,

Universitetet më të mira në Nigeri

Nigeria ka shumë institucione publike dhe private. Tkëtu janë 162 universitete në Nigeri. Tarifat vjetore të universiteteve publike janë afërsisht rreth 125-500 dollarë. Megjithatë, Universitete private kushton mesatarisht prej 2,700 dollarë në vit. Nigeria është një nga qarqet më të populluara në Afrikë. Vendi po përballet me shumë sfida institucionale. Disa nga sfidat kryesore që prekin institucionet e arsimit të lartë nigerian janë:
 • Vetëm 30 përqind e popullsisë kanë qasje në klasa, laboratorë dhe punëtori
 • Numri më i vogël i mësuesve çon në arsimim me cilësi të dobët 
 • Financim joadekuat për teknologjinë dhe burimet e nevojshme

Universitetet më të mira në Nigeri

Në këtë postim, ne kemi përpiluar një listë të universiteteve më të mira në Nigeri. Kjo listë është në bazë të renditjes më të fundit nga organet e renditjes së universiteteve. pelqejTimes Edukimi i Lartë në Universitetin e Universitetit Botëror Renditja e Universiteteve Botërore.

Universiteti i Ibadanit 

Ishte institucioni i parë në Nigeri që arriti në 1000 të parët Times Arsimi i Lartë renditja e shtatorit 2016. Sipas webometrics, është në pozicionin e 1-të në Nigeri. Sidoqoftë, renditja e saj në të gjithë botën është 1322Universiteti i Ibadan është institucioni më i vjetër në Nigeri. Isshtë 8 kilometra nga mesi i qytetit kryesor të Nigerisë perëndimore Ibadan. Eshte gjerësisht referuar si Unibadan ose UI. Universiteti i Ibadan ka 92 departamente akademike të ndara në 17 fakultete.

Struktura e tarifave:
 
Kontrolloni strukturën e tarifës më poshtë për referencën tuaj:
 
Studenti universitar: $ 1,450 - $ 2,400
Studenti pasuniversitar: $ 2,000 - $ 5,000
------------
Adresa: Rruga Oduduwa, Ibadan, Nigeri
studentët: 35,000
Faqja e internetit: www.ui.edu.ng

Universiteti i Nigerisë, Nsukka

Universiteti i Nigerisë (UNN) është një universitet federal, themeluar nga Nnamdi Azikiwe në 1955. Ishte universiteti i parë i pavarur i Nigerisë. Gjithashtu, universiteti i parë autonom në Nigeri bazuar në sistemin arsimor amerikan. Sipas webometrics, është në pozicionin e 3-të në Nigeri. Sidoqoftë, renditja e saj në të gjithë botën është 1805Universiteti i Nigerisë ka katër kampuse. Nga të cilët Nsukka, Enugu dhe Ituku-Ozalla ndodheshin të gjithë në shtetin Enugu, ndërsa kampi Aba në shtetin Abia. Ky ishte universiteti i parë i Afrikës për dhënien e tokës. Gjithashtu, një nga pesë universitetet në Nigeri me reputacionin më të lartë. Universiteti ka 102 departamente akademike të ndara në 15 Fakultete. Universiteti ofron gjithsej 82 kurse universitare dhe 211 pasuniversitare.

Struktura e tarifave:
 
Kontrolloni strukturën e tarifës më poshtë për referencën tuaj:
Pasuniversitare & Pasuniversitare: $ 3,500-$ 5,500.00
Diplomë Doktorature: $ 4,000-$ 6,000
------------
Adresa: Nsukka - Onitsha Rd, Nsukka, Nigeri
studentët: 36,000
Faqja e internetit: www.unn.edu.ng

Universiteti i Lagos

Universiteti i Lagos njihet gjithashtu si UNILAG. Shtë një universitet në pronësi të qeverisë në Lagos State, Nigeri. I ndërtuar në 1962, universiteti është një nga pesë universitetet e gjeneratës së parë në Nigeri. Universiteti quhet gjithashtu si "Universiteti i Zgjedhjes së Parë dhe Krenaria e Kombit". Sipas webometrics, është në pozicionin e 4-të në Nigeri. Sidoqoftë, renditja e saj në të gjithë botën është 1984Sa i përket pranimeve, universiteti mbeti një nga më konkurruesit në vend. Universiteti i Lagos ka një nga popullatat më të mëdha të studentëve me rreth 57,000 studentë që nga viti 2013.
Struktura e tarifave:
Kontrolloni strukturën e tarifës më poshtë për referencën tuaj:
Student: $ 1,000 në vit
Pas diplomuar: $ 1,000 në vit
------------
Adresa: Universiteti i Lagos, Akoka Rd, Yaba, Lagos, Nigeri
Faqja e internetit: unilag.edu.ng

Universiteti Obafemi Awolowo

Universiteti Obafemi Awolowo (OAU), formerly i njohur si Universiteti Ife, është një universitet në pronësi të qeverisë. E ndërtuar në vitin 1962, klasat në universitet filluan për herë të parë në tetor 1962. Sipas webometrics renditja, është në pozicionin e 5-të në Nigeri. Sidoqoftë, renditja e saj në të gjithë botën është 2053. Universiteti ishte më parë shoqërohet me Universitetin Loma Linda në Kaliforni, SHBA. Deri tani, universiteti ka 13 fakultete dhe dy kolegje.
Struktura e tarifave:
Kontrolloni strukturën e tarifës më poshtë për referencën tuaj:
Student: 115 dollarë - 142 XNUMX dollarë në vit
Pas diplomuar: 323 $ - 500 $ në vit
------------
 
studentët: 35,000
Adresa: 220005, Ife, Nigeri
Faqja e internetit: oauife.edu.ng

Universiteti i Besëlidhjes

Covenant University (CU) është një universitet privat i krishterë. Universiteti është në Ota, Ogun State në Nigeri. Gjithashtu, universiteti është një bashkëpunëtor me Living Faith Church Worldwide. Universiteti ka funksionuar që nga viti 2002. Në 2018, Komisioni i Universiteteve të Nigerisë e vlerësoi atë me universitetin më të mirë privat në Nigeri. Universiteti ka katër kolegje të përkushtuar kryesisht deri te arsimi teknik. Gjithashtu, ishte universiteti i parë në Nigeri që ofroi Sipërmarrjen si kurs
Struktura e tarifave:
Kontrolloni strukturën e tarifës më poshtë për referencën tuaj:
Student: $ 2246 në vit
Pas diplomuar: $ 290 në vit
------------
Adresa: KM 10 Idiroko Rd, Ota, Nigeri
Faqja e internetit: covenantuniversity.edu.ng

Universiteti Landmark

Isshtë një Universitet Privat i Krishterë, i vendosur në shtetin Omu-Aran Kwara, Nigeri. Ky Universitet është i lidhur gjithashtu me Living Faith Church Worldwide. Universityshtë universiteti më i mirë për të ndjekur një arsim në Bujqësi.
Universiteti ofron programe pasuniversitare në kurse që mbulojnë bujqësinë. Përveç kësaj, ajo gjithashtu ofron kurse inxhinierie, shkencash shoqërore, artesh dhe menaxhim.
Kontrolloni strukturën e tarifës më poshtë për referencën tuaj:
Student: $ 1558 në vit
Pas diplomuar: $ 2558 në vit
------------
Adresa: Rruga, Omu-Aran, Nigeri
Faqja e internetit: lmu.edu.ng

Universiteti i Ilorin

La Universiteti i Ilorin, i njohur edhe si Unilorin. Shtë një universitet në pronësi të qeverisë federale në Ilorin, Shteti Kwara, Nigeri E ndërtuar, në gusht 1975 është një bashkëpunëtore me Universiteti i Ibadanit. Sipas webometrics, është në pozicionin e 7-të në Nigeri. Sidoqoftë, renditja e saj në të gjithë botën është 2588. Tai Universiteti ka pesëmbëdhjetë fakultete dhe pothuajse 60 departamente akademike.
Kontrolloni strukturën e tarifës më poshtë për referencën tuaj:
Student: 292 dollarë për seancë
Pas diplomuar: 358 dollarë për seancë
------------
Adresa: Jo C2, Studiopedia, Jashtë Ministrisë së Shëndetësisë, Fate Tanke Rd, prapa Shkollës Fillore Lgea, Ilorin, Nigeri
Faqja e internetit: unilorin.edu.ng

Universiteti Federal i Teknologjisë Minna

Universiteti Federal i Teknologjisë Minna (FUTMINNA) është një Universitet në pronësi të qeverisë. Shtë në Minna, Nigeria. FUTMINNA është e specializuar në edukimin teknologjik. Sipas webometrics, është në pozicionin e 12-të në Nigeri. Sidoqoftë, renditja e saj në të gjithë botën është 3157. E ndërtuar në 1983, është një Qendra e Ekselencës në Bioteknologji dhe Inxhinierinë Gjenetike. Bestshtë më së miri për studentët që duan të studiojnë kurse në zhvillimin e ngjashëm të vaksinave dhe ilaçeve.
Kontrolloni strukturën e tarifës më poshtë për referencën tuaj:
Student: $ 900 në vit
------------
Adresa: Minna, Nigeri
Faqja e internetit:futminna.academia.edu
Sipas një sondazhi, ka vetëm 1,856 studentë të huaj midis 1,132,795 studentëve në Nigeri. Sidoqoftë, akoma, nëse vendosni të studioni në Nigeri, do të përjetoni zakonet dhe traditat e 500 grupeve të ndryshme etnike.

Universitetet kryesore private në Nigeri

Universiteti Skyline Nigeria

rangu i vendit  23
rangu botëror  7298

Skyline University Nigeria, i cili u themelua në 2018, është një institucion privat i arsimit të lartë në metropolin e Kano (popullata prej 1,000,000-5,000,000 banorë). Skyline University Nigeria (SUN) është një institucion arsimor i lartë nigerian i arsimit të lartë i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Skyline University Nigeria (SUN) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të arsimit të lartë të miratuar zyrtarisht. SUN gjithashtu u ofron studentëve një sërë burimesh akademike dhe jo-akademike, përfshirë një bibliotekë, si dhe shërbime administrative.

Universiteti Baze

rangu i vendit  35
rangu botëror  8340

E themeluar në vitin 2011, Universiteti Baze është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në mjedisin periferik të Territorit të Kryeqytetit Federal të qytetit të vogël Abuja (popullata prej 50,000-249,999 banorë). Universiteti Baze është një institucion arsimor i lartë nigerian i arsimit të lartë i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Universiteti Baze ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë, të tilla si diploma bachelor dhe master.

Ky institucion i arsimit të lartë nigerian 9-vjeçar ka një politikë përzgjedhëse të pranimit të përqendruar në provimet e hyrjes dhe të dhënat e mëparshme akademike dhe notat e studentëve. Aplikantët e huaj kanë të drejtë për aplikime regjistrimi. Universiteti Baze gjithashtu u ofron studentëve shumë ambiente dhe shërbime akademike dhe jo-akademike, duke përfshirë një bibliotekë, akomodim, ambiente sportive dhe pajisje administrative.

Adresa: Parcela 686, Zona Kadastrale C 00, Bypass i Rrugës së Jabi Aeroportit (Unaza)
Abuja, Territori i Kryeqytetit Federal, Nigeri

Nr i telefonit: +234 (813) 376 9658

Universiteti Igbinedion Okada

rangu i vendit  41
rangu botëror  8682

E themeluar në vitin 1999, Universiteti Okada i Igbinedion është një institucion arsimor i lartë, fitimprurës, i vendosur në mjediset urbane të qytetit të mesëm të Okada (2500-999 banorë), Edo. Ekziston edhe një kampus dege në Benin City për këtë institucion. Universiteti Igbinedion Okada (IUO) është një institucion i vogël bashkë-arsimor nigerian i arsimit të lartë (diapazoni i regjistrimit të uniRank: 5,000-5,999 studentë) i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Universiteti Igbinedion Okada (IUO) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë, të tilla si diploma para-bachelor (p.sh. çertifikata, diploma, bashkëpunëtorë ose fondacion).

Diapazoni i normës së pranimit prej 70-80 përqind e bën këtë organizatë të arsimit të lartë nigerian një institucion shumë selektiv. Aplikantët e huaj kanë të drejtë për aplikime regjistrimi. IUO gjithashtu u ofron studentëve shumë pajisje dhe shërbime akademike dhe jo-akademike, duke përfshirë një bibliotekë, strehim, ambiente rekreative, ndihmë financiare dhe / ose bursa, studime jashtë vendit dhe programe shkëmbimi, si dhe shërbime administrative.

Universiteti i Qytetit të Qymyrit

rangu i vendit  76
rangu botëror  10209

Coal City University, themeluar në vitin 2016, është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në Enugu, një qytet i madh (varg popullsie prej 500,000-1,000,000 banorë). Universiteti i Qytetit të Qymyrit (CCU) është një institucion shumë i vogël (regjistrimi uniRank i regjistrimit: 500-999 studentë) institucion arsimor i lartë nigerian koedukues, i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Coal City University (CCU) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë, të tilla si diploma bachelor. Për informacion të mëtejshëm, shihni nivelet e shkallës uniRank dhe rajonet e matricës kërkimore më poshtë.

Adresa: Km 3 Enugu Abakaliki Express Way Emene, Enugu, Enugu, Nigeri

Nr i telefonit: +234 081 15157998

Universiteti Eko i Shkencave Mjekësore dhe Shëndetësore

rangu i vendit  156
rangu botëror  12860

Universiteti i Shkencave Mjekësore dhe Shëndetësore Eko është themeluar në 2017 dhe është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në Ijanikin, Lagos. Universiteti i Shkencave Mjekësore dhe Shëndetësore Eko (EKOUNIVMED) është një institucion arsimor i lartë nigerian i arsimit të lartë i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në disa fusha të studimit, Universiteti i Shkencave Mjekësore dhe Shëndetësore Eko (EKOUNIVMED) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë, të tilla si diploma bachelor, master dhe doktoraturë.

Adresa: Km 28 Ijanikin, Badagry Express Way, Ijanikin, Lagos, Nigeri

Universiteti Spiritan, Nneochi

rangu i vendit  157
rangu botëror  12921

Nachi është një institucion i arsimit të lartë privat jofitimprurës i themeluar në 2017 nga Universiteti Spiritan, i vendosur në mjedisin periferik të qytetit të vogël të Umunneochi (popullata prej 50,000-249,999 banorë), Abia. Universiteti Spiritan, Nneochi (SUN), i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë, është një institucion shumë i vogël arsimor i lartë nigerian koedukues (diapazoni i regjistrimit uniRank: nën 250 studentë) i lidhur zyrtarisht me fenë e krishterë-katolike. Në disa fusha të studimit, University of Spiritan, Nneochi (SUN) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë, të tilla si diploma bachelor. Ky institucion i arsimit të lartë nigerian, i cili është 3 vjeç, ka një politikë përzgjedhëse të pranimit bazuar në provimet e pranimit dhe të dhënat e kaluara akademike dhe notat e studentëve. Diapazoni i normave të pranimit është 40-50 përqind, duke e bërë këtë organizatë nigeriane një institucion mesatar selektiv për arsimin e lartë. Për regjistrim, studentët ndërkombëtarë janë të mirëpritur të aplikojnë. SUN gjithashtu u siguron studentëve një numër lehtësirash dhe shërbimesh akademike dhe joakademike, duke përfshirë një bibliotekë, shtëpi, ambiente sportive, ndihmë financiare dhe / ose bursa, programe studimi dhe shkëmbimi jashtë shtetit, si dhe shërbime administrative.

Universiteti Hezekiah

rangu i vendit  154
rangu botëror  12643

Universiteti Hezekiah, i themeluar në 2015, është një institucion privat i arsimit të lartë jofitimprurës i vendosur në mjediset rurale të qytetit të madh të Umudi (popullata prej 10,000-49,999 banorë), Imo. Universiteti Hezekiah (UNIHEZ) është një institucion i arsimit të lartë nigerian të arsimit të lartë, të njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë (një gamë e gjerë regjistrimi uniRank: 10,000-14,999 studentë). Në disa fusha të studimit, Universiteti Hezekiah (UNIHEZ) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë. Ky institucion i arsimit të lartë nigerian, i cili është pesë vjeç, ka një politikë përzgjedhëse të pranimit bazuar në provimet e pranimit. Diapazoni i normës së pranimit prej 80-90 përqind e bën këtë organizatë të arsimit të lartë nigerian një institucion më pak selektiv. Aplikantët e huaj kanë të drejtë për aplikime regjistrimi. UNIHEZ gjithashtu u ofron studentëve një numër lehtësirash dhe shërbimesh akademike dhe joakademike, përfshirë bibliotekat, akomodimin, ambientet sportive, ndihmën financiare dhe / ose bursat, kurse online dhe të mësimit në distancë, si dhe shërbime administrative.

Universiteti Clifford

rangu i vendit  150
rangu botëror  12530

Universiteti Clifford, i cili është themeluar në vitin 2016, është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në Ihie, Abia. Universiteti Clifford (CLU) është një institucion arsimor i lartë nigerian bashkë-arsimor i lidhur zyrtarisht me besimin e krishterë Adventist dhe i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Universiteti Clifford (CLU) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë, të tilla si diploma bachelor. CLU gjithashtu u ofron studentëve një sërë mjedisesh dhe burimesh akademike dhe jo-akademike, duke përfshirë një bibliotekë dhe shërbime administrative.

Universiteti i çmuar i gurthemelit

rangu i vendit  146
rangu botëror  12348

Universiteti Precious Cornerstone, i themeluar në vitin 2017, është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në metropolin Ibadan (popullata prej 1,000,000-5,000,000 banorë), Oyo. Universiteti Precious Cornerstone (PCU) është një institucion i arsimit të lartë nigerian bashkë-arsimor i njohur zyrtarisht i lidhur zyrtarisht me besimin e krishterë-nondenominacion nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Universiteti Precious Cornerstone University (PCU) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të arsimit të lartë të miratuar zyrtarisht. Gjithashtu u ofron studentëve shumë lehtësira dhe shërbime akademike dhe jo-akademike.

Universiteti Arthur Jarvis

rangu i vendit  145
rangu botëror  12286

Universiteti Arthur Jarvis, i themeluar në 2016, është një institucion privat i arsimit të lartë në Cross River, qyteti i mesëm i Calabar (popullata prej 250,000-499,999 banorë). Universiteti Arthur Jarvis është një institucion arsimor i lartë nigerian koedukues i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Universiteti Arthur Jarvis ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të arsimit të lartë të miratuar zyrtarisht. Universiteti i Arthur Jarvis gjithashtu u ofron studentëve shumë lehtësira dhe shërbime akademike dhe jo-akademike, përfshirë shërbimet administrative.

Universiteti i Samitit Offa

rangu i vendit  131
rangu botëror  11823

E themeluar në 2015, Summit University Offa është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në qytetin e vogël të Offa (varg popullsie prej 50,000-249,999 banorë), Kwara. Njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë, Summit University Offa (SUNO) është një institucion arsimor i lartë nigerian i arsimit të lartë. Summit University Offa (SUNO) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë të tilla si diploma bachelor në disa fusha të studimit. Shikoni nivelet e shkallës uniRank dhe fushat e matricës së studimit më poshtë për detaje të mëtejshme. SUNO gjithashtu ofron disa lehtësira dhe shërbime akademike dhe jo-akademike për studentët duke përfshirë një bibliotekë, si dhe shërbime administrative.

Universiteti Evangel, Akaeze

rangu i vendit  135
rangu botëror  11968

Universiteti Evangel është themeluar në 2012, dhe Akaeze është një institucion privat i arsimit të lartë me qendër në qytetin e madh të Enugu (popullsia prej 500,000-1,000,000 banorë). Universiteti Evangel, Akaeze (EUA) është një institucion arsimor i lartë nigerian i arsimit të lartë i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Universiteti Evangel, Akaeze (EUA) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë. EUA gjithashtu u ofron studentëve një sërë burimesh akademike dhe jo-akademike, përfshirë një bibliotekë, si dhe shërbime administrative.

Universiteti Mcpherson

rangu i vendit  130
rangu botëror  11813

Universiteti Mcpherson, i cili u themelua në 2012, është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në Seriki-Sotayo, Ogun. Universiteti Mcpherson (MCU) është një institucion arsimor i lartë nigerian i arsimit të lartë i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Universiteti Mcpherson (MCU) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë. Për informacion të mëtejshëm, shihni nivelet e shkallës uniRank dhe rajonet e matricës kërkimore më poshtë. MCU gjithashtu u ofron studentëve lehtësira dhe programe të ndryshme akademike dhe jo-akademike, përfshirë shërbimet administrative.

Universiteti Wellspring

rangu i vendit  142
rangu botëror  12199

Universiteti Wellspring, i themeluar në vitin 2009, është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në metropolin e qytetit të Beninit (diapazoni i popullsisë prej 1,000,000-5,000,000 banorë), Edo. Universiteti Wellspring (WU) është një institucion arsimor i lartë nigerian i arsimit të lartë i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Universiteti Wellspring (WU) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të arsimit të lartë të miratuar zyrtarisht. WU gjithashtu u ofron studentëve një sërë burimesh akademike dhe jo-akademike, duke përfshirë një bibliotekë, si dhe shërbime administrative.

Universiteti Atiba

rangu i vendit  137
rangu botëror  12072

Universiteti Atiba, i themeluar në 2017, është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në Oyo Town (diapazoni i popullsisë prej 50,000-249,999 banorë), Oyo, një qytet i vogël. Universiteti Atiba është një institucion arsimor i lartë nigerian koedukues i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Universiteti Atiba ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë, të tilla si diploma bachelor. Universiteti Atiba gjithashtu u ofron studentëve një sërë lehtësish dhe programesh akademike dhe jo-akademike, duke përfshirë një bibliotekë, sporte dhe shërbime administrative.

Universiteti i Salemit

rangu i vendit  138
rangu botëror  12092

Themeluar në vitin 2007, Universiteti Salem është një institucion privat i arsimit të lartë i vendosur në Kogi, një qytet i vogël në Lokoja (50,000-249,999 banorë varg popullsie). Universiteti Salem (SU) është një institucion arsimor i lartë nigerian i arsimit të lartë i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë. Në shumë fusha të studimit, Universiteti i Salemit (SU) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të arsimit të lartë të miratuar zyrtarisht. Për informacion të mëtejshëm, shihni nivelet e shkallës uniRank dhe rajonet e matricës kërkimore më poshtë. SU gjithashtu u ofron studentëve një sërë burimesh akademike dhe jo-akademike, duke përfshirë një bibliotekë, si dhe shërbime administrative.

Universiteti Spiritan, Nneochi

rangu i vendit  157
rangu botëror  12921

Nachi është një institucion i arsimit të lartë privat jofitimprurës i themeluar në 2017 nga Universiteti Spiritan, i vendosur në mjedisin periferik të qytetit të vogël të Umunneochi (popullata prej 50,000-249,999 banorë), Abia. Universiteti Spiritan, Nneochi (SUN), i njohur zyrtarisht nga Komisioni Kombëtar i Universiteteve të Nigerisë, është një institucion shumë i vogël arsimor i lartë nigerian koedukues (diapazoni i regjistrimit uniRank: nën 250 studentë) i lidhur zyrtarisht me fenë e krishterë-katolike. Në disa fusha të studimit, University of Spiritan, Nneochi (SUN) ofron kurse dhe programe që çojnë në diploma të njohura zyrtarisht të arsimit të lartë, të tilla si diploma bachelor. Ky institucion i arsimit të lartë nigerian, i cili është 3 vjeç, ka një politikë përzgjedhëse të pranimit bazuar në provimet e pranimit dhe të dhënat e kaluara akademike dhe notat e studentëve. Diapazoni i normave të pranimit është 40-50 përqind, duke e bërë këtë organizatë nigeriane një institucion mesatar selektiv për arsimin e lartë. Për regjistrim, studentët ndërkombëtarë janë të mirëpritur të aplikojnë. SUN gjithashtu u siguron studentëve një numër lehtësirash dhe shërbimesh akademike dhe joakademike, duke përfshirë një bibliotekë, shtëpi, ambiente sportive, ndihmë financiare dhe / ose bursa, programe studimi dhe shkëmbimi jashtë shtetit, si dhe shërbime administrative.

Pse të studiojmë në Nigeri?

Arsyeja e parë për zgjedhjen e Nigerisë është për shkak të tarifave të arsyeshme. Përveç kësaj, një folës jo-vendas i anglishtes mund të përmirësojë aftësitë e tij angleze këtu. Ju nuk duhet të përqendroheni në mësimin e një gjuhe të re për të shkuar për të studiuar në Nigeri. 
Pavarësisht nga të gjitha sfidat, Nigeria është ende një vend i mirë për të ndjekur arsimin e lartë. Ndërsa ekonomia dhe popullsia e saj po rriten në mënyrë të qëndrueshme dhe ajo do të vazhdojë të zgjerohet në të ardhmen. Pra, ju mund të keni një shtrirje në disa nga industritë në zhvillim si industritë e naftës. Gjithashtu, Nigeria është prodhuesi më i madh i naftës në Afrikë, kështu që ju mund të keni një të ardhme të ndritur në këtë fushë.

Kërkesat për studentët e huaj

Të gjithë studentëve jo-nigerianë kërkuan një vizë për të hyrë në vend. Ju duhet të keni një Mërgim të Kombinuar Vendbanim Karta e Lejes dhe e të Huajve (CERPAC). Ju do të merrni kartën CERPAC pasi të mbërrini në Nigeri. Lexoni këtë për më shumë informacion në lidhje me Aplikim per vize.

Studenti duhet të ketë letrën e ftesës nga universiteti nigerian. Gjithashtu, mbani me vete edhe faturën e tarifës.

Universitetet më të mira në Nigeri

Kjo është një listë e universiteteve më të mira në Nigeri.

 1. Universiteti i Ibadanit
 2. Besëlidhja Universiteti Ota
 3. Universiteti i Nigerisë
 4. Universiteti Obafemi Awolowo
 5. Universiteti i Lagos
 6. Universiteti Ahmadu Bello
 7. Universiteti i Port Harcourtit
 8.  Universiteti Federal i Teknologjisë Akure
 9.  Universiteti i Beninit
 10.  Universiteti Adekunle Ajasin
 11.  Universiteti Federal i Teknologjisë Minna
 12.  Universiteti i Teknologjisë Ladoke Akintola
 13.  Bayero University Kano
 14.  Universiteti i Kalabarit
 15.  Universiteti Landmark
 16.  Universiteti i Ilorin
 17.  Universiteti i Jos
 18.  Universiteti Shtetëror i Lagosit
 19.  Universiteti Federal i Teknologjisë Owerri
 20.  Universiteti i Uyo
 21.  Rivers State University of Science & Technology
 22.  Universiteti i Shëlbuesit
 23.  Universiteti i Bujqësisë Abeokuta
 24.  Universiteti Federal Oye Ekiti Ekiti Shteti
 25.  Universiteti i Abuja
 26.  Universiteti i Maiduguri
 27. Universiteti Usmanu Danfodiyo
 28. Universiteti Federal Dutse Jigawa State
 29. Universiteti Abubakar Tafawa Balewa
 30. Universiteti Shtetëror i Osunit
 31. Universiteti Shtetëror Kwara
 32. Universiteti Nnamdi Azikiwe
 33. Universiteti Federal i Burimeve të Naftës Effurun
 34. Universiteti Delta i Nigerisë
 35. Universiteti Federal i Bujqësisë Makurdi
 36. Modibbo Adama University of Technology Yola (Universiteti Federal i Teknologjisë)
 37. Universiteti Olabisi Onabanjo (Universiteti Shtetëror Ogun)
 38. Universiteti Shtetëror Benue
 39. Universiteti Skyline Nigeria
 40. Universiteti Shtetëror Delta Nigeri
 41. Universiteti Babcock
 42. Universiteti Shtetëror Imo Owerri
 43. Universiteti Amerikan i Nigerisë
 44. Universiteti Federal Ndufu Alike Ikwo FUNAI
 45. Universiteti i Bujqësisë Michael Okpara Umudike
 46. Universiteti Afrikan i Shkencës dhe Teknologjisë Abuja
 47. Universiteti Ambrose Alli Ekpoma
 48. Akademia Nigeriane e Mbrojtjes Kaduna
 49. Universiteti Kombëtar i Hapur i Nigerisë
 50. Universiteti Federal Dutsin Ma
 51. Universiteti Umaru Musa Yar'Adua (Universiteti Shtetëror Katsina)
 52. Universiteti Shtetëror i Kogi
 53. Universiteti Shtetëror Ekiti Ado Ekiti (Universiteti i Ado Ekiti)
 54. Cross River University University of Science & Technology Calabar
 55. Universiteti Igbinedion Okada
 56. Universiteti Shtetëror Ebonyi
 57. Universiteti Edo Iyamho
 58. Universiteti Shtetëror Kaduna
 59. Universiteti Chukwuemeka Odumegwu Ojukwu (Universiteti Shtetëror Anambra i Shkencës dhe Teknologjisë Uli)
 60. Universiteti i Nilit të Nigerisë (Universiteti Turk Niger i Nilit Abuja)
 61. Akwa Ibom Universiteti Shtetëror i Teknologjisë
 62. Universiteti Joseph Ayo Babalola
 63. Universiteti Federal Shteti Kashere Gombe
 64. Universiteti Teknik Ibadan
 65. Universiteti Federal Otuoke Bayelsa
 66. Universiteti i Edukimit Tai Solarin
 67. Universiteti Godfrey Okoye
 68. Universiteti i Shkencave Mjekësore Ondo
 69. Universiteti Shtetëror i Nasarawa
 70. Universiteti Pan Atlantik i Shkollës së Biznesit në Lagos
 71. Universiteti Ibrahim Badamasi Babangida Lapai
 72. Politekniku Federal Ilaro
 73. Politekniku Auchi
 74. Universiteti Baze Kuchigoro
 75. Universiteti Federal Shteti Lokoja Kogi
 76. Universiteti i Qytetit të Qymyrit
 77. Universiteti Elizade Ilara Mokin
 78. Kolegji Teknologjik Yaba
 79. Universiteti kryesor i qytetit Ibadan
 80. Universiteti Adeleke Ede
 81. Universiteti Federal Shteti Lafia Nasarawa
 82. Universiteti Shtetëror Abia Uturu
 83. Universiteti Federal Shteti Wukari Taraba
 84. Benson Idahosa University
 85. Politeknika Federale Ado Ekiti
 86. Universiteti Pan Afrikan Lagos
 87. Universiteti Ajayi Crowther Oyo
 88. Universiteti Al Hikmah Ilorin
 89. Universiteti Kano i Shkencës dhe Teknologjisë Wudil
 90. Universiteti i Teknologjisë Bells Otta
 91. Bowen University
 92. Politeknik Ibadan
 93. Universiteti Shtetëror Gombe Gombe
 94. Universiteti Bingham Karu i Ri
 95. Politekniku i Shtetit Lagos
 96. Bauchi Federal Politeknik
 97. Universiteti Top Mountain
 98. Universiteti Madonna Nigeria
 99. Instituti i Trajnimit të Naftës Effurun
 100. Universiteti Shtetëror i Taraba Jalingo

Burimet: Universiteti i Popullit, Raporti i UNISA, Times Edukimi i Lartë në Universitetin e Universitetit Botëror, Renditja e Universiteteve Botërore.

 

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *