,

Spitalet më të mira në Irak

Disa nga spitalet më të mira në Irak: 

  • Spitali Ibn Sina
  • Spitali privat Al Moosawi
  • Spitali Par
  • Spitali Rizgari

Në vitet e fundit, Iraku kishte zhvilluar një sistem falas të centralizuar dhe universal të kujdesit shëndetësor. Në vitin 1970, ata filluan të përdorin një model të kujdesit kurativ me bazë spitalore dhe me kapital intensiv. Iraku, ndryshe nga vendet e tjera më të varfra, të cilat përqendroheshin në kujdesin shëndetësor masiv duke përdorur praktikues të kujdesit parësor, Iraku zhvilloi një sistem të perëndimizuar spitalesh të sofistikuara me procedura të avancuara mjekësore, të ofruara nga mjekë specialistë. Raporti i UNICEF/OBSH-së vuri në dukje se para vitit 1990, 97 përqind e banorëve urbanë dhe 71 përqind e popullsisë rurale kishin akses në kujdesin shëndetësor parësor falas.

Spitalet më të mira në Irak

Në vitet e fundit, Iraku ka zhvilluar një sistem shëndetësor falas të centralizuar dhe universal. Për momentin, nuk ka asnjë mjek që punon në rreth gjysmën e objekteve të kujdesit parësor në vend. Shumica e këtyre strukturave nuk kanë ujë të rrjedhshëm, kanë pajisje të vjetruara dhe kanë pak barna dhe furnizime të tjera thelbësore mjekësore. Mjekët këtu janë shpesh tepër të specializuar dhe kërkojnë trajnim më të gjerë.

Këto janë disa nga spitalet më të mira në Irak.

Spitali Ibn Sina

 

Spitali Ibn Sina ndodhet në Zonën Ndërkombëtare të Bagdadit, Irak. Spitali u mor nën kontroll nga Forcat e Armatosura të Shteteve të Bashkuara kur Saddam Hussain u mor në paraburgim. Spitali drejtohej nga Shërbimet e Armatosura të Shteteve të Bashkuara deri më 30 Shtator 2019. Spitali iu kthye qeverisë Irakiane në 1 Tetor 2009 ashtu siç drejtohej më parë nga Forcat e Armatosura të Shteteve të Bashkuara gjithashtu. Mjekët në stafin e spitalit dinë anglisht që ndihmon shumicën e pacientëve të huaj të trajtohen në mënyrën më të mirë. Ky spital është gjithashtu i lidhur me Ministrinë e Shëndetësisë të Irakut.

Spitali privat Al Moosawi

Spitali Al Moosawi është një spital privat në qytetin Basra të Irakut. Ky është një spital i përgjithshëm i cili mbulon një gamë të madhe të specialiteteve mjekësore. Stafi i spitalit është shumë i njohur me gjuhën angleze që e bën atë një spital të mirë për trajtimin e të huajve. Personeli i spitalit gjithashtu ka përvojë të madhe në trajtimin e pacientëve të huaj, veçanërisht shtetasve britanikë dhe amerikanë.

Basra, Irak

Hapur 24 orë

+964 770 493 9583

Spitali Par

Spitali Par është spitali privat i vendosur në qytetin e Irakut në Erbil. Spitali ofron pajisje mjekësore për pothuajse çdo fushë. Spitali ofron cilësinë më të lartë të klinikës për pacientët në Ebril. Stafi i spitalit flet shumë anglisht, gjë që gjithashtu ndihmon shumicën e popullsisë të trajtohet në spital.

Erbil 44001, Irak

Hapuni orët 24

+964 66 210 7001

Spitali Rizgari

Spitali Rizgari është një spital i drejtuar nga qeveria i vendosur në qytetin Ebril të Irakut. Spitali ka staf me përvojë dhe anglishtfolës. Spitali Rizgari është i lidhur me Ministrinë e Shëndetësisë të Irakut. Spitali është lidhur me disa prej fondacioneve që ofrojnë shërbime për qytetarët që jetojnë në fshatra dhe zona të cilat nuk kanë shumë burime për ndihmë.

Qazi, Erbil, Irak

Ostilolaps 24 orë (e premte e mbyllur)

+964 66 227 1516

Si të gjeni një spital në Irak?

Kujdesi shëndetësor në Irak është falas dhe universal për të gjithë ata që jetojnë në Palestinë.

Për të gjetur një spital në Irak, mund të kërkoni në Google Maps ose çdo aplikacion harte që ju pëlqen. Shkrova "Spitalet në Irak" në Google Maps dhe më poshtë, tregoj rezultatin.


Burimet: Kujdesi Allianz, wikipedia

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *