,

Sistemi i transportit në Sudanin e Jugut

Sistemi i transportit në Sudanin e Jugut përfshin katër rrugë:

Rrugët, Hekurudhat, Lumenjtë dhe Ajri.

Megjithatë, transporti rrugor dominon në Sudanin e Jugut.

Lidhja kryesore detare e Sudanit të Jugut bëhet përmes:

Via Mombasa, Kenia.

Ndërsa Sud Sud Djibouti portet gjithashtu luajnë një rol.

Ministria e Transportit dhe Rrugëve ishte përgjegjëse për shërbimet e transportit dhe infrastrukturën në Sudanin e Jugut.

MTR u nda në gjashtë drejtori:

Drejtoria e Rrugëve dhe Urave (DRB);

Drejtoria e Transportit Rrugor dhe Sigurisë;

Transporti në hekurudhë;

Transporti lumor;

Transporti Ajror dhe;

Administrata dhe Financa.

Si të lëvizni në Sudanin e Jugut

Ka disa mënyra transporti në Sudanin e Jugut.

Ajër

Mënyra më e përshtatshme për të kaluar në Sudanin e Jugut është në një nga disa linja ajrore vendase, por kini parasysh se disa janë të ndaluara në Bashkimin Evropian (BE), si Kush Air dhe South Supreme Airlines.

Shihni më poshtë South Sudan Airlines: 

Linjat Ajrore Etiopiane (ET)

Turkish Airlines (TK)

Flydubai (FZ)

Airways Kenya (KQ)

Egyptair (MS)

Infrastruktura e transportit ajror

Ka mbi 300 pista ajrore të shpërndara në të gjithë vendin, përveç aeroportit ndërkombëtar në Juba dhe aeroporteve vendase në kryeqytetet e nëntë shteteve të tjera. Gjatë trazirave civile, disa pista ajrore u ngritën për të shërbyer si vende për furnizimet ushtarake. Dhe përfundimisht u bënë qendra shpërndarjeje për ndihmën e dërguar nga OJQ-të dhe organizatat ndërkombëtare.

Të vetmet qytete me aeroporte me staf janë Juba, Malakal dhe Rumbek. Aeroplanët ndërkombëtarë ndonjëherë ndalojnë në Malakal dhe Wau. Vetëm Juba dhe Malakal kanë pista të shtruara; gjatësia e tyre është 2,400 dhe 2,000 metra. Gjendja e pistave të betonit është rreth mesatares. Infrastruktura aktuale e aeroportit mund të jetë më e besueshme dhe e mirëmbajtur më mirë.

rrugë

Sistemi i transportit rrugor është përgjegjësi e qeverisë federale, shtetërore dhe lokale.

Qeveria e Sudanit po punon më mirë për të lidhur sistemin e saj rrugor me fqinjët e saj. Për shembull, ekziston një rrugë që të çon në Republikën e Afrikës Qendrore dhe Rrugën e Shpëtimit Perëndimor që lidhet me Çadin.

Cilësia e rrugës

Jashtë Jubës ka vetëm disa rrugë të asfaltuara. Jashtë qyteteve, rrugët janë në gjendje të keqe, autostradat veriore shpesh mbyllen gjatë sezonit të shirave (korrik deri në shtator) dhe nuk ka drita rrugore.

Udhëtimet e gjata në këto rrethana kërkojnë një grup gjithëpërfshirës të pjesëve rezervë. Të gjitha makinat duhet të jenë në gjendje të kënaqshme funksionimi.

Jepet me qira nje makine

Ju mund të merrni me qira një makinë vetëm në Juba.

Taksi

Shumë taksi dhe taksi me motor janë në dispozicion në zonat urbane të Juba. Fatkeqësisht, shoferët jo gjithmonë e vënë në plan të parë sigurinë rrugore. Taksitë nuk kanë matës dhe përkundrazi kanë nevojë për pagesë të paracaktuar.

Disa nga agjencitë e taksive që mund të rezervoni online në Sudanin e Jugut janë:

Aplikacioni Raba Taxi

Aplikacioni Shilu Ana

DM City Cabs

Përdorni Hekurudhat

Të gjitha stacionet hekurudhore të Sudanit të Jugut janë në linjën 1959-1962 Babonasa-Wau. Hekurudha u shkatërrua dhe u minua gjatë Luftës së Dytë Civile Sudaneze. Është riparuar në vitin 2010 me 250 milionë dollarë nga OKB-ja.

Infrastruktura e transportit lumor.

Ju gjithashtu mund të shkoni rreth Sudanit duke bërë një udhëtim në Nil. Dhe rëndësia e tij në transportin e mallrave dhe shërbimeve parashikohet të rritet. Lumi Nil, i cili kalon në mes të Sudanit nga jugu në veri, ka qenë një dhuratë nga perëndia për udhëtime. Edhe pse trafiku ka qenë i kufizuar prej disa vitesh për shkak të barrierave fizike për shkak të pasojave të disa luftërave.
Rajonet jugore të Sudanit së shpejti do të kenë sërish shërbime të rregullta transporti tregtar. Juba Korporata e Transportit të Lumit (RTC) u privatizua kohët e fundit për të përmirësuar efektivitetin e rrjetit të transportit.

Si të shkoni nga Juba në Malakal

Ka katër mënyra për të shkuar nga Juba në Malakal me makinë ose aeroplan.

Juba në Malakal është 2069.1 km, dhe nëse shkoni atje me makinë, duhet të kaloni 37 orë 22 minuta.

Një mënyrë tjetër për të arritur në Malakal është me aeroplan.

Nga aeroporti i Jube në Asosa, ju duhen katër orë e 15 minuta, dhe më pas duhet të udhëtoni me makinë për në Malakal për dhjetë orë.

Nga aeroporti Jube në Gambela, duhen 15 orë 50 minuta, dhe më pas duhet të shkoni me makinë në Malakal për 16 orë 43 minuta.

Nëse dëshironi të shkoni nga Juba në aeroportin Wau, ju duhet vetëm një fluturim 1 orë, ndërsa një pjesë e udhëtimit është me makinë, e cila zgjat 27 orë.

Shikoni hartë.

Sistemi i transportit në Sudanin e Jugut është objekt i këtij artikulli.


Burimi: wikipedia, Udhëzuesi i Udhëtimit Botëror

Titulli i imazhit të kopertinës më sipër është në Sudan - një foto nga Yas S en on Shpërthe.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *