,

10 universitetet më të mira në Hong Kong

Ekzistojnë afërsisht 22 Universitete që japin çmime për diplomë në Hong Kong. Tetë prej të cilave janë publike dhe pjesa tjetër e universiteteve janë private. Për shumicën e klasave, të tetë universitetet publike në Hong Kong përdorni anglisht. Më poshtë është lista e Universiteteve në Hong-Kong:

Emrat e Universitetit( Rank-urtë)

1. Universiteti i Hong Kongut

2. Universiteti Kinez i Hong Kongut

3. Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë në Hong Kong

4. Universiteti i qytetit të Hong Kong-ut

5. Universiteti Politeknik i Hong Kongut

6. Universiteti Baptist i Hong Kongut

7. Universiteti Lingnan

8. Universiteti i hapur i Hong Kongut

9. Universiteti i Edukimit në Hong Kong (Instituti i Edukimit në Hong Kong)

10. Universiteti Hong Kong Shue Yan

Universitetet më të mira në Hong Kong 

Sipas QS World University Rankings® 2020, Hyrja më e lartë e Hong Kongut është Universiteti i Hong Kongut (pozicioni i 22-të). Universiteti i Qytetit në Hong Kong renditet në mesin e 48 më të mirëve, ndërsa Universiteti Politeknik i Hong Kongut renditet i 100-ti. Gjithashtu, Universiteti Kinez i Hong Kongut nuk është shumë larg në vendin e 75-të. Ka shumë përfitime të studimit në Hong Kong. Do të mësoni disa gjuhë të reja si Mandarin, Kantonez dhe Kinezisht. Ka edhe disa dobësi, pasi ju duhet të përshtateni me mjedisin që ndryshon dhe të mësoheni edhe me ushqimin.

1.Universiteti i Hong Kong

Shtë një nga universitetet më të mirë në Azi dhe institucioni më i vjetër arsimor në Hong Kong. Ajo njihet gjithashtu shpesh si Harvardi i Lindjes dhe jepet si universiteti më i mirë në botë. Universiteti ka një kulturë shumë të larmishme që tërheq shumicën e studentëve nga Hong Kongu, Kinë. Universiteti ka një shkallë të shkëlqyer punësimi prej 99.96%. Kontaktoni institucionin

Universiteti Hong Kong ofron programe në më shumë se 70 fusha studimi, përfshirë 41 programe të nivelit universitar. Fakultetet dhe shkollat ​​e mëposhtme përbëjnë: Fakulteti i Arkitekturës, Arteve, Biznesit dhe Ekonomisë, Fakulteti i Stomatologjisë, Edukimit, Inxhinierisë, Drejtësisë, Shkencës, Shkencave Sociale.

Struktura e tarifave:

Pagesa mesatare e shkollimit në vit

 • Student : 16,76,091 INR
 • Pasuniversitar : 15,78,074 INR

Kostot në vit:

 • Kostoja e përgjithshme e jetesës: 3,92,068 INR
 • Akomodimi në kampus: 1,86,154 INR

QS Global World Ranking: #22

Renditja e Universitetit Aziatik: #3

Lokacioni: 9 / F, Njohja për ndërtimin e rrugës Pok Fu Lam, Pokfulam

2. Universiteti kinez i Hong Kongut

CUHK është një ndërmarrje e përbashkët midis Universitetit Shenzhen. Shtë një universitet i kërkimit publik dhe është themeluar në vitin 2012. CUHK ofron një gamë të gjerë të programeve akademike duke çuar në gradën bachelor përfshirë Arte, Administrim Biznesi, Arsim, Inxhinieri, Drejtësi, Mjekësi, Shkencë dhe Shkencë Sociale. Isshtë i vetmi universitet në Hong Kong që ofron një sistemi kolegjial

Struktura e tarifave:

Tarifa mesatare e shkollimit në vit *

 • STUDENT: 14,21,247 INR
 • i doktoratit: 8,92,641 INR

Kostot në vit *

 • Kostoja e përgjithshme e jetesës: 3,43,060 INR
 • AKKOMODIMI KAMPUS: 98,017 INR

Renditja globale e QS: #43

Renditja e Universitetit Aziatik: #10

Lokacioni: M6Q5 + 4X Longgang, Shenzhen, Provinca Guangdong, China

3. Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë i Hong Kongut

HKUST është një nga universitetet me rritje më të shpejtë në botë. Universiteti u rendit i dyti në Hong Kong. Universiteti ka katër shkolla kryesore akademike që ofrojnë programe të ndryshme në fusha të ndryshme. Ata ofrojnë programe të ndryshme në Shkencë, Inxhinieri, Biznes dhe Menaxhim. HKUST ka bërë bashkëpunim të ndryshëm të bërë me universitete të ndryshme në botë. HKUST ka bashkëpunuar gjithashtu me London Business of School.

Struktura e tarifave:

TREGUAJ TUITIONIT TER AVERACIONIT PER VITIN * 

PASGRAMUESIT: 7,84,626 

KOSTOT PER VITIN * 

 • Kostoja e përgjithshme e jetesës: INR 8,41,574 
 • KOMPANIMI I KAMPUS: INR 1,75,960 

Renditja globale e QS: # 27

Renditja e Universitetit Aziatik: #8

Lokacioni: Gjiri i Pastër i Ujit, Kowloon, Hong Kong

+ 852 2358 6000

4. Universiteti i qytetit të Hong Kongut

Universiteti i Qytetit në Hong Kong është gjithashtu i shkurtuar si QytetiU. Shtë gjithashtu një universitet i kërkimit publik dhe është themeluar në vitin 1984. Ky universitet është shpërblyer edhe me pozitën e 4-të në universitetet e reja. CityU ka shumë kolegje dhe shkolla, Kolegjin e Biznesit, Inxhinierinë etj.

Struktura e tarifave:

TREGUAJ TUITIONIT TER AVERACIONIT PER VITIN * 

 • NNDNVERSIM: 13,72,238 INR 
 • PASGRAMUESIT: 17,99,494 INR 

KOSTOT PER VITIN * 

 • Kostoja e përgjithshme e jetesës: INR 7,09,643 
 • KOMPANIMI I KAMPUS: INR 2,39,161 

Renditja globale e QS: # 48

Renditja e Universitetit Aziatik: # 19

Vendndodhja: 83 Ave Chee Ave, Kowloon Tong, Hong Kong

5. Universiteti Politeknik i Hong Kongut

PolyU është institucioni më i madh publik terciar për sa i përket numrit të studentëve. Universiteti ofron 220 programe pasuniversitare, universitare, çdo vit. Universiteti renditet i 25-ti në Azi nga A, 15-ta në universitetet e reja nga THE në 2020. Kontaktoni institucionin

Struktura e tarifave:

Pagesa mesatare e shkollimit në vit

 • Student: 13,72,238 INR
 • Pasuniversitar : 14,92,701 INR

Renditja botërore e QS: #75

Renditja e Universitetit Aziatik: #25

Rental: 11 Yuk Choi Rd, Hung Hom, Hong Kong

6. Universiteti Baptist i Hong Kongut

Sipas THE (Renditja e Universitetit Botëror), HKBU zë vendin e 60-të në renditjen e ndikimeve në Universitetin Botëror. Gjithashtu 70-ta e 100 Universiteteve më të Mëdha të Azisë në vitin 2019. Kontaktoni institucionin

Shkolla e Biznesit HKBU ofron kurse nën pesë departamente, Departamentet janë Kontabiliteti dhe Ligji, Ekonomia, Financat, dhe Shkencat e Vendimeve, Menaxhimi, Marketingu.

Jo vetëm kjo, por gjithashtu u rendit i 27-ti në Universitetin QS "50 nën 50" dhe i 58-ti për Universitetet Aziatike në vitin 2020. Shkalla e shkollimit është mjaft e ulët. Bursat janë në dispozicion për studentët me kualifikime të jashtëzakonshme akademike.

Struktura e tarifave:

Pagesa mesatare e shkollimit në vit

8,00,000 INR & INR 30,00,000 

Renditja botërore e QS: #264

Renditja e Universitetit Aziatik: #58

Rental: 224 Waterloo Rd, Kowloon Tong, Hong Kong

7. Universiteti i Edukimit në Hong Kong

E themeluar në 1994 si  Instituti i Edukimit në Hong Kong. Shtë një nga tetë Universitetet e subvencionuara nën Komiteti i Granteve Universitar të Hong Kongut.

In 2018, ajo u rendit e 9-ta në botë dhe e dyta në Azi (në fushën e Edukimit).

 • Renditur në vendin e 151-200 në botë (në fushën e gjuhësisë).
 • Renditja 251-300 në botë (në Psikologji).

Struktura e tarifave:

Pagesa mesatare e shkollimit në vit

 • Student: 13,39,108 INR
 • Pasuniversitar : 11,50,426 INR

KOSTOT PER VITIN * 

 • Kostoja e përgjithshme e jetesës: INR 4,90,085
 • KOMPANIMI I KAMPUS: INR 1,37,224 

QS WUR sipas Renditjes së Lëndëve: #16

Rental: 10 號 Lo Ping Rd, Ting Kok, Hong Kong

8. Universiteti Lingnan, Hong Kong

Universiteti Lingnan (LN / LU), është i vetmi universitet publik i arteve liberale në Hong Kong. Qëllimi kryesor i tij synon t'u sigurojë studentëve një arsimim në traditën e arteve liberale. Universiteti është anëtarësuar në Aleancën Globale të Arteve Liberale që nga viti 2012. Në 2015, Universiteti u zgjodh gjithashtu si një nga "Top 10 Kolegjet e Arteve Liberale Aziatike". Universityshtë universiteti i parë në Hong Kong që ka një ekipi i mësimit të shërbimit ngritur për të ndihmuar studentët. Për momentin, ekipi i tij i udhëzimit të karrierës ofron mundësitë e praktikës. Studentët që kërkojnë të fitojnë përvojë të vërtetë pune mund të afrohen në këtë universitet. Në të vërtetë, 82% e të diplomuarve të saj janë të punësuar mirë dhe 13% janë në studime të mëtejshme.

Struktura e tarifave:

Pagesa mesatare e shkollimit në vit

 • Student: 13,72,238 INR
 • Pasuniversitar : 6,94,744 INR

KOSTOT PER VITIN * 

 • Kostoja e përgjithshme e jetesës: INR 4,59,504 

QS Global World Ranking:#571-580

Renditja e Universitetit Aziatik: #113

Rental: 8 Castle Peak Rd, Tuen Mun, Hong Kong

9. Instituti i Arsimit të Lartë Caritas

Instituti është njohur më parë si Kolegji Caritas Francis Hsu. ajo është një kolegj pas mesëm në Hong Kong i themeluar nga Caritas Hong Kong.
Instituti aktualisht ofron një diplomë Bachelor (nderime) në Menaxhim Biznesi, Shkenca Sociale dhe Gjuhë dhe Studime Liberale; një Diplomë në Financë, Shkencë Kompjuterike, Shkenca Sociale dhe Disiplina Gjuhësore; dhe një Diplomë të Studimeve të Përgjithshme. Motoja e fundit e institutit, "Drejt një Universiteti Katolik".

Struktura e tarifave: ihe.edu.hk/index.html

Renditja e Botës: # 5202

Rental: 2 Chui Ling Lane, Tseung Kwan O (Dalja B, Stacioni i MTR Tiu Keng Leng), Territoret e Re

10. Universiteti Hang Seng i Hong Kongut


Universiteti Hang Seng i Hong Kongut është një universitet i vetë-financuar në Hong Kong. Ajo u themelua për herë të parë si Hang Seng Management College në vitin 2010 nga Shkolla e Tregtisë Hang Seng dhe u dha si titull universiteti në 2018.

Struktura e tarifave:dobishme-informacionit / tuition-tarifat /

Renditja e Botës: # 7200

Rental: Hang Shin Link, Siu Lek Yuen, Hong Kong

Vizitoni gjithashtu: herëgrafikimi.com, master.portal.com

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *