mund t'ju kontaktojë fillimisht nëse ata luftojnë për të gjetur njerëz.

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë që përputhet me aftësitë tuaja. Mund të shkruani 'agjenci rekrutimi pranë Kitwe' në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër harte. Aty mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Zambi, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Zambia.

Agjencitë e punësimit, agjencitë e përkohshme, agjencitë e përkohshme të punësimit, agjencitë e personelit në Zambia

Agjencitë e punësimit punësojnë njerëz për të bërë punë. Agjencia ju punëson për të punuar në një kompani tjetër. Agjencitë e punësimit mund të jenë agjencitë e përkohshme (agjencitë e përkohshme të punësimit), ose agjencitë e personelit. Një agjenci punësimi regjistron dikë që kërkon punë, një punëkërkues. Agjencia më pas kontakton punëdhënësit që kanë pozicione në dispozicion për personin e ri.

Këto agjenci mund të punësojnë punëtorë të rinj për punë të reja. Agjencitë i kontraktojnë ato punë të reja nga kompani të tjera. Një agjenci punësimi do të ndihmojë çdo punëkërkues. Punëtorët e pakualifikuar kanë më shumë gjasa të gjejnë një punë në një agjenci punësimi. Një punëtor i pakualifikuar nuk ka kualifikime ose përvojë në punën që dëshiron. Ata kanë mbaruar shkollën kohët e fundit, ose po ndryshojnë industri ose janë të rinj në rajon.

Këto agjenci specializohen në sektorë të veçantë. Ato mund të jenë sektorë të kujdesit, informatikës, inxhinierisë, infermierisë, kontabilitetit, hotelierisë, ndërtimit ose sektorë të tjerë. Agjencitë ofrojnë punë me kohë të plotë, punë me kohë të pjesshme, punë të përkohshme, punë sezonale ose punë të pavarura.

Nëse, për shembull, shkruani 'agjenci punësimi pranë Lusakës' në Google Maps, Baidu Maps ose ndonjë faqe tjetër të hartës. Ju mund të gjeni një listë të agjencive të mira me të cilat mund të kontaktoni. Nëse nuk jeni në Zambia, mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të punësimit. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Zambia.

Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ata gjejnë një punë për ju. Pra, kini kujdes kur një agjenci ju kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Zambia

Krijoni lidhje, pyesni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja. Flisni me miqtë e miqve të njerëzve që mund të kenë udhëtuar ose punuar në Zambia. Do të shihni që disa nga miqtë ose familja juaj njohin dikë që njeh dikë.

Për të gjetur një punë në Zambi, shikoni gazetat lokale, tabelat lokale të buletineve, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë një burim i mirë informacioni për punët në Zambi.

Ju mund t'i dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Zambia

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Zambia. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë mund të jetë çdo aplikacion harte ose uebsajt i hartës. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për 'fabrika pranë Kabwe'.

Ecni kudo në Zambia për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Zambia, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për 'market pranë Ndolës'. Ju mund të vizitoni këto vende duke kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi që mund t'ju ndihmojë të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët e Zambisë, por mund të jenë të hapura edhe për të huajt. Ju duhet të kërkoni një program që i përshtatet profilit tuaj. Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë. Ju mund të kërkoni për 'Skema e punësimit në Zambi' ose 'Programi i punësimit në Zambi'.

Cilat vende pune kërkohen në Zambia?

Sipas analistëve zambianë të punës, në vijim janë disa shembuj të vendeve të punës që kanë shumë potencial për rritje.

Punëtorët në industrinë e ndërtimit

Në Zambi, industria e ndërtimit është bërë një biznes i pasur që punëson burra dhe gra. Është një fushë me shumë hapësirë ​​për avancim sa i përket karrierës suaj. Punonjësit e ndërtimit të secilës gjini duhet të kenë një kualifikim minimal, por ata mund të fitojnë një pagë minimale të mirë sipas Aktit të Pagave Minimale dhe Kushtet e Punësimit.

Në fushën e infermierisë

Infermieria është një profesion tjetër që aktualisht po punëson shumë të rinj në Zambia dhe në të gjithë botën.

Mësimdhënia

Mësimdhënia është e vetmja punë që mund të konsiderohet si e mbrojtur nga recesioni dhe pafundësisht e kërkuar. Instruktorët janë shumë të kërkuar çdo vit pasi më shumë shkolla fillojnë dhe mësues më me përvojë nisen për në kullota më të ndritshme. Kjo hap një dritare mundësi për gra dhe burra të rinj, ambiciozë, të interesuar të ndjekin një karrierë në arsim.

A mund të gjejë një i huaj një punë në Zambia?

Shtetasit e huaj që duan të punojnë në Zambia për një periudhë të shkurtër kohe mund të hyjnë në vend me një vizë biznesi dhe të aplikojnë për një leje pune sapo të mbërrijnë. Aplikantët duhet të kontaktojnë ambasadën ose konsullatën e Zambisë në vendin e tyre të banimit për të aplikuar për një vizë biznesi.

Cila është puna më e paguar në Zambia?

Këto janë disa nga punët më të paguara në Zambia.

1,000 kwacha zambiane janë rreth 58 euro ose 59 dollarë amerikanë. 1,000 kwacha zambiane janë gjithashtu rreth 4700 rupi indiane ose 402 juanë kinezë.

Kirurgët dhe mjekët mund të kenë paga mujore që variojnë nga 10,500 ZMK deri në 35,300 kwacha Zambian.

Gjyqtarët dhe avokatët mund të marrin paga mujore që variojnë nga 8,000 ZMK deri në 30,000 kwacha Zambian.

Stafi dhe menaxherët e bankës mund të presin paga mujore në një interval midis 6,700 dhe 22,600 kwacha Zambian.


Imazhi i mësipërm tregon diku në Zambia. Foto nga Emma Svalstad on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *