,

Sistemi arsimor në Palestinë

Në sistemin arsimor në Palestinë, arsimi bazë i detyrueshëm përfshin klasat 1-10, të cilat ndahen në fazën përgatitore, klasat 1 deri në 4, dhe fazën e fuqizimit, klasat 5 deri në 10. Arsimi i mesëm, i cili përfshin arsimin e mesëm të përgjithshëm dhe një pak shkolla të mesme profesionale, është për nxënësit e klasave 11 dhe 12.

Sistemi arsimor në Palestinë

Ministria palestineze merret me sistemin arsimor në Palestinë. Këtu shkollat ​​përgjithësisht ndahen në djem dhe vajza. dhe shkollat ​​e përbashkëta. Regjistrimet janë të larta. Normat e shkrim-leximit janë gjithashtu relativisht të larta atje.

Ekzistojnë tre lloje shkollash në Palestinë: shkolla për djem, shkolla për vajza dhe shkolla bashkë-edukative.

Në sistemin arsimor në Palestinë, arsimi bazë i detyrueshëm përfshin klasat 1-10, të cilat ndahen në fazën përgatitore, klasat 1 deri në 4 dhe fazën e fuqizimit (klasat 5-10). Arsimi i mesëm, i cili përfshin arsimin e mesëm të përgjithshëm dhe disa shkolla të mesme profesionale, është për nxënësit e klasave 11 dhe 12. Ka 11 universitete (10 private dhe një publike) dhe 11 kolegje teknike (4 Autoriteti Palestinez, 2 UNWARY, 4 publike dhe 1 privat) në arsimin terciar, që të gjitha ofrojnë kryesisht kurse katërvjeçare. Për më tepër, 19 kolegje komunitare (1 Autoritet Palestinez, 9 publike, 2 UNWARY dhe 7 private) ofrojnë kurse diplome dyvjeçare në specializimet teknike dhe tregtare.

Edhe nëse nxënësit e klasave 1-3 nuk performojnë mirë, politika e ministrisë i ndalon ata të përsërisin një notë në atë nivel. Megjithatë, nxënësit e klasave 4 deri në 12 duhet të përsërisin. Studentët që përsëriten përbëjnë jo më shumë se 5% të grupit të klasës, bazuar në rezultatin mesatar të arritjeve totale të studentëve për vitin. Nuk ka asnjë udhëzim korrigjues për studentët që janë emëruar të përsërisin gjatë vitit të tyre të përsëritur.

Shkollat ​​në Palestinë

Këto janë disa shkolla të mira në Palestinë.

Shkolla Ndërkombëtare Al-Jinan
Adresa: PO Box: 413 / Al-Ersal St.
Ndërtesa Amaar, kati i 6-të; Ramallah, Palestinë
Tel: 972 2 2421966

Shkolla Ndërkombëtare Al-Jinan përqendrohet në klasat e teknologjisë dhe kodimit. Këtu fillon nga shkolla fillore në shkollën e mesme. Ka planprogramin e strukturuar dhe qasjen progresive. Wasshtë themeluar nga akademikë dhe profesionistë të njohur të biznesit. Këtu, kampusi modern përfshin një sallë me shumë qëllime.

Shkolla Amerikane e Palestinës (ASP)
Adresa: Rruga 15 Beit Nabala,
El-Bireh, Palestinë
Tel: 972 2 242-5928 /

ASP është një shkollë dy-gjuhëshe ndërkombëtare për studentët. Fromshtë nga kopshti në klasën e 12-të. Ajo u themelua në 1995. Nga të rinjtë palestinezë që ktheheshin nga Amerika e Veriut. Shtë një institucion arsimor me kurse në arabisht. Isshtë nga klasa 1-6 dhe anglishtja nga 7-12.

Shkolla Baccalaureate e Pionierëve (PBS)
Adresa: Beit Iba
Nablus, Bregu Perëndimor, Palestina
Tel: 972 9 234-4765

Pioneers është një shkollë dygjuhëshe ndërkombëtare. Këtu arsimi për nxënësit është nga kopshti në klasën e 12-të. Klasat e fesë përqendrohen në Islam dhe Krishterim. Së bashku me këto kurse ekzistojnë edhe mësim jashtëm dhe edukim fizik.

Shkolla e Miqve Ramallah (RFS)
Adresa e postës: PO Box 7
Beit JalaVia Izrael
Tel: 972 2 2741247

RFS bazohet në parimet Quaker. Nxënës nga para-kopshti deri në klasën 12. Ka një Shkollë të Ulët dhe Kampuse të Epërme gjithashtu. Ai përfshin pajisje si laboratorë të teknologjisë së lartë, kopsht, Auditor, fushë futbolli, pistë, fushë basketbolli dhe palestër.

Shkolla Ndërkombëtare Franceze në Bregun Perëndimor

Lycée Français International de Ramallah
Adresa: Zona Industriale Ramallah afër Tokës Argëtuese Mukhmas
Ramallah, Palestinë
Tel: 970 (0) 594 103 103

Lycée Français International de Ramallah është e vetmja shkollë që ofron programe frënge, angleze dhe arabe. Filloi si kopshti parashkollor. Kurrikula bazohet plotësisht në sistemin francez. Shkolla funksionon nën Ministrinë Franceze.

Shkolla Ndërkombëtare Gjermane në Bregun Perëndimor

Qendra edukative e Talitha Kumi
Adresa: PO Box 66
Ramallah, Palestinë
Tel: 970 2 295 2286

Talitha Kumi ofron klasa nga klasa e parë në shkollë të mesme. Ky kompleks përfshin një kopsht kopsht, një kolegj, shkollë për vajza si dhe një shtëpi mysafire.
Shtë pjesë e rrjetit ndërkombëtar të Shkollave të Huaja Gjermane. Ata përgjithësisht ndjekin kurrikulën palestineze.

Shkolla Ndërkombëtare në Gaza

Shkolla Ndërkombëtare Amerikane në Gaza (AISG)
Adresa: Rruga Nazareth
Gaza, Palestinë
Tel: 72 8 2880440/1

AISG është një shkollë ndërkombëtare e vendosur në Gaza. Coshtë bashkë-arsimues nga shkolla fillore dhe e mesme, një kopsht fëmijësh, shkollë fillore dhe një shkollë të mesme.


Burimet: Kuotat e emigrantëve, Wikipedia Arsimi në shtetin e Palestinës

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *