,

Bali Visa, Cilat janë opsionet për indianët që vizitojnë Indonezinë?

Oh! A keni dëshirë për të festuar, duke kërkuar një festë ?! Atëherë Bali do të ishte padyshim strategjia më e këndshme për të arritur një kohë të mirë. I famshëm për plazhet idilike, ju gjithashtu mund të eksploroni galeritë tradicionale të artit dhe ushqimet e shijshme. 

Bali është bërë një destinacion i preferuar për pushime mes të gjithë njerëzve, dhe veçanërisht të rinjve, për të shpëtuar nga stresi dhe jeta monotone. Nga më shumë se 17,000 ishuj në Indonezi, Bali mund të konsiderohet më i bukuri.

Për shkak të turmës turistike pothuajse gjatë gjithë vitit, ju doni të planifikoni pushimet tuaja paraprakisht. Dhe ja se si mund të bëheni gati për të shkuar në Bali. 

Kështu që pyetja e parë që mbërrin në mendjen e çdo indiani është: 

A kanë nevojë për viza për shtetasit indian për Bali, Indonezi?

jo, një vizë nuk është e nevojshme për shtetasit indian që udhëtojnë në Bali për më pak se 30 ditë.
Indonezia është një vend pa viza për vizitorët indianë. Ju do të merrni falas, Përjashtimi nga vizat, vulosni pasaportën tuaj kur të hyni. Ky lloj qëndrimi nuk rinovohet, prandaj dëshironi të largoheni pas një muaji.
Për të marrë një përjashtim nga viza ju duhet vetëm një pasaportë e vlefshme për gjashtë muaj pas datës së udhëtimit dhe dëshmi të fluturimit tuaj jashtë vendit.

Llojet e vizave për një vizitë të shkurtër në Indonezi

Kur kohëzgjatja e udhëtimit tuaj është më shumë se 30 ditë, atëherë ju duhet një vizë. Ju do të duhet të zgjidhni llojin tuaj të vizës, në përputhje me arsyen pse po udhëtoni. Nëse po udhëtoni në Indonezi për biznes, turizëm ose thjesht për të vizituar familjen dhe miqtë për një periudhë të shkurtër kohe, që është më e gjatë se 30 ditë, ju keni opsionet e mëposhtme në varësi të nevojave tuaja.

Visa në Mbërritje (30 ditë e rinovueshme në 60 ditë) 

Pra, kjo vizë është opsioni i lehtë i vizës për shtetasit indian, ju nuk keni nevojë për planifikim përpara dhe ju duhet vetëm pasaporta juaj dhe një biletë kthimi.
Nëse dëshironi mundësinë për të zgjatur qëndrimin tuaj, e cila ka të ngjarë të jetë sepse Bali është bukuroshe, ju dëshironi një viza pas mbërritjes (VOA). E vetmja gjë që do të dëshironi të keni kur të shkoni në sportelin e vizave në aeroport është 

 • një pasaportë me dy faqe bosh për viza, 
 • një pasaportë e vlefshme për të paktën gjashtë muaj,
 • dhe dëshmi të një fluturimi jashtë.

Tarifa për një VOA është 500,000 Rupiah Indoneziane (IDR), që është rreth 2,600 Rupee Indiane (INR) ose 35 dollarë amerikanë (USD).
Nëse dëshironi të zgjasni qëndrimin tuaj, vetëm një herë dhe për vetëm 30 ditë të tjera, si çdo qytetar indian, ju mund të paguani 500,000 IDR (rreth 2,600 INR ose 35 USD) në sallën e imigracionit. Nëse zgjatja zbatohet me ndihmën e një agjenti, ju me siguri do të duhet të shtoni rreth 350,000 IDR (1814 INR ose 25 USD) si tarifat e tyre.
Ju nuk duhet të merrni një punë në Indonezi me këtë vizë, por ju mund të bëni biznes, të studioni kurse të shkurtra ose aktivitete të tjera.   


Këto dy viza më poshtë janë pak më të komplikuara për tu marrë. Ju duhet të gjeni një sponsor që mund t'ju japë një letër miratimi të vizës dhe duhet të planifikoni vizitat tuaja në ambasadën ose konsullatën tuaj lokale indoneziane. Ju nuk duhet të merrni një punë në Indonezi në këto viza, por ju mund të bëni biznes.

Vizitoni Visa (60 ditë të rinovueshme në 180 ditë)

Një vizë vizite, një vizë vizitori me një hyrje të vetme, lëshohet normalisht për 60 ditë dhe zgjatet katër herë në muaj secila. Isshtë lëshuar nga një ambasadë ose konsullatë jashtë Indonezisë, kështu që do të duhet të planifikoni paraprakisht për ta marrë atë. Ti do të dëshironte një sponsor personal i cili mund të jetë një individ ose një organizatë indoneziane, si një shkollë. Ky agjent Mund të zgjerohet për një muaj, por jo më shumë se katër herë.
Kërkesat e përgjithshme për këtë lloj të vizës janë: 

 • një letër e Miratimit të Vizave nga sponsori juaj i cili duhet të aplikojë për të në Uebfaqja e Miratimit të Vizave,
 • një pasaportë e vlefshme për të paktën gjashtë muaj me dy faqe bosh për viza,
 • dëshmi të llogarive bankare,
 • prova e një fluturimi nga Indonezia.

Këto kërkesa mund të ndryshojnë pak në varësi të konsullatës ose ambasadës tuaj lokale indoneziane. Merrni informacionin specifik për aplikimin për vizë vizite nga ambasada juaj lokale, për shembull, Ambasada indoneziane në Indi.
Kostoja e një vizë vizite dhe çdo zgjatje është 4216 INR ose 61.5 USD. Nëse ndihma e një agjenti, zbatohet shtyrja, duhet të paguani 1817 INR ose 26.50 USD si tarifat e tyre.
Ju nuk duhet të merrni një punë në Indonezi me këtë vizë, por ju mund të bëni biznes ose të studioni kurse të shkurtra.

Vizitë me shumë vizita (1 vit qëndrimi i shumëfishtë më pak se 60 ditë)

Një vizë për vizita të shumëfishta, një vizë vizitori me shumë hyrje, mund të lëshohet për një vit dhe kjo ju jep të drejtën të hyni në Bali ose Indonezi shumë herë për qëndrime që, çdo herë, nuk mund të jenë më të gjata se 60 ditë. Ju duhet të zotëroni një Visa Multiple Vist nëse planifikoni të vizitoni Indonezinë shumë herë gjatë një viti. Ju dëshironi një sponsor personal që mund të jetë një individ ose një organizatë indoneziane, si një shkollë. Kjo vizë jepet nga një ambasadë ose konsullatë jashtë Indonezisë.
Kërkesat për këtë lloj vize janë: 

 • një letër e Miratimit të Vizave nga sponsori juaj i cili duhet të aplikojë në të Uebfaqja e Miratimit të Vizave,
 • një pasaportë e vlefshme për të paktën muaj të vetëm me dy faqe bosh për viza, 
 • dëshmi të llogarive bankare me të paktën 1500 USD brenda,
 • prova e një fluturimi nga Indonezia.
 • fotot e pasaportës me ngjyra

Këto kërkesa mund të ndryshojnë pak në varësi të konsullatës ose ambasadës tuaj lokale indoneziane. Merrni informacionin specifik për aplikimin për vizë vizite nga ambasada juaj lokale, për shembull, Ambasada indoneziane në Indi.
Kostoja e një vizë për një vizitë të shumëfishtë dhe është 110 USD (rreth 1,550,000 IDR ose 8181 INR).
Ju nuk duhet të merrni një punë në Indonezi me këtë vizë, por ju mund të bëni biznes ose të studioni kurse të shkurtra ose aktivitete të tjera.


Ky ishte udhëzuesi i plotë për të gjitha opsionet që mund të keni nëse doni të qëndroni disa ditë, ose të vizitoni për më pak se një vit, Bali ose pjesën tjetër të Indonezisë bukuroshe.
Mos harroni gjithashtu se Nëse rastisni të qëndroni më shumë se një ditë në Bali, do t'ju kërkohet të paguani një taksë prej 1,000,000 Rupiah Indoneziane (IDR) në ditë, e cila është rreth 5,200 Rupi Indian (INR) ose 70 dollarë amerikanë (USD). Qëndrimi juaj i tepërt nuk duhet të jetë më i gjatë se 60 ditë pas datës tuaj të skadimit. Mundohuni të gjeni një këshilltar lokal të imigracionit nëse gjendeni në këtë lloj situate. 

Të gjitha informacionet që unë ju tregoj këtu janë kontrolluar në faqen e internetit të Drejtorisë së Përgjithshme të Imigracionit Indonezisht nga Ministria e Ligjit dhe të Drejtave të Njeriut të Republikës së Indonezisë. Unë jam duke azhurnuar këtë artikull rregullisht, por ju lutemi referojuni të njëjtit Drejtoria e Përgjithshme e Imigracionit faqe në internet për të kontrolluar kërkesat më të fundit. Kjo faqe në internet është në dispozicion në anglisht dhe indonezisht.  

Unë do të botoj së shpejti një udhëzues më të gjerë në lidhje me marrjen e një vizë në Indonezi me një vlerësim më gjithëpërfshirës të cilat janë opsionet tuaja nëse doni të qëndroni në Indonezi për një vizitë më të gjatë për studim, punë ose arsye të tjera.

Një burim tjetër shumë i mirë që kam përdorur në këtë artikull është Visa dhe Imigracioni nga Wonderful Indonesia

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *