,

Universitetet më të mira në Irak

Iraku është një vend i pranishëm në pjesën perëndimore të Azisë dhe është fillimisht e njohur si Republika e Irakut. Bagdadi është qyteti më i madh në Irak dhe gjithashtu kryeqyteti i vendit. Iraku ka dy gjuhë zyrtare që janë kurde dhe arabisht pasi 99% e popullsisë në Irak janë myslimanë. Iraku gjithashtu ka një kulturë shumë të pasur dhe artizanatet e tij janë të famshme në të gjithë botën. Vendi ka nxjerrë shumë poetë dhe piktorë me famë botërore. Duke ardhur në sektorin arsimor të vendit, ai ka sistemin arsimor më të mirë në rajon. Shkalla e regjistrimit në arsimin fillor në vend është afërsisht 100%. Arsimi i lartë në Irak është i mirë, por qeveria nuk fokusohet në këtë pjesë. Universitetet në Irak kanë arritur disi të ruajnë standardet e arsimit. . Këtu janë universitetet më të mira në Irak.

Universiteti i Babilonisë

Universiteti i Babilonisë
Universiteti i Babilonisë eshte vendosur në Babiloni, Irak. Universiteti mëson një sërë rrymash si Inxhinieri, Artet e Bukura, Ligji, etj.
Ai përbëhet nga 20 kolegje gjithsej në shtetin Al-Hillah. Ky universitet gjithashtu filloi mësimin e natës në vitet 1990. Të cilat u bënë shumë të njohura rreth vitit 1997. Programi i mësimit të natës ndihmoi ata që përballen me vështirësi në shkollë. Universitetet kanë shumicën e studentëve nga Provinca e Babilonisë. =Dhe gjithashtu tërheq studentë nga shtetet fqinje si Bagdadi, Kufa dhe Naxhafi.

Rruga Najaf, 14 km nga qendra e Hilla, Babil, Irak

Universiteti i Bagdadit

Universiteti i Bagdadit

Universiteti i Bagdadit është më i madhi në Irak. Ajo u vendos në vitin 1957 nga një kombinim i numrit të universiteteve ekzistuese në qytet. Universiteti ka gjithashtu ka pasur të drejtë si një nga universitetet moderne të Irakut. Ai kishte gjithashtu kolegjin ligjor më të gjatë të themeluar në vitin 1908. Ky universitet ka kampuset e tij të vendosura në qytete të tjera. Kjo përfshin gjithashtu Bab Al-Muadham, Ali Wizariya dhe Nahda Cross Road. Ata gjithashtu ofrojnë disa nga kurset e tyre në mbrëmje. Universiteti ka gjithashtu nëntë qendra kërkimore. Nga të cilat disa janë të përkushtuar vetëm për disa nga hulumtimet e veçanta.

Jadriyah, Bagdad, Irak

Universiteti i Teknologjisë

Universiteti i Teknologjisë

Universiteti i Teknologjisë eshte vendosur në kryeqytetin e Bagdadit, Irak. Është një universitet jofitimprurës për arsimin e lartë publik. Ajo ndodhet në zonën urbane të Bagdadit. Ky universitet është themeluar në vitin 1960 dhe është gjithashtu një nga universitetet më të mëdha në Irak. Ky universitet ka specializimin e tij në kurset e Inxhinierisë. E cila përfshin shkencat kompjuterike dhe shkencat e aplikuara. Ky universitet ka një politikë selektive pranimi për pranim. Dhe gjithashtu lejon studentët ndërkombëtarë të regjistrohen. Universiteti është një institut bashkë-arsimor dhe mban rreth 20,000 studentë.

Bagdad, Irak

Universiteti i Kufes

Një institucion publik jofitimprurës i arsimit të lartë, Universiteti i Kufës u themelua në vitin 1987. Dhe eshte vendosur në zonën metropolitane të Kufes (popullsia: 500,000–1,000,000). Universiteti i Kufas (UoK) është një bashkëedukim i madh me pothuajse 19,999 studentë të regjistruar. Universiteti ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma në shumë fusha. Që përfshin diplomën bachelor dhe doktoraturë, atë njihen nga Qeveria. Procesi i pranimit në këtë shkollë të arsimit të lartë 35-vjeçar irakian është selektiv. Dhe bazuar në performancën e mëparshme akademike të aplikantëve.

Universiteti i Sulejmanit

Universiteti i Sulejmanit është një shkollë publike jofitimprurëse kurde e arsimit të lartë. E themeluar në vitin 1967 ndodhet në metropolin Sulejmanije. E cila ka një popullsi midis 1 milion dhe 5 milion njerëz. Universiteti i Sulejmanit (UoS) është një institucion i arsimit të lartë bashkëedukues në Irak. Ajo ka marrë njohjen zyrtare nga Ministria e Arsimit të Lartë. UoS ofron kurse dhe programe që çojnë në shumë diploma bachelor. Për më tepër, UoS u ofron studentëve shumë lehtësira dhe shërbime akademike dhe joakademike. Të tilla si një bibliotekë dhe shërbime administrative.

Universiteti i Mosulit

 
Universiteti i Mosulit është një institucion publik jofitimprurës i arsimit të lartë. Gjetur në vitin 1967 dhe eshte vendosur në mjedisin urban të metropolit Nineveh të Mosulit. Universiteti i Mosulit (UoM) është një institucion shumë i madh i arsimit të lartë bashkëedukues irakian. Ka marrë njohje zyrtare nga Ministria e Arsimit të Lartë dhe Kërkimit Shkencor. Ajo ofron kurse dhe programe që çojnë në një sërë diplomash në arsimin e lartë. Procesi i pranimit në këtë shkollë të arsimit të lartë 55-vjeçar irakian është selektiv. Dhe bazuar në performancën dhe notat e mëparshme akademike të aplikantëve. Universiteti mirëpret studentë nga jashtë.

Universiteti i Tikrit

 

Universiteti i Tikrit është një shkollë publike jofitimprurëse e arsimit të lartë e themeluar në vitin 1987. Ai eshte vendosur në lagjen Saladin të qytetit të mesëm të Tikrit. Në Samara, ky universitet gjithashtu mban një kampus satelitor. Universiteti i Tikrit është një institucion i vogël i arsimit të lartë irakian. Ka marrë njohje zyrtare nga Ministria e Arsimit të Lartë dhe Kërkimit Shkencor.

Shënoni Universitetin Ndërkombëtar

Institucioni privat i arsimit të lartë Universiteti Ndërkombëtar Tishk u themelua në vitin 2008. Ajo eshte vendosur në kryeqytetin kurd të Erbilit, i cili ka një popullsi prej 1 deri në 5 milionë banorë. Për më tepër, ky universitet ka një kampus në Sulejmani. Universiteti Ndërkombëtar Tick (TIU) është një institucion i arsimit të lartë bashkëedukues në Irak.

Burime:  4icu.org, herëgrafikimi.com

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *