, ,

Si të merrni një vizë për Kanada nga Shqipëria

Për të marrë një vizë për në Kanada nga Shqipëria, mund të filloni me Emigracioni dhe shtetësia e qeverisë së Kanadasë. Ju do të duhet të vizitoni konsullatën tuaj më të afërt të vendit. Kjo është një listë e ambasadat e vendit në botë.

Planifikimi dhe sigurimi që keni të gjithë dokumentacionin e nevojshëm është thelbësor kur aplikoni për vizë në Kanada dhe merrni miratimin. Ky artikull do të ofrojë një përmbledhje të llojeve të ndryshme të vizave të disponueshme për udhëtarët ndërkombëtarë në vend dhe do të ofrojë këshilla për paraqitjen e një aplikacioni që zyrtarët e imigracionit do ta miratojnë shpejt.

Si të merrni një vizë për Kanada nga Shqipëria

Qytetarët shqiptarë mund të aplikojnë për vizë në Kanada në adresën Emigracioni dhe Shtetësia e Qeverisë së Kanadasë, e cila është përgjegjëse për përpunimin e aplikimeve për viza në Kanada. Ju mund të gjeni llojin e vizës që ju nevojitet në atë faqe. 

Për shtetasit e Shqipërisë, kërkohet vizë për të hyrë në Kanada pasi Shqipëria nuk ka përjashtime nga viza ose Autorizimi elektronik i udhëtimit (ETA) marrëveshje me Kanadanë. Për të vizituar, punuar ose për t'u zhvendosur në Kanada, qytetarët shqiptarë duhet të pajisen me vizë. Ky është rasti edhe për qytetarët përreth 148 kombe të tjera të cilëve u kërkohet të marrin vizë për në Kanada.

Megjithatë, disa shtetas të huaj kanë nevojë për vizë për të hyrë në Kanada. Nëse dëshironi të shkoni në këtë vend për qëllime biznesi, shkolle ose personale, do t'ju duhet viza e duhur.

Gjithashtu, kontrolloni Puna më e paguar në Kanada

Për të aplikuar për vizë në Kanada nga Shqipëria, do t'ju duhet të ndiqni këto hapa.

Kontrolloni përshtatshmërinë tuaj në Faqen e internetit të IRCC.

Krijoni një llogari dhe plotësoni formularin e aplikimit.

Paguaj tarifën e aplikimit.

Paraqisni aplikacionin tuaj online ose personalisht.

Prisni për përpunim (koha e përpunimit ndryshon).

Merrni pjesë në një intervistë (nëse kërkohet).

Merrni vizën tuaj nëse miratohet.

Llojet e vizave për të cilat mund të aplikoni

Nëse jeni shtetas i Shqipërisë dhe dëshironi të vizitoni Kanadanë për qëllime pune, udhëtimi ose studimi, do t'ju duhet të merrni një vizë. Kanadaja ofron lloje të ndryshme vizash bazuar në qëllimin e vizitës suaj. Llojet e vizave janë:

Leja e studimit - Për duke studiuar në Kanada, program afatshkurtër ose diplomë.

Leje pune - Për punë e përkohshme në Kanada, me një ofertë pune nga një punëdhënës kanadez.

Vizë për pushime pune – për të rinjtë nga vende të zgjedhura për të udhëtuar dhe punuar në Kanada.

Hyrja Express – që punëtorët e kualifikuar të emigrojnë përgjithmonë në Kanada programe të ndryshme.

Super Viza - Për prindërit ose gjyshërit e qytetarëve kanadezë ose banorë të përhershëm për të vizituar Kanadanë për një periudhë të gjatë.

Viza për Vizitor Biznesi - Për vizita të lidhura me biznesin në Kanada, të tilla si pjesëmarrja në takime ose negociimi i kontratave.

Programi i emëruar provincial – për Emigracionin përmes emërimi krahinor ose territorial.

Sponsorizim familjar - duke sponsorizuar anëtarët e kualifikuar të familjes për të ardhur dhe për të jetuar në Kanada.

Lexoni më shumë rreth Programi i punëtorëve të kualifikuar në Kanada

A ka nevoje shqiptareve per vize ne Kanada

Qytetarët e Shqipërisë kanë nevojë për vizë për të hyrë në Kanada. Ju mund të merrni detaje të mëtejshme duke kontaktuar ambasadën kanadeze në zonën tuaj. Për shtetasit shqiptarë, një vizë tranziti për në Kanada është një nevojë e domosdoshme.

Si të merrni një vizë turistike në Kanada

Nëse planifikoni të aplikoni për një vizë vizitori për të udhëtuar në Kanada nga Shqipëria, është e rëndësishme të mblidhni paraprakisht të gjitha dokumentet dhe informacionin e nevojshëm. Dokumentet e kërkuara mund të ndryshojnë në varësi të vendit të shtetësisë dhe qëllimit të vizitës suaj.

Për më tepër, shumica e aplikantëve u kërkohet të japin biometrike si shenjat e gishtërinjve dhe një foto si pjesë e procesit të aplikimit. Për të siguruar biometrikë, do t'ju duhet të ndiqni udhëzimet e dhëna nga Qeveria kanadeze. Kjo mund të përfshijë vizitën e një qendre të aplikimit për vizë ose një vendndodhje tjetër të caktuar.

Procedurat standarde për aplikimin për një vizë vizitori në Kanada zakonisht përfshijnë sa vijon:

Merrni dokumentacionin e nevojshëm për të vërtetuar se i plotësoni kërkesat për vizë.

Aplikimi për një vizë vizitori mund të bëhet online duke krijuar një llogari, duke ngarkuar dokumentet tuaja dhe duke paguar tarifat tuaja në internet.

Përfshini tuajin gjurmët e gishtave dhe një fotografi (biometrike).

Pas dorëzimit të aplikimit tuaj online për një vizë turistike, qeveria kanadeze do të shqyrtojë dokumentet tuaja dhe mund të kërkojë informacion ose dokumente shtesë. Kjo mund të përfshijë pjesëmarrjen në një intervistë me zyrtarë në vendin tuaj, duke iu nënshtruar një provim mjekësor, ose duke marrë një çertifikatë policie.

Si të merrni një vizë pune në Kanada nga Shqipëria

Për të marrë një vizë pune në Kanada nga Shqipëria, në përgjithësi duhet të ndiqni këto hapa:

Gjeni një ofertë pune nga një punëdhënës kanadez i autorizuar për të punësuar punëtorë të huaj.

Përcaktoni llojin e lejes së punës që ju nevojitet, si për shembull një leje pune specifike ose e hapur për punëdhënësin.

Nëse nuk i plotësoni kriteret për një përjashtim nga LMIA, punëdhënësi duhet të marrë një Vlerësim të Ndikimit në Tregun e Punës (LMIA) nga qeveria kanadeze.

Plotësoni formularin e aplikimit për leje pune në internet dhe paguani tarifat e kërkuara.

Paraqisni aplikacionin tuaj dhe dokumentet mbështetëse, duke përfshirë ofertën tuaj të punës, LMIA dhe biometrikën.

Prisni që aplikimi juaj të përpunohet nga qeveria kanadeze, gjë që mund të zgjasë disa javë ose muaj.

Nëse miratohet, merrni lejen tuaj të punës dhe udhëtoni në Kanada për të filluar punën.

Pra, nëse jeni të interesuar të filloni karrierën tuaj në Kanada, lexoni Si të gjeni një punë në Kanada? Ky është një udhëzues i shpejtë për të gjithë, të huaj dhe kanadezë.

Kontrolloni punët e qeverisë në Kanada me sponsorizimin e vizave

Si të merrni një vizë studentore për në Kanada

Për të marrë një vizë studentore për në Kanada nga Shqipëria, duhet të aplikoni në mënyrë aktive dhe të pranoni një Institucioni i caktuar i mësimit (DLI) në Kanada. Së pari, ju duhet të gjeni një universitet ose një institucion mësimor që do t'ju regjistrojë. Më pas, do t'ju duhet të merrni një Leje kanadeze studimi dhe një vizë studentore kanadeze për qëndrimin tuaj.

Si të merrni një vizë familjare në Kanada

Nëse dëshironi të sillni anëtarët e familjes që të jetojnë me ju në Kanada, mund të jeni në gjendje t'i sponsorizoni ata për qëndrim të përhershëm nëpërmjet Programi i sponsorizimit të klasës familjare. Këtu janë hapat e përgjithshëm që duhen ndjekur:

Përcaktoni përshtatshmërinë tuaj si sponsor: Ju duhet të jeni shtetas kanadez ose banor i përhershëm dhe të plotësoni kërkesa të tjera specifike.

Përcaktoni përshtatshmërinë e anëtarëve të familjes suaj: Ata duhet të kualifikohen si bashkëshort/partner i ligjshëm, fëmijë në ngarkim ose prind/gjysh.

Aplikoni për të sponsorizuar anëtarët e familjes tuaj: Ju do të duhet të aplikoni për Imigrim, Refugjatët dhe Shtetësia Kanada (IRCC) për të sponsorizuar anëtarët e familjes tuaj.

Paraqisni aplikimin e tyre për qëndrim të përhershëm: Pasi të miratohet si sponsor, anëtarët e familjes suaj duhet të aplikojnë.

Prisni për përpunim: Kohët e përpunimit mund të ndryshojnë në varësi të faktorëve të tillë si vendi i origjinës dhe nëse kërkohet dokumentacion shtesë.


BurimetEmigracioni dhe Shtetësia e Qeverisë së Kanadasë

Imazhi i kopertinës është në Shqipëri. Foto nga Xhiliana Cane on Unsplash

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

4 përgjigje për “Si të merrni një vizë për Kanadanë nga Shqipëria”

 1. ledion kusho

  persh si kaloni jam nje qytet dhe kam nje te aferm qe me jep garanci per te qendruar ka shpin e vet esht esht i rregullt kam shum vite pa e takuar do kisha deshir te takoja car procedura mund te bej per aplikim vize turistike dhe cfar kritere duhet te plotsoj faleminderit

 2. Kristofor Sokrat Theodhori

  Jam nje qytetar me banim ne Tirane, kam Djalin (Eron Kristofor Theodhori), motren (Ana Sokrat Kore), dhe vajzat e motres me familje me banim te perhershem ne Toronto Kanada prej shume vitesh, kisha deshire te aplikoje per vize turistike, ju falenderoj

  1. përshtatës

   pershendetje une jam i interesuar te paisem me vize turistike Kanadeze nje aferm me fton ne shtepin e ti , si eshte e mundur pasi qe jam nga Kosove ju lutem me kontaktoni ne email

  2. Kastriot Elezi / -SHKODER tel.0682730219 /

   Pershendetje jam i interesuar te paise me vize Kanadeze bashke me baskeshorten time pasi nji afrem i familjes [djali i tezes] me ka pamje ne shtepin e tij ju lutem si mund te me ndihmoni qe aplikimi te jete i sakte faleminderit

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *