,

Si të gjeni një punë në Armeni

Për të gjetur një punë në Armeni, mund të filloni nga Stafi. jam Listë. jam. Kushdo që dëshiron të gjejë një punë në Armeni duhet të kërkojë fillimisht një punë. Ju mund të kërkoni agjenci rekrutimi në Armeni. Dhe mund të kërkoni punë në grupet e Facebook në Armeni.

Pasi të gjeni një punë, mund t'ju duhet një leje pune. Ju mund ta bëni këtë nga jashtë ose në Armeni. Qytetarët dhe banorët armenë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta. Ju mund ta bëni këtë së bashku me punëdhënësin tuaj të ri ose agjencinë e punësimit. Ose mund të gjeni një skemë për vizë pune, në mënyrë që të vini në Armeni pa një ofertë pune më parë. Lexoni më shumë më poshtë se si të gjeni një punë në Armeni.

Shumica e faqeve të internetit ose aplikacioneve janë në anglisht dhe armeni. Nëse ju nevojitet, përdorni Google Translate ose ndonjë shërbim tjetër përkthimi.

Së pari, gjeni një punë dhe më pas do të shqetësoheni për një leje pune nëse ju nevojitet.

Si të gjeni një punë në Armeni

Ju mund të gjeni një punë në Armeni duke kërkuar në internet për mundësi pune në Armeni. Ju mund të gjeni një punë ose në një kompani ose një agjenci rekrutimi.

Qytetarët dhe banorët armenë nuk kanë nevojë për leje pune për të gjetur një punë. Në shumicën e rasteve, çdo kombësi tjetër dëshiron të aplikojë për një leje pune për të punuar me dokumente të rregullta.

Faqet e internetit të punës në Armeni

Shumë faqe interneti pune mund t'ju ndihmojnë të gjeni punë në Armeni. Disa fokusohen në profesione dhe industri specifike. Kërkimi i një pune në këto faqe interneti të njohura të punës është një fillim i mirë.

BaiduGoogleNaverSogouYandex, ose ndonjë motor tjetër kërkimi mund të jetë një fillim i mirë për një kërkim pune. Ju mund të kërkoni për një punë që dëshironi. Ky mund të jetë, për shembull, "menaxher ndërtimi në Jerevan” ose “Mekanik në Gyumri”. Përdorni gjuhën që ndiheni më rehat duke folur. Shkoni përtej faqeve të para. Shkoni thellë me kërkimin tuaj. Ju do të merrni një kuptim të menjëhershëm të asaj që është përreth dhe cilat faqe interneti për punë i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

Kërkoni një organizatë që mund të ketë mundësi pune për ju. Për shembull, kërkoni "Menaxheri i hotelit në Vagharshapat" ose "Menaxherë të Bankës në Jerevan". Google Maps, Baidu Maps, Naver Maps, 2GIS ose çdo aplikacion tjetër hartash, mund t'ju ndihmojnë të gjeni punëdhënës pranë jush ose jashtë vendit.

Grupet në Facebook mund të jetë gjithashtu një opsion për të filluar të shihni se çfarë është rreth jush. Ju mund të kërkoni për Grupet në Facebook duke diskutuar Armeninë dhe vendet e punës.

Listë. jam 

Stafi. jam 

Punët e WeXpats 

rrjeti i punës. jam 

punë. jam,

ijob. jam 

Grupet në Facebook dhe media të tjera sociale për të gjetur një punë në Armeni

Grupet në Facebook t'ju ndihmojë të lidheni me njerëzit për punë në Armeni. I gjeta këto grupe duke folur për punë në Armeni. Mund të kërkoni më shumë.

am.linkedin.com është gjithashtu i popullarizuar në lidhje me rrjetet për punë në Armeni.

Agjenci rekrutimi në Armeni

Ju mund të kërkoni një agjenci rekrutimi që mund t'ju ndihmojë. Mund të shkruani "agjenci rekrutimi pranë Yerevan" në Google Maps ose në ndonjë aplikacion tjetër hartash. Aty mund të gjeni një listë të agjencive përkatëse me të cilat mund të kontaktoni. Ju mund të kërkoni në zonën tuaj për agjencitë lokale të rekrutimit nëse nuk jeni në Armeni. Ata mund t'ju ndihmojnë të gjeni një punë në Armeni.


Kini parasysh se nuk duhet të paguani një agjenci kur ju gjejnë një punë. Prandaj, kini kujdes kur një agjenci kërkon para.

Kërkoni rreth jush për punë në Armeni

Flisni me këdo që mund të ketë udhëtuar ose punuar në Armeni. Disa nga miqtë ose familja juaj do të njohin dikë që njeh dikë. Pyetni përreth dhe gjeni mundësi midis kontakteve tuaja.

Për të gjetur një punë në Armeni, shikoni gazetat lokale, tabelat e buletineve, radion dhe fjalët e gojës. Radiot dhe gazetat lokale janë burime të mira informacioni rreth vendeve të punës në Armeni.

Ju mund të dërgoni email bizneseve dhe kompanive lokale për punë në Armeni

Ju mund të kërkoni për kompani dhe biznese lokale në Armeni. Një mjet i thjeshtë për ta bërë këtë është çdo aplikacion harte. Më poshtë është, për shembull, një kërkim në Google Maps për "fabrika pranë Jerevanit".

Ecni kudo në Armeni për punë të mundshme

Nëse jeni diku në Armeni, mund të eksploroni zonën dhe të shihni se çfarë mundësish pune ka rreth jush. Ju mund të kërkoni organizata dhe biznese rreth jush dhe t'i vizitoni ato. Për shembull, më poshtë është një kërkim në Google Maps për "tregun afër Gyumrit". Ju mund t'i shihni këto vende për të kërkuar mundësi pune.

Kërkoni për skema punësimi

Ju mund të aplikoni për një skemë punësimi ose një program mbështetës punësimi për t'ju ndihmuar të gjeni një punë. Këto programe mund të jenë lokale ose kombëtare. Ato mund të jenë të hapura vetëm për banorët armenë, por mund të jenë të disponueshme edhe për të huajt. Ju mund të kërkoni për "Skema e punësimit në Armenia" ose "Programi i punësimit në Armenia". Ju mund të kërkoni për skema punësimi në qeverinë tuaj lokale ose ambasadë.


 Burimi: SimilarWeb

Foto nga Naira Babayan

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *