, ,

Viza e Egjiptit për indianët

Egjipti është vendi më i populluar arab në Afrikën veriore. Ka pasur një miqësi të gjatë me Indinë, dhe qytetarët indianë vizitojnë rregullisht Egjiptin për biznes dhe kohë të lirë. Për të vizituar Egjiptin për turizëm, së pari duhet të merrni leje nga ambasada egjiptiane në Nju Delhi ose nga zyra konsullore në Mumbai për të marrë një vizë turistike. Për shkak se India nuk është në listën e vendeve, shtetasit e të cilëve kanë të drejtë për një miratim të vizës elektronike nëse nuk udhëtojnë në një grup të madh, banorët indianë nuk mund të aplikojnë për vizë në Egjipt në internet.

Meqenëse India nuk është në listën e vendeve, qytetarët e të cilëve mund të aplikojnë për një vizë elektronike në internet përmes faqes zyrtare të internetit, opsioni i vetëm i një qytetari indian për të marrë një vizë, qoftë turistike apo biznesi, është të aplikojë personalisht. Për të aplikuar jashtë linje, duhet ta dërgoni kërkesën tuaj në ambasadë ose konsullatë. Aspekti i pazakontë i marrjes së lejes për një vizë Egjiptiane është se aplikantit nuk i kërkohet t'i nënshtrohet një interviste. Vetëm nëse aplikanti nuk ka përvojë paraprake në udhëtimet jashtë shtetit, atij ose asaj do t'i kërkohet të marrë pjesë në një intervistë me një zyrtar të imigracionit.

Llojet e vizave të Egjiptit

 • Viza turistike: Kushdo që viziton Egjiptin për kënaqësi ose ndonjë gjë interesante do të përfitojë nga kjo lloj vize. Një vizë turistike është e vlefshme për 90 ditë, megjithatë, një udhëtim nuk mund të zgjasë më shumë se 30 ditë. Nëse nuk ka një histori paraprake udhëtimi ose zyra e imigracionit këmbëngul në një intervistë, ky proces aplikimi për vizë në Egjipt nuk ka nevojë për një intervistë personale. Një letër e vlefshme për konsullatën e rezervuar biletat e udhëtimit dhe deklaratat bankare të gjashtë muajve të mëparshëm të vërtetuar me gazetë janë disa nga dokumentet e kërkuara për këtë vizë Egjiptiane për indianët (me një bilanc minimal prej 50,000 Rs).
 • Viza e Biznesit: Kjo vizë Egjiptiane kërkohet për këdo që viziton Egjiptin thjesht për qëllime biznesi. Aplikanti duhet të sigurojë letra të tilla si biletat e konfirmuara të aeroplanit, një letër përcjellëse nga kompania që aplikuesi do të përfaqësojë gjatë udhëtimit të punës dhe një letër ftese nga partnerët egjiptianë që duhet t'i dorëzohen drejtpërdrejt konsullatës.

Ku të merrni vizën tuaj për Egjiptin?

Viza turistike egjiptiane është e disponueshme përmes Ambasadës Egjiptiane në Nju Delhi dhe Zyrës Konsullore Egjiptiane në Mumbai. Egjipti, ndryshe nga shumë vende të tjera, nuk e ka transferuar përpunimin e vizave në një firmë tregtare të tillë si VFS. Aktualisht nuk ka asnjë mundësi për indianët që të marrin një vizë elektronike ose një vizë pas mbërritjes. Në rrethana të jashtëzakonshme, Ambasada/Konsullata ka të drejtë të kërkojë dokumente të mëtejshme ose një prani fizike për një intervistë.

 • Tarifat për një vizë egjiptiane për një shtetas indian (hyrje e vetme): 2900 INR/-
 • Tarifat për vizat egjiptiane për qytetarët indianë (hyrje e dyfishtë): 4000 INR/- për person

Koha që duhet për të marrë një vizë: 3-6 ditë pune

Ambasada/Konsullata Egjiptiane në Indi:

Ambasada e Egjiptit:

Adresa: 1-50 M, Niti Marg, Chanakyapuri, Nju Delhi, Delhi 110021

I telefonit: 011 26114096, 01126114097 

Konsullata e Egjiptit:

Adresa: 101 Benhur Apartments, 32, Narayan Dabholkar Road, Navshanti Nagar, Malabar Hill, Mumbai, Maharashtra 400006

I telefonit: 0222367 6422

Dokumentet e kërkuara për vizë:

Nëse jeni një qytetar indian, ju lutemi vini re se dorëzimi i këtyre dokumenteve nuk garanton që do të jepet një vizë Egjiptit! Si rezultat i dokumenteve të pamjaftueshme ose refuzimit për të marrë pjesë në një intervistë speciale për vizë, aplikimi juaj mund të refuzohet. Për qytetarët indianë, dokumentet e mëposhtëm janë të nevojshëm për të marrë një vizë turistike të Egjiptit:

 • Pasaporta origjinale të vlefshme gjashtë muajshe dhe pasaporta juaj e vjetër.
 • Formularët për marrjen e vizës
 • Dy fotografi të madhësisë së pasaportës janë bërë brenda vitit të kaluar. Të paktën 80 përqind e fytyrës duhet të shihet në shkrepje, e cila duhet të jetë saktësisht 4 × 6 cm.
 • Letër përcjellëse që përshkruan vizitën dhe aranzhimet e udhëtimit.
 • Certifikatat e konfirmimit nga hoteli
 • Itinerari i përditshëm për një udhëtim
 • Biletat për fluturime.
 • Formulari 16 është një deklaratë tatimore.
 • Deklarata autentike bankare personale për gjashtë muajt e fundit, të azhurnuara me një bilanc të shëndetshëm dhe vulën dhe nënshkrimin e bankës.
 • Faturat gjatë tre muajve të fundit.

Comments

Lini një koment nëse keni ndonjë sugjerim ose përvojë që mund të jetë e dobishme për të gjithë.
Kini kujdes të lini të dhënat tuaja personale në publik.

Ne jemi një grup vullnetarësh, dhe ne rrallë u përgjigjemi komenteve këtu.

Ju lutem na kontaktoni nëse keni pyetje ose keni nevojë për ndihmë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *