, ,

Udhëtimi pa viza në shtetin e Palestinës

Palestinë është shumë i famshëm si një atraksion turistik. Si çdo vit shumë vizitorë vijnë këtu për të parë vende të bukura në vend. Deti i Vdekur është pika më e ulët natyrore e Tokës. Isshtë vetëm në Palestinë. Pra, nëse jeni duke bërë një vizitë të menduar. Atëherë duhet të jeni të lumtur të dini se nuk kërkohet vizë për të hyrë në shtetin e Palestinës. Sidoqoftë, nëse jeni nga vende si Izraeli, Jordania ose Egjipti, atëherë mund t'ju duhet.

Dokumentet e kërkuara për të udhëtuar në Palestinë

Duhet të Keni Pasaportë të vlefshme
Për të hyrë në Izrael / Shtetin e Palestinës duhet të keni një pasaportë. Gjithashtu, pasaporta duhet të jetë e vlefshme për një minimum prej gjashtë muajsh nga data e hyrjes.
Bileta Si Dëshmi 
Gjithashtu, duhet të keni një biletë të vlefshme nisjeje nga vendi. Bileta duhet të jetë brenda tre muajve. Por, ju mund të qëndroni më gjatë nëse keni një vizë që ju lejon të qëndroni më gjatë.
vizat
Siç përmendet më lart, viza për Palestinën nuk kërkohet. Pra, mund të qëndroni më lart për qëndrime deri në 90 ditë për turizmi. Por nëse jeni nga një vend që ka kërkuar vizë, ju lutemi kontaktoni një ambasadë pranë jush.
Shënim pasaporte për vendet myslimane
Për shkak të marrëdhënieve të këqija midis Izraelit dhe shumë Në mënyrë arabe Vendet muslimane. Ata me vulat e hyrjes së Izraelit në pasaportat e tyre nuk lejohen.
zvogëloni këtë çështje, vizitorët tani marrin një kartë hyrje në vend të një pullë pas mbërritjes në Izrael. Gjithashtu, ata duhet të mbajnë një vulë derisa të largohen.
Ndërsa Izraeli nuk ju vulos në pasaportë. Por, autoriteti jordanez mund të vulosë. tregoj që e keni përtej Jordanit në Izrael dhe anasjelltas. Ose po shkoni ose po shkonit në Izrael.
Por ju mund t'i kërkoni ato me mirësjellje të mos e bëni këtë para se të përdorni pasaportën tuaj. Pra, ata do të vulosin një formular në vend.
Shtetasit e huaj mohohen hyrja në Izrael që nga marsi 2017. Nëse e kanë publikisht bëri thirrje për bojkot të vendit, ose mbështetjen e një organizate që e ka kërkuar atë.

Kostoja e vizës

Për ata që kërkojnë një B2 (vizë vizitori), kostoja është US $ 23, ndërsa kushton 46 dollarë amerikanë për një vizë studentore në Izrael. Aplikimet duhet të merrni përcolli në ambasadën ose konsullatën izraelite.

Dokumente të Përgjithshme

Izrael

Në përgjithësi ka dokumente civile në dispozicion për Izraelin. Megjithëse shënime të caktuara shkatërrohen brenda ose para vitit 1948. Një dokument specifik i renditur më poshtë mund të tarifohet për një tarifë. Për të marrë të dhëna specifike. Kjo përfshin adresat e postës dhe kërkesat e tarifave. Aplikanti do të kontaktojë autoritetin përkatës lëshues.

Bregu Perëndimor dhe Autoriteti Palestinez i Gazës

Perandoria Osmane, Mandati Britanik, Jordania, ose Egjipti, Izraeli dhe Autoriteti Palestinez ishin në Bregun Perëndimor dhe Gaza në kohë të ndryshme gjatë shekullit XX. Autoriteti lëshues për dokumente civile, varet nga koha dhe vendi i ngjarjes së dokumentuar të jetës.

Bregu Perëndimor dhe Gaza i nënshtrohen një sërë rregullash komplekse që përfshijnë Izraelin dhe Autoritetin Palestinez. Dokumentet civile të PA zakonisht do t'u paraqiten mbajtësve të Autoritetit Kombëtar Palestinez (PA). Por këta kandidatë duhet të aplikojnë për certifikata policie nga qeveria izraelite. Qytetarët izraelitë që banojnë ose banojnë në Bregun Perëndimor ose Gaza nuk janë subjekt dhe marrin dokumente nga Qeveria e Izraelit nga Autoriteti Palestinez.

Më 14 qershor 2007, Hamas mori kontrollin faktik administrativ të Gazës dhe lëshoi ​​dokumente civile në këtë territor, një organizatë e huaj terroriste e caktuar. Në qoftë se nuk konfirmohet nga Autoriteti Palestinez në Bregun Perëndimor, Qeveria e Sh.B.A nuk pranon dokumente të lëshuara nga Hamas në Gaza. Një aplikant është përgjegjës për dorëzimin tek Autoriteti Palestinez një dokument të lëshuar nga çdo agjenci qeveritare në Gaza pas 14 Qershorit 2007. Kjo nuk ndihmohet nga Konsullata e Përgjithshme Amerikane në Jeruzalem.

Jeruzalemin Lindor

Jeruzalemi Lindor drejtohet nga ligji, juridiksioni dhe qeveria e Shtetit të Izraelit që nga 28 Qershori 1967. Në fazën e fundit të negociatave midis Izraelit dhe Palestinës. Deklarata e Parimeve Izraelo-Palestineze, e nënshkruar në 13 Shtator 1993, shtyu shitjen e statusit të përhershëm të Jeruzalemit. Që nga viti 2002, Autoriteti Palestinez ka qenë kompetent për disa periferi në Jeruzalemin Lindor. Statusi i "banorit të përhershëm" të Izraelit mbahet nga palestinezët në Jeruzalemin Lindor. Shumica e tyre nuk aplikuan për shtetësi izraelite për arsye politike. Dokumentet jordaneze, përfshirë pasaportat, të dhëna palestinezëve nga Bregu Perëndimor dhe Jeruzalemi Lindor.

 

Në disa raste, aplikantët nga Jeruzalemi Lindor nuk janë në gjendje të marrin dokumente civile nga Izraeli ose Autoriteti Palestinez.

Certifikatat e lindjes

Izrael

Në dispozicion:

  • Për aplikantët që kanë lindur në Izrael dhe Jeruzalemin Lindor që nga viti 1948 dhe që kanë lindur përgjithësisht para kësaj kohe, certifikatat e lindjes janë gjithmonë në dispozicion.
  • "Eishor Lidah" ​​është në dispozicion për të huajt e lindur në Izrael, me "Pohimi i Lindjes".
  • "Tamsit Rishum" - "Ekstrakt i Lindjes", nëse certifikata e lindjes e vendit nuk ekziston, është në dispozicion për qytetarët e Izraelit që kanë lindur jashtë vendit.
  • "Tamsit Rishum" për ndryshimin e emrit dhe statusit martesor është gjithashtu i disponueshëm.
  • Emri i dokumentit: "Teudat Lidah", ose "Certifikata e Lindjes", "Eishor Lidah" ​​ose "Certifikata e Lindjes" për të huajt, për shtetasit e Izraelit, përfshirë ata që kanë lindur jashtë vendit, "Tamsit Rishum" ose "Ekstrakt i Lindjes"

 

Autoriteti lëshues: Ministria e Brendshme e Izraelit

 

Vula (at) e veçanta / Ngjyra / Formati: Ministria e Brendshme (MB) vulën e të gjitha dokumenteve të mësipërme. Shtë në anglisht dhe hebraisht.

 

Titulli: Nëpunës, Autoriteti i Emetimit i MOI Izraelit:

 

Kriteret e regjistrimit: Mund të aplikoni në çdo zyrë të Ministrisë së Brendshme Izraelite në internet. Gjithashtu mund të kërkojë një person.

Çertifikatat e martesës
Zyrat qeveritare në Izrael dhe Bregun Perëndimor nuk lëshojnë certifikata martese. Kërkesat më pas i dërgohen bashkësisë fetare të interesuar për certifikata martese.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *